Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Celstraf geëist tegen baas van sekshuis Yab Yum

Celstraf geëist tegen baas van sekshuis Yab Yum

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag voor de rechtbank in Amsterdam een jaar cel geëist tegen Hennie V. (73), baas van het gewezen hoofdstedelijke 'luxebordeel' Yab Yum. Volgens justitie heeft V. zich schuldig gemaakt aan witwassen.

Het OM wil dat de bv Yab Yum, waarvan V. bestuurder is, een boete van een kwart miljoen betaalt. De panden aan het Singel en de Spuistraat in de Amsterdamse binnenstad moeten, evenals de merkenrechten, door de rechter verbeurd worden verklaard.

De gemeente Amsterdam trok in 2007 de exploitatievergunning van het beroemde sekshuis in omdat de Amsterdamse afdeling van motorclub Hells Angels er feitelijk de scepter zwaaide. Sindsdien is Yab Yum niet meer in bedrijf.

Zetbaas

Hennie V. nam de exploitatierechten en de panden van de club in 1999 over van toenmalig eigenaar Theo Heuft. Volgens het OM heeft V. veel minder voor de panden betaald dan de geldende marktprijs.

Heuft werd bedreigd en afgeperst door de beruchte criminelen Sam Klepper en John Mieremet en gedwongen tot verkoop van de club, aldus het OM. Volgens het OM is V. ingezet als "zetbaas", omdat Yab Yum niet rechtstreeks aan Klepper en Mieremet kon worden overgedragen, gezien hun banden met de Hells Angels. Klepper en Mieremet zijn beiden geliquideerd, in respectievelijk 2000 en 2005.

V. wist van de hoed en de rand en heeft de afpersing en de gedwongen overname van de club gefaciliteerd, zegt justitie.

Meer uit Binnenland

Sneeuw begonnen in zuiden, komende uren op meer plaatsen wit

HOUTEN (ANP) - In het zuiden van het land is het aan het eind van de middag begonnen met sneeuwen. De afgelopen uren is het op steeds meer plaatsen wit en glad geworden, laat Weeronline weten. Het sneeuwgebied trekt noordoostwaarts over het land en zondagnacht is er vooral in het noorden nog een tijd sneeuwval.

7 uur geleden
Rode Kruis bezig met voorbereiding in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het Rode Kruis is zondag bezig met de voorbereiding van de opbouw van douchecabines op het terrein van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Ter Apel. Door de enorme drukte bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) moeten asielzoekers al bijna twee maanden 's nachts en nu ook overdag in wachtkamers van de IND verblijven, soms op stoelen en op de grond. Daarom is de hulp ingeroepen van het Rode Kruis.

8 uur geleden
Oud-Rusland-correspondent Peter d'Hamecourt (77) overleden

SAVIGNAC-DE-DURAS (ANP) - Journalist en oud-Rusland-correspondent Peter d'Hamecourt is zondag op 77-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie aan het ANP gemeld. D'Hamecourt overleed aan een hartstilstand in Frankrijk, waar hij woonde.

10 uur geleden
ANWB en Rode Kruis hebben veel tips voor winters weer

DEN HAAG (ANP) - Weer- en verkeersdiensten, het spoor en het vliegverkeer maken zich op voor sneeuw zondagmiddag. Op internet adviseren allerlei instanties hoe verkeersdeelnemers zich kunnen voorbereiden. Met de auto vast komen te zitten in een file terwijl het glad is en sneeuwt, is nooit fijn.

11 uur geleden
Schiphol: sneeuwvloot staat paraat

SCHIPHOL (ANP) - De sneeuwvloot van Schiphol staat paraat voor als de sneeuwval zondagmiddag begint. Het gaat om een voorraad voertuigen die met vegers en blowers de start- en landingsbanen, en ook de taxibanen en parkeerplaatsen van de vliegtuigen, sneeuwvrij kan maken. Volgens een woordvoerder van de luchthaven zijn er ook tientallen kantoormedewerkers opgeroepen om hierbij te helpen.

12 uur geleden
Grote schade aan appartementencomplex Amsterdam door explosie

AMSTERDAM (ANP) - Zo'n tien bewoners van een appartementencomplex in Amsterdam-Zuidoost kunnen voorlopig hun huis niet meer in, na een explosie in het complex. Door de explosie is onder meer de gevel van een woning geslagen. Een woordvoerder van de brandweer spreekt van grote schade.

12 uur geleden
Bioscopen na de staking: schema 2024 nog niet helemaal zeker

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse bioscopen lijken nog weinig problemen te ondervinden van de gevolgen van de grote Hollywoodstakingen, die maandenlang de opnames van films en series platlegden. Dat stellen de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) en Pathé, de grootste filmexploitant van Nederland. Maar de effecten zijn mogelijk in de nabije toekomst wél merkbaar.

13 uur geleden