Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Celstraffen voor rellende supporters NEC-Vitesse

Celstraffen voor rellende supporters NEC-Vitesse

ZUTPHEN (ANP) - Van de zeven supporters die zijn opgepakt bij rellen na de voetbalwedstrijd NEC-Vitesse in oktober moet er een terug de cel in. Dat oordeelde de politierechter in Zutphen dinsdag.

Na de voetbalwedstrijd op 17 oktober in Nijmegen belaagden vele tientallen relschoppers de politie met stenen en stokken. Agenten en politiepaarden raakten gewond en een politiebus werd gesloopt. Een van de aanjagers van de groep rellende supporters was Luuk van B. (30) uit Nijmegen. Hij gooide stoeptegels kapot en moedigde anderen aan ook stenen naar de politie te gooien. Ook was hij een van de hooligans die een politiebus vernielden.

Van B. kreeg met zes maanden cel de zwaarste straf van de zeven supporters die dinsdag voor de politierechter verschenen. "Ik kan niet uitleggen aan de maatschappij dat u er met alleen een werkstraf mee weg zou komen", zei de politierechter. Hij noemde de geweldsuitbarsting een schande. Tegen Van B. was zeven maanden cel geëist vanwege zijn leidende rol bij de rellen.

Straffen

De 47-jarige Peter G. verliet de tribune tijdens de rust van de wedstrijd omdat zijn jonge zoontje weg wilde. De sfeer was grimmig en bij het uitvak ging bij hem de knop om, zoals G. het zei. Hij mishandelde een steward en gooide twee dranghekken richting het vak met supporters van Vitesse. De man heeft een zware hernia en zat met een pijnlijke grimas tegenover de rechter. "Toch was u mans genoeg om uw kind in de steek te laten om met dranghekken te gooien en die steward te mishandelen", zei de rechter.

Tegen G. was een maand cel geëist. Hij is de enige van de zeven die sinds zijn aanhouding nog vastzit. Hij kreeg dertig dagen cel waarvan de helft voorwaardelijk. Het onvoorwaardelijke deel heeft hij inmiddels uitgezeten. Robert C. (46) uit Wijchen gooide takken naar de politie. Hij was emotioneel door het verlies van zijn club. "Mijn excuses aan alle politiemensen", zei hij. C. heeft net als andere supporters inmiddels een stadionverbod voor onbepaalde tijd gekregen.

C. is net als een 20-jarige man uit Afferden veroordeeld tot twee maanden cel voorwaardelijk en een taakstraf van 120 uur. Een man is vrijgesproken en de zaken tegen twee andere verdachten zijn aangehouden voor het doen van nader onderzoek.

Meer uit Binnenland

Zoon van Ridouan Taghi uitgeleverd aan Nederland door VAE

DEN HAAG (ANP) - De 23-jarige zoon van Marengo-hoofdverdachte Ridouan Taghi is vrijdag overgebracht vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving door De Telegraaf en AD.

3 uur geleden
Henny Huisman: overlijden Jacques d'Ancona is een koud idee

DEN HAAG (ANP) - Henny Huisman en Jacques d'Ancona kenden elkaar al zo'n veertig jaar en vrijdag overleed d'Ancona plots op 86-jarige leeftijd. "Ik ben heel erg geschrokken, ik ben echt van streek", reageert zijn goede vriend en collega Henny Huisman tegenover het ANP. "Ik vind het een heel koud idee."

4 uur geleden
Zoon van Ridouan Taghi uitgeleverd aan Nederland door VAE

DEN HAAG (ANP) - De 23-jarige zoon van Ridouan Taghi is vrijdag overgebracht vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving door De Telegraaf en AD.

4 uur geleden
Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona (86) overleden

PATERSWOLDE (ANP) - Journalist en Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona is op 86-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn Dagblad van het Noorden, waarvoor D'Ancona begin deze maand zijn laatste stuk schreef.

5 uur geleden
ADO Den Haag geeft voorlopig geen interviews aan Omroep West

DEN HAAG (ANP) - ADO Den Haag honoreert voorlopig geen interviewverzoeken van Omroep West, zo meldt de voetbalclub op haar website. De aanleiding is een stuk van de omroep van 31 mei over het afgelopen seizoen van ADO, waarin volgens de club "meerdere feitelijke onjuistheden" zouden staan. De omroep mag wel aanwezig zijn bij trainingen en wedstrijden om daar verslag van te doen.

7 uur geleden
Man opgepakt voor vernielen van graven in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Een 21-jarige man wordt ervan verdacht dat hij tot twee keer toe graven heeft vernield op een begraafplaats in Utrecht. De man uit Vleuten zou in de nacht van 4 of 5 mei hebben toegeslagen op begraafplaats Daelwijck in de wijk Overvecht, en op 12 mei weer.

10 uur geleden
Man aangehouden voor verkrachtingen in studentencomplex in Diemen

DIEMEN (ANP) - Een 21-jarige man uit Diemen is aangehouden omdat hij eerder dit jaar twee vrouwen zou hebben verkracht in een studentencomplex aan de Rode Kruislaan in Diemen. De verkrachtingen vonden plaats in maart en in mei.

10 uur geleden