Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Celstraf voor Bosschenaar die vriendin met kokend water overgiet

Celstraf voor Bosschenaar die vriendin met kokend water overgiet

DEN BOSCH (ANP) - De rechtbank heeft vrijdag een 25-jarige man uit Den Bosch veroordeeld tot een gevangenisstraf van tweeënhalf jaar, waarvan tien maanden voorwaardelijk. Hij gooide twee keer kokend water over zijn partner heen waardoor zij ernstige brandwonden opliep.

De verdachte kreeg in mei ruzie met zijn partner. Hij liep vervolgens naar de keuken, vulde de waterkoker en goot tot twee keer toe kokend water over de vrouw. Zij wist het huis uit te vluchten op het moment dat de man opnieuw de waterkoker wilde vullen.

Ze liep ernstige brandwonden op aan haar benen, armen en rug met ontsierende littekens als gevolg. De rechtbank in Den Bosch noemt dit een zware mishandeling. De rechtbank weegt ook mee dat het destijds 4-jarige dochtertje van het stel getuige was van de mishandelingen. Het meisje moest na deze traumatische ervaring een aantal maanden bij een pleeggezin wonen.

De verdachte moet na zijn vrijlating verplicht meewerken aan een onderzoek en een eventuele behandeling door een kliniek. Ook mag hij na zijn vrijlating niet direct contact hebben met zijn vrouw en dochter, maar moet hij afspraken maken over een bezoekregeling met hen.

Meer uit Binnenland

Fans boos om urenlang wachten op Madonna in Ziggo Dome

AMSTERDAM (ANP) - Op sociale media reageren fans boos en teleurgesteld omdat zij vrijdagavond lang moesten wachten op Madonna. De 65-jarige artiest begon haar optreden in de Ziggo Dome pas tegen 22.30 uur, zo'n anderhalf uur nadat het voorprogramma was afgelopen. Verschillende fans melden dat zij daardoor maar een half uur van het concert konden zien, voordat zij moesten vertrekken om de trein te halen.

1 uur geleden
Ernstig ongeluk bij Neherkade in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Op de kruising van de Neherkade en de Calandstraat in Den Haag is in de nacht van vrijdag op zaterdag een ernstig ongeluk gebeurd. Dat melden diverse plaatselijke media op X. Twee auto's botsten op elkaar. Er vielen meerdere gewonden, aldus Regio 15.

1 uur geleden
Malik Azmani opnieuw VVD-lijsttrekker voor Europese verkiezingen

BRUSSEL (ANP) - Malik Azmani is opnieuw lijsttrekker voor de VVD bij de Europese verkiezingen in juni. De migratiespecialist en tweede man van de liberale Renew-fractie in het Europees Parlement gaat op voor zijn tweede termijn als Europarlementariër.

3 uur geleden
Gerechtshof: nieuw onderzoek nodig naar viervoudige moord

ZWOLLE (ANP) - De behandeling van het hoger beroep in de viervoudige moord in Enschede ligt voor onbepaalde tijd stil. Het gerechtshof in Zwolle wil meer onderzoek naar anonieme getuigen die zich via het Openbaar Ministerie hebben gemeld.

6 uur geleden
UWV: eigen organisatie keuringsartsen niet de oplossing problemen

AMSTERDAM (ANP) - Het UWV ziet een onafhankelijke medische dienst niet als de oplossing voor de achterstanden die bij de organisatie zijn ontstaan. Dat zegt UWV in een reactie op het voornemen van de keuringsartsen om zich los te maken van uitkeringsinstantie UWV.

8 uur geleden
Advocaten willen nieuw onderzoek naar viervoudige moord

ZWOLLE (ANP) - Advocaten van de twee tot levenslang veroordeelde verdachten voor de viervoudige moord in Enschede in 2018 willen nieuw onderzoek in deze zaak. Ze willen anonieme getuigen horen die zich pas recent via het Openbaar Ministerie hebben gemeld, zeiden ze vrijdag op de zitting bij het hof in Zwolle.

8 uur geleden
Tweede en laatste weekend zonder treinen van en naar Rotterdam CS

ROTTERDAM (ANP) - Voor het tweede weekend op rij kunnen mensen die naar Rotterdam Centraal willen reizen dat niet per trein doen. Het treinverkeer van en naar het station ligt stil door werkzaamheden van ProRail. De stremming vormt het sluitstuk van werkzaamheden rond Rotterdam Centraal van ProRail die op 23 oktober zijn begonnen.

10 uur geleden