Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Champagneproducent Moët & Chandon: onze voorraad raakt op

Champagneproducent Moët & Chandon: onze voorraad raakt op

SINGAPORE (ANP/BLOOMBERG) - Mede door het opheffen van de coronabeperkingen in veel landen is de vraag naar champagne sterk gestegen. Dat heeft gevolgen voor de beschikbaarheid van champagne, stelt drankenproducent Moët Hennessy. Het bedrijf achter champagnemerken als Moët & Chandon, Dom Pérignon, Ruinart en Veuve Cliquot zegt door de voorraden heen te raken.

Topman Philippe Schaus van de drankentak van luxeconcern LVMH stelt dat de huidige periode binnen het bedrijf de 'roaring twenties' wordt genoemd, naar de bijnaam van de twintiger jaren van de vorige eeuw. De vraag naar de bubbeltjeswijn nam aan het begin van de coronaperiode af, maar daarna liepen de verkopen al op. Nu de coronacrisis voor het gevoel van veel mensen is afgelopen, nam de vraag nog verder toe.

Of de champagnehausse aanhoudt, durfde Schaus niet te zeggen. Er is veel onzekerheid over de economie, aldus de Luxemburger die wel aangaf dat bemiddelde consumenten nog altijd bereid zijn te betalen voor champagne.

Goed nieuws had Schaus ook voor de champagneliefhebbers. Volgend jaar komt er weer meer champagne aan, de oogst van 2020.

Meer uit Financieel

Wall Street opent licht lager na belangrijk banenrapport VS

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine verliezen begonnen aan de laatste handelsdag van de week. Beleggers op Wall Street verwerkten het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid. Dat wees op een sterkere aanwas van banen dan verwacht.

19 minuten geleden
Amerikaanse arbeidsmarkt groeit harder dan verwacht

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in november harder gegroeid dan verwacht. In totaal kwamen er vorige maand 199.000 banen bij, meldt het Amerikaanse ministerie van Arbeid in zijn belangrijke maandelijkse banenrapport. De werkloosheid daalde onverwachts.

37 minuten geleden
Beeldmakers naar rechter om vergoeding beelden op sociale media

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse auteursrechtorganisatie Pictoright sleept Meta voor de rechter om te eisen dat beeldmakers een eerlijke vergoeding krijgen voor het gebruik van hun beelden op Facebook en Instagram. Daar hebben ze volgens Pictoright recht op, maar Meta zou de wettelijke verplichtingen niet nakomen.

59 minuten geleden
Schiphol: vrijdag 117 vluchten geannuleerd door slecht weer

SCHIPHOL (ANP) - Van en naar Schiphol zijn vrijdag 117 vluchten geannuleerd, meldt een woordvoerder van de luchthaven. Dat is volgens hem het gevolg van slechte weersomstandigheden en vluchten die donderdag vanwege dichte mist uitvielen en vertraging opliepen. Zo'n veertig van de geannuleerde vluchten vrijdag zijn van KLM, laat een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij weten.

1 uur geleden
Heel Scandinavië keert zich nu tegen Tesla om Zweeds cao-conflict

HELSINKI (ANP/BLOOMBERG/RTR) - In navolging van Deense en Noorse vakbonden heeft nu ook de Finse transportvakbond AKT aangekondigd mee te doen aan acties tegen Tesla. Aanleiding zijn de onderhandelingen over een nieuwe cao voor automonteurs in Zweden die in een impasse zitten. Medewerkers van alle havens in Finland zullen vanaf 20 december de doorvoer van Tesla-auto's blokkeren.

1 uur geleden
Curator: meerdere partijen interesse in bedrijf achter Perry Sport

AMSTERDAM (ANP) - Meerdere partijen hebben al interesse in een doorstart met het moederbedrijf van de sportketens Perry Sport, Aktiesport en Sprinter, meldt curator Kees van de Meent. Moederbedrijf Sports Unlimited Retail ging woensdag failliet en Van de Meent werkt sindsdien aan de voorbereidingen voor een doorstart.

1 uur geleden
Britse waakhond onderzoekt samenwerking Microsoft en OpenAI

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse mededingingsautoriteit is een onderzoek gestart naar de innige samenwerking tussen softwareconcern Microsoft en ChatGPT-maker OpenAI. De Competition and Markets Authority (CMA) gaat na of de belangrijke investeerder en aandeelhouder te veel zeggenschap heeft over het snelgroeiende bedrijf in kunstmatige intelligentie (AI). Daarvoor wordt de mening van verschillende partijen gevraagd.

2 uur geleden