Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

CEO JPMorgan ontkent contact met Jeffrey Epstein

CEO JPMorgan ontkent contact met Jeffrey Epstein

NEW YORK (ANP/RTR) - CEO en bestuursvoorzitter Jamie Dimon van bankconcern JPMorgan Chase zegt nooit contact te hebben gehad met zedendelinquent Jeffrey Epstein. Dat heeft hij vrijdag onder ede verklaard in een zaak die de Amerikaanse Maagdeneilanden en slachtoffers van Epstein hebben aangespannen tegen het bedrijf.

De slachtoffers stellen dat JPMorgan de misbruikpraktijken van de door zelfmoord overleden miljonair mogelijk hebben gemaakt, door hem aan te houden als klant en weg te houden bij toezichthouders. De Maagdeneilanden vinden dat de bank in elk geval signalen heeft gemist dat het misbruik gebeurde op Epsteins privé-eiland.

Epstein was van 2000 tot 2013 klant van JPMorgan, terwijl hij in 2008 bekende in een zedenzaak waarbij een minderjarige was betrokken. Volgens de bank heeft Dimon vrijdag verklaard dat hij Epstein nooit heeft ontmoet en nooit betrokken is geweest bij diens financiën. Wel liet de CEO weten dat "achteraf gezien" elke band met Epstein een fout was en dat de bank dat betreurt.

Getuige

Dimon is niet persoonlijk aangeklaagd in de zaak en werd opgeroepen als getuige. Ook Elon Musk is gedagvaard in de rechtszaak, omdat hij Epstein zou hebben aangedragen of geprobeerd hebben hem aan te dragen als klant bij JPMorgan.

Deutsche Bank heeft onlangs in een vergelijkbare rechtszaak ingestemd met een schikking van 75 miljoen dollar. "Door de schikking kunnen tientallen overlevenden van Jeffrey Epstein eindelijk proberen hun vertrouwen in ons systeem te herstellen, wetende dat alle individuen en entiteiten die Epsteins seksueel misbruik en mensenhandel hebben gefaciliteerd, eindelijk ter verantwoording worden geroepen", aldus een advocaat van de bank eerder deze maand.

Meer uit Financieel

Ticketmaster-moeder Live Nation zakt op beurs na aanklachtgerucht

NEW YORK (ANP) - Live Nation Entertainment stond dinsdag tussen de sterkste dalers op de aandelenbeurzen in New York. Het moederbedrijf van kaartverkoper Ticketmaster heeft de aandacht van het Amerikaanse ministerie van Justitie, dat volgens zakenkrant The Wall Street Journal van plan is het bedrijf aan te klagen. Zo zou Ticketmaster naar verluidt zijn marktpositie misbruiken om concurrentie te ondermijnen. Het aandeel verloor 7,6 procent.

3 uur geleden
Fed-baas Powell hint op langer handhaven hoge rente om inflatie

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De recente inflatiecijfers bieden nog onvoldoende vertrouwen voor de Federal Reserve om de rente te verlagen. Volgens Fed-president Jerome Powell kan een verlaging daardoor waarschijnlijk nog even op zich laten wachten. Want als de prijsdruk aanhoudt, kan de Amerikaanse centrale bank de rente stabiel houden "zolang als nodig is", zei Powell tijdens een paneldiscussie in Washington.

5 uur geleden
Vakbond dreigt met vierdaagse staking grenspolitie op Heathrow

LONDEN (ANP) - Honderden medewerkers van de Britse grenspolitie dreigen vanaf 29 april vier dagen lang het werk neer te leggen op de Londense luchthaven Heathrow. Volgens vakbond PCS zijn zij het niet eens met veranderingen in hun roosters, waardoor onder meer zo'n 250 werknemers bij de paspoortcontrole een andere functie krijgen.

5 uur geleden
Boeren betogen in Brussel tegen mestbeperking en dreigen met meer

BRUSSEL (ANP) - Honderden Nederlandse boeren hebben in Brussel actie gevoerd tegen mestregels die de komende tijd strenger worden. Ze kwamen ditmaal niet met de tractor, maar met de bus. Het protest verliep ordelijk.

7 uur geleden
Adidas verhoogt winstverwachting, prestaties 'beter dan verwacht'

HERZOGENAURACH (ANP) - Sportartikelenmerk Adidas verwacht dit jaar meer winst te boeken als gevolg van "beter dan verwachte prestaties" in het eerste kwartaal. In plaats van een operationele winst van rond de 500 miljoen euro, verwacht het Duitse bedrijf nu een winst van rond de 700 miljoen euro te kunnen boeken.

7 uur geleden
Frans luxebedrijf LVMH ziet omzet minder hard groeien

PARIJS (ANP) - LVMH, het Franse luxebedrijf achter merken als Louis Vuitton, Christian Dior en Givenchy, zag de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar minder sterk groeien. Dit kwam doordat rijke consumenten hun uitgaven aan onder meer dure handtassen en Hennessy Cognac terugschroefden.

7 uur geleden
Verkoopgolf op negatief Damrak, ArcelorMittal zakt 7 procent

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenkoersen op het Damrak gingen dinsdag over een breed front omlaag, vooral door groeiende zorgen bij beleggers over hoe Israël gaat reageren op de aanval van Iran. ArcelorMittal kreeg een koersverlies van 6,9 procent te verwerken nadat Deutsche Bank het staalconcern van zijn kooplijst had gehaald.

7 uur geleden