Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cel geëist tegen verdachte van bedreigen Timmermans en wapenbezit

Cel geëist tegen verdachte van bedreigen Timmermans en wapenbezit

DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag een gevangenisstraf van twintig maanden, waarvan acht voorwaardelijk geëist tegen een 54-jarige man uit Den Haag voor het bedreigen van de politicus Frans Timmermans en verboden wapenbezit. In zijn huis vond de politie diverse wapens en honderden patronen.

De man reageerde in februari op X op een bericht van de leider van GroenLinks-PvdA met een dreigende tekst en een gifje. "Grappig...jij weet niet eens wat er boven je hoofd hangt Fransje", schreef verdachte Patrick M. bij een bewegend plaatje van een guillotine.

Timmermans deed hiervan aangifte bij het Team Bedreigde Politici. De politie heeft bij de verdachte huiszoeking gedaan, omdat op sociale media foto's stonden van illegale wapens. Volgens het OM is er geen reden om aan te nemen dat verdachte van plan was om de politicus echt iets aan te doen. De rechtbank in Den Haag doet op 16 juli uitspraak.

Meer uit Binnenland

Bedreigde vogelsoort heeft gebroed op de Hoge Veluwe

OTTERLO (ANP) - Afgelopen voorjaar heeft er een hop gebroed in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De vogel verdween rond 1950 als broedvogel uit ons land en staat daarom op de zogeheten rode lijst van bedreigde soorten weergegeven als 'verdwenen in Nederland'. Het Park brengt het nieuws bewust nu pas naar buiten zodat het broedproces niet verstoord kon worden.

1 uur geleden
Eerste exemplaar van encyclopedie over christendom is voor paus

TILBURG (ANP) - Paus Franciscus krijgt op 18 september het eerste exemplaar van een nieuwe encyclopedie over de geschiedenis van het christendom. Die is in de afgelopen vijftien jaar samengesteld onder leiding van hoogleraren Bert Jan Lietaert Peerbolte van de Vrije Universiteit in Amsterdam en Paul van Geest van de Erasmus Universiteit in Rotterdam en de universiteit in Tilburg.

1 uur geleden
Brussel keurt subsidieprogramma voor verhuizing van boeren goed

BRUSSEL (ANP) - Nederland krijgt toestemming van de Europese Commissie veehouders financieel te ondersteunen die vrijwillig vertrekken uit de buurt van een gevoelig natuurgebied. De boeren mogen bij elkaar voor 105 miljoen euro geholpen worden om een nieuw agrarisch bedrijf te beginnen. Dat mag zowel in een andere regio in Nederland als elders in de Europese Unie.

2 uur geleden
Tekstkarren weggehaald bij 'wolvengebied' Leusden na vandalisme

LEUSDEN (ANP) - De gemeente Leusden heeft de tekstkarren weggehaald die waren geplaatst bij het afgesloten gebied waar enkele incidenten met een wolf zijn geweest, nadat een van de lichtborden het doelwit was geworden van vandalisme. Een woordvoerster van de gemeente laat weten dat onder meer een accu van een tekstkar is meegenomen.

2 uur geleden
Lichaam in Frankrijk vermiste Nederlandse vrouw (73) gevonden

VACQUIÈRES (ANP) - Het lichaam van de in Frankrijk vermiste Nederlandse vrouw is gevonden, laat Stichting Reddingshonden RHWW weten. De 73-jarige Marjan Roozendaal had op 14 juli camping Parc Le Duc in Vacquières verlaten, daarna ontbrak elk spoor. Haar lichaam is "redelijk dicht bij de camping gevonden", aldus een woordvoerder van RHWW. Duidelijk is dat ze door een ongeval om het leven is gekomen.

2 uur geleden
Blauwtongvirus op meer dan 500 plekken

DEN HAAG (ANP) - Het blauwtongvirus is inmiddels op meer dan vijfhonderd plekken in Nederland opgedoken. De teller staat maandag op 503 gevallen, tegen 94 vorige week maandag. Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit laten weten.

3 uur geleden
Beeld van Atlas van Paleis op de Dam in Amsterdam gehesen

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam zijn maandag de hijswerkzaamheden begonnen om het beeld Atlas van het dak van het Koninklijk Paleis op de Dam te halen. De bronzen Atlas wordt van het dak gehaald voor groot onderhoud. Het zeven meter hoge beeld gaat in delen van het dak af, maandag wordt begonnen met de bol.

3 uur geleden