Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Celstraf geëist voor niet inschakelen hulp voor echtgenote

Celstraf geëist voor niet inschakelen hulp voor echtgenote

HAARLEM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft 270 dagen gevangenisstraf, waarvan 186 dagen voorwaardelijk, geëist tegen een 41-jarige man vanwege het in hulpeloze toestand achterlaten van zijn echtgenote. De vrouw is daardoor overleden. Volgens het OM heeft hij zijn vrouw in oktober 2019 in hun huis in Winkel urenlang op de koude vloer laten liggen. Ze was onder invloed van alcohol en medicijnen thuis op de grond gevallen.

De aanklager merkte donderdag bij de rechtbank in Haarlem op dat deze zaak alleen maar verliezers kent. "Niemand heeft dit gewild." Verdachte Pedro V. is licht verstandelijk beperkt en deskundigen achtten hem verminderd toerekeningsvatbaar, een advies dat de aanklager overnam. Hij zou niet in staat zijn geweest de acute ernst van de situatie in te zien. Desondanks was voor de aanklager duidelijk dat hij niet had ingegrepen, terwijl dat wel had gemoeten.

V. verklaarde dat hij en zijn vrouw op 12 oktober 2019 samen veel bier hadden gedronken. Zijn vrouw gebruikte ook zware medicatie. Zij zou ongeveer zeven keer zijn gevallen. Op een gegeven moment wilde zij volgens V. niet meer opstaan en bleef op de koude grond liggen. Hij ging slapen, maar kwam meermalen vergeefs naar beneden om te proberen haar mee naar de slaapkamer te krijgen. Hij gooide water over haar heen om haar wakker te krijgen en maakte nog filmpjes en foto's, naar eigen zeggen om naar de hulpverleners van zijn vrouw te sturen. Pas toen hij zag dat haar tong blauw was, belde hij 112.

Meer uit Binnenland

Publiek kan afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in Westerkerk

AMSTERDAM (ANP) - Mensen die daar behoefte aan hebben kunnen maandagmiddag afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in de Amsterdamse Westerkerk. Olaf overleed vorige week woensdag onverwacht op 64-jarige leeftijd, enkele weken na een longtransplantatie. In 1996 werd longemfyseem bij hem geconstateerd. Woensdag is in besloten kring zijn afscheid, zo staat te lezen in een rouwadvertentie die zijn familie zaterdag in de Volkskrant plaatste.

2 uur geleden
Centrumzijde westelijke reizigerstunnel Amsterdam Centraal dicht

AMSTERDAM (ANP) - Op station Amsterdam Centraal is vanaf maandagochtend de ingang van de westelijke reizigerstunnel aan de centrumzijde gesloten vanwege werkzaamheden. Aan de IJ-zijde blijft de ingang naar de tunnel wel open. ProRail verwacht dat de verbouwing van de tunnel duurt tot medio 2024, waarna de toegangspoortjes aan de centrumzijde weer opengaan.

2 uur geleden
Burgemeester Halsema wil dat clubs en KNVB maatregelen treffen

AMSTERDAM (ANP) - Het is hoog tijd dat de KNVB en voetbalclubs maatregelen treffen. Dat vindt de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. Ze reageert zondagavond laat op de ongeregeldheden bij de Johan Cruijff ArenA.

6 uur geleden
Politievakbond ACP: tijd dat clubs en KNVB hard optreden

DEN HAAG (ANP) - Politiebonden ACP en de Nederlandse Politiebond (NPB) roepen op tot maatregelen na de ongeregeldheden zondag bij de Johan Cruijff ArenA. Na de gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord werden vernielingen aangericht bij de hoofdingang van het stadion en voerde de ME charges uit.

9 uur geleden
Drie aanhoudingen na gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - Tijdens de ongeregeldheden bij de Johan Cruijff ArenA zondagmiddag na de gestaakte voetbalklassieker Ajax - Feyenoord zijn drie mensen aangehouden. De politie zegt meer aanhoudingen niet uit te sluiten.

10 uur geleden
Politie: orde is hersteld rond Johan Cruijff ArenA

AMSTERDAM (ANP) - Na de gestaakte voetbalklassieker Ajax - Feyenoord zondagmiddag zijn ongeregeldheden uitgebroken en zijn aanhangers van Ajax de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA binnengedrongen. De politie meldt dat inmiddels "de orde is hersteld".

11 uur geleden
Politie zet traangas in bij ongeregeldheden rond ArenA

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft zondag traangas gebruikt om supporters die zich rond de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam hebben verzameld uiteen te drijven. Na de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord verzamelden aanhangers van Ajax zich bij de hoofdingang. Ze riepen leuzen aan het adres van het bestuur en eisten het vertrek van technisch directeur Sven Mislintat, meldt een ANP-verslaggever ter plaatse.

12 uur geleden