Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cel voor man die penisfoto stuurt naar zoon die chatte als meisje

Cel voor man die penisfoto stuurt naar zoon die chatte als meisje

MIDDELBURG (ANP) - Een 51-jarige man uit Middelburg is donderdag door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf voor onder meer een poging tot grooming. De man probeerde in september vorig jaar een seksafspraak te maken tijdens het chatten met een zogenaamd 14-jarig meisje, maar in werkelijkheid bleek hij nietsvermoedend met zijn eigen zoon contact te hebben.

De man krijgt een celstraf van twee jaar, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Tijdens de proeftijd van drie jaar moet de man zich laten behandelen en mag hij op geen enkele wijze contact met minderjarigen zoeken.

Uit het vonnis blijkt dat de man gedurende de chat seksueel getinte gesprekken heeft gevoerd en 'haar' heeft voorgesteld ontuchtige handelingen bij hem te verrichten. Ook heeft hij een foto van zijn stijve penis verzonden en stuurde hij aan om de volgende dag af te spreken in Terneuzen.

'Puur uit lustgevoelens'

De zoon had vermoedens dat zijn vader contact zocht en onderhield met jonge meisjes. Voor hem moet het extra confronterend zijn geweest dat dit op deze manier werd bevestigd, aldus de rechtbank. Tot een echte afspraak met 'Annabelle’ kwam het overigens niet, maar de rechtbank is ervan overtuigd dat de man dit wel graag had gewild: "De aard en de inhoud van het chatgesprek laten moeilijk een andere conclusie toe dan dat het chatgesprek gericht was op het daadwerkelijk laten plaatsvinden van de seksafspraak tussen hen".

Door de misleidende chat met zijn zoon zijn meer strafbare feiten aan het licht gekomen. De verdachte blijkt ook schuldig te zijn aan het bezit van kinderporno. Daarnaast zou hij met zijn penis zijn binnengedrongen bij een 14-jarig meisje. En tijdens een logeerpartijtje bij hem thuis heeft hij een vriendinnetje van zijn dochter zijn penis laten betasten. "Juist bij een vriendinnetje thuis zou je veilig moeten zijn, maar die norm heeft de verdachte, puur uit lustgevoelens, geschonden met alle gevolgen van dien."

Meer uit Binnenland

UvA schat schade pro-Palestijnse protesten op 1,5 miljoen euro

AMSTERDAM (ANP) - De Universiteit van Amsterdam (UvA) schat dat de pro-Palestijnse demonstraties van deze week 1,5 miljoen euro aan schade hebben aangericht. Schade die is ontstaan aan eigendommen van de gemeente en bij bedrijven of particulieren is niet in deze schatting meegenomen, aldus de universiteit.

8 minuten geleden
Duizenden lopen mee in pro-Palestijnse mars door Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Duizenden mensen hebben zich aangesloten bij een mars door de binnenstad van Amsterdam ter gelegenheid van de herdenking van de Nakba, ofwel de catastrofe. Op deze dag wordt herdacht dat in 1948 na het ontstaan van de staat Israël honderdduizenden Palestijnen werden verdreven of op de vlucht sloegen.

1 uur geleden
Ierse songfestivalinzending mist laatste finalerepetitie

MALMÖ (ANP) - De Ierse songfestivalinzending Bambie Thug heeft zaterdag de laatste finalerepetitie van het Eurovisie Songfestival gemist. De artiest spreekt op sociale media van een "situatie" bij de vlaggenparade, de traditionele opening van het evenement.

1 uur geleden
Extra hekken geplaatst bij hotel songfestival in Malmö

MALMÖ (ANP) - Voor het Clarion Hotel Malmö Live, waar zeventien delegaties van het Eurovisie Songfestival verblijven, zijn zaterdag aan het begin van de middag extra hekken neergezet. Voor het hotel hebben zich tientallen Nederlandse en internationale journalisten verzameld.

1 uur geleden
Volgorde finale blijft hetzelfde, geen lied op plek Joost Klein

MALMÖ (ANP) - De volgorde van de acts tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival blijft hetzelfde. Dat meldt de organisatie. Op plek 5, de plek van de gediskwalificeerde Joost Klein, is geen lied te horen.

2 uur geleden
Songfestivaldeelneemster Albanië: breng Joost alsjeblieft terug

MALMÖ (ANP) - De Albanese inzending voor het Eurovisie Songfestival, die zich eerder niet wist te plaatsen voor een plek in de finale, doet een oproep voor de terugkeer van de gediskwalificeerde Joost Klein. Dat schrijft Besa in een bericht op X. De 37-jarige zangeres geeft in een aantal reacties onder haar bericht verder ook aan dat, mocht Klein iets verkeerds hebben gedaan, hij "juridisch vervolgd moet worden". Een eventuele vervolging zou dan volgens Besa "niets te maken hebben met zijn deelname aan het muziekfestival".

2 uur geleden
Wagensveld slaagt erin koran te verbranden in Arnhem

ARNHEM (ANP) - Pegida-voorman Edwin Wagensveld heeft zaterdagmiddag in Arnhem een koran verbrand. Een eerdere poging in januari dit jaar mislukte omdat er rellen uitbraken. Zaterdag waren er op de plek van de verbranding geen tegendemonstranten op de been.

2 uur geleden