Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Centrale bank China wil koers munt

Centrale bank China wil koers munt

PEKING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese centrale bank (PBOC) wil de wisselkoers van de yuan in principe stabiel houden. Dit na recente opmerkingen van beleidsmakers dat de munt in waarde mag stijgen en de autoriteiten de controle op de Chinese munt uiteindelijk moeten laten varen.

De toekomstige ontwikkeling van de wisselkoers zal worden bepaald door vraag en aanbod en door veranderingen op de internationale financiële markten, zei Liu Guoqiang, vice-gouverneur van de PBOC, in een vraag-en-antwoordsectie op de website van de bank. De yuan zal daarbij volgens hem op een "redelijk en evenwichtig niveau" worden gehouden.

Het statement volgde op opmerkingen van een onderzoeker van de PBOC die meende dat het land de yuan in waarde moet laten stijgen om voor de stijgende kosten van de invoer van grondstoffen te compenseren. Volgens een artikel in PBOC-tijdschrift China Finance van vrijdag, waarin de onderzoeker wordt gequoot, wordt China namelijk direct getroffen door de stijging van de wereldwijde grondstoffenprijzen.

Los van dit artikel zei de directeur van het financiële onderzoeksinstituut van de centrale bank dat China uiteindelijk zijn controle over de wisselkoers van de munt moet opgeven als het een groter wereldwijd gebruik van de yuan wil bereiken. Hij voegde daar aan toe dat de PBOC duidelijk heeft gemaakt dat ze stopt met regelmatige interventies en de markt een grotere rol zal laten spelen in het bepalen van de wisselkoers.

Meer uit Financieel

Softwarebedrijf Salesforce onderuit op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Salesforce ging donderdag hard onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Het grote Amerikaanse softwareconcern boekte afgelopen kwartaal minder omzet dan beleggers en analisten hadden verwacht. Het was voor het eerst sinds 2006 dat het bedrijf niet aan de marktverwachtingen wist te voldoen. Ook voorziet Salesforce in het huidige kwartaal de traagste omzetgroei sinds het bestaan van het bedrijf. Het aandeel, dat deel uitmaakt van de Dow-Jonesindex, werd daarop 18 procent lager gezet.

5 minuten geleden
Brits bedrijfsleven pleit voor betere band met Europese Unie

LONDEN (ANP/AFP) - Het Britse bedrijfsleven roept de winnaar van de aanstaande verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk op om meer werk te maken van goede relaties met de Europese Unie. Het landenblok, waar de Britten vier jaar geleden uitstapten, blijft de belangrijkste exportmarkt voor het Verenigd Koninkrijk. Maar door de brexit zijn de kosten om zaken te doen met het Europese vasteland wel toegenomen.

50 minuten geleden
Amazon mag bezorgdienst met drones uitbreiden

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Amazon mag in de VS zijn bezorgdienst met drones uitbreiden. De toestellen mogen voortaan van de Federal Aviation Administration (FAA) ook buiten het gezichtsveld van piloten vliegen, waardoor hun bereik wordt vergroot en meer klanten toegang krijgen tot de dienst. Amazon Prime Air gaat het gebied in Texas waar nu wordt proefgedraaid met de bezorgdrones uitbreiden.

57 minuten geleden
Denen moeten Ozempic inruilen voor goedkoper alternatief

KOPENHAGEN (ANP/BLOOMBERG) - Denemarken, het thuisland van farmaceut Novo Nordisk, wil dat Ozempic-patiënten overstappen op een goedkoper geneesmiddel. De enorme populariteit van het diabetesmedicijn, dat steeds vaker wordt gebruikt als afslankmiddel, gaat de Deense gezondheidszorg te veel geld kosten.

1 uur geleden
FNV wil stakingen in metaal- en techniekbranche uitbreiden

EINDHOVEN (ANP) - Vakbond FNV wil de stakingen in de metaal- en techniekbranche uitbreiden van 24 naar 48 uur. "We gaan opschalen in duur", laat FNV-onderhandelaar Peter Reniers donderdag weten tijdens een stakingsbijeenkomst in Eindhoven.

2 uur geleden
Brede oproep aan Gilead voor meer toegankelijk hiv-middel

FOSTER CITY (ANP/AFP) - De Amerikaanse farmaceut Gilead moet toestaan dat er meer en goedkopere versies komen van zijn nieuwe, veelbelovende medicijn tegen hiv. Meer dan driehonderd mensen, onder wie politici, gezondheidswetenschappers, activisten en beroemdheden als Gillian Anderson, Stephen Fry en Sharon Stone deden deze oproep donderdag in een brief aan topman Daniel O'Day.

2 uur geleden
EU voert 'verlammende' importheffingen in voor Russisch graan

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie voert onbetaalbaar hoge importheffingen in voor graan uit Rusland en Belarus, een nauwe bondgenoot. Dat kost Rusland inkomsten die het anders zou kunnen besteden aan de oorlog tegen Oekraïne. De heffingen moeten ook voorkomen dat het Kremlin de kans krijgt om de Europese markt te ontwrichten. En het wordt moeilijker voor Rusland om gestolen Oekraïens graan te slijten, zeggen de EU-lidstaten.

2 uur geleden