Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cel- en taakstraffen geëist tegen relschoppers bij NAC-stadion

Cel- en taakstraffen geëist tegen relschoppers bij NAC-stadion

BREDA (ANP) - Tegen de verdachten van de rellen bij het NAC-stadion zijn werkstraffen tot tweehonderd uur geëist en celstraffen tot honderd dagen. In de rechtbank in Breda staan maandag de eerste acht van de in totaal 27 verdachten terecht. Ze hoorden naast taak- en celstraffen ook een gebiedsverbod van drie jaar tegen zich eisen.

Na de nederlaag van NAC tegen NEC (1-2) braken er op zondagmiddag 23 mei 2021 rellen uit bij het stadion in Breda. Politiemedewerkers stonden doodsangsten uit toen ze werden bekogeld met vuurwerk, stenen, dranghekken en bierflesjes. Ze hadden dit geweld niet eerder meegemaakt en repten van een oorlogsgebied.

Verscheidene agenten raakten gewond en politievoertuigen liepen schade op. In totaal claimen de politie, NAC en de gemeente Breda ruim 60.000 euro aan schade die ze willen verhalen op de relschoppers.

Impact

De officier van justitie zei dat de rellen veertig tot zestig minuten duurden. "De maatschappij weigert te accepteren dat rellen bij voetbalsupporters horen. Hoe moeten ouders aan kinderen uitleggen wat hier gebeurd is", vroeg ze zich af. "De relschoppers waren enkel uit op een gevecht, waarbij de politie het doelwit was. Ze hebben bewust de politie opgezocht en alles in het werk gesteld om agenten te verwonden. Dat is helaas gelukt. Naast het fysieke letsel hebben de ongeregeldheden enorme emotionele impact gehad."

De officier maakte bij de strafeisen onderscheid tussen het vernielen van goederen en geweld tegen personen. Voor dit laatste zijn hogere straffen geëist.

De overige verdachten, onder wie twee minderjarigen, staan de komende dagen terecht. De rechtbank doet op 23 mei in alle zaken gelijktijdig uitspraak.

Meer uit Voetbal

Scorende Frimpong is met Bayer Leverkusen op weg naar landstitel

KEULEN (ANP) - Jeremie Frimpong heeft de landstitel voor het grijpen met Bayer Leverkusen. De 23-jarige Amsterdammer droeg met een treffer bij aan een uitzege op 1. FC Köln (0-2). De koploper profiteerde zo van het gelijkspel van Bayern München bij SC Freiburg (2-2). Leverkusen heeft nu een voorsprong van 10 punten op de recordkampioen van Duitsland.

13 minuten geleden
Til ziet PSV ruime voorsprong op Feyenoord niet meer weggeven

EINDHOVEN (ANP) - Guus Til ziet PSV de voorsprong van 10 punten op Feyenoord dit seizoen niet meer weggeven. "Dat zou slordig zijn, dat zie ik ons niet meer doen", aldus de middenvelder, die als invaller voor de belangrijke 2-2 zorgde. Bij die stand bleef het.

22 minuten geleden
Til maakt excuses richting Timber en noemt gedrag 'schandalig'

EINDHOVEN (ANP) - Guus Til maakte na afloop van de topper tussen PSV en Feyenoord (2-2) zijn excuses richting Quinten Timber. De middenvelder van PSV reageerde met veel ophef toen de Feyenoorder in de tweede helft naar de grond ging en naar zijn hoofd greep.

26 minuten geleden
Gelijkspel bij PSV voelt voor Feyenoorder Zerrouki als nederlaag

EINDHOVEN (ANP) - Feyenoorder Ramiz Zerrouki hield een slecht gevoel over aan de uitwedstrijd tegen PSV (2-2). "We kwamen hier om te winnen. We hebben veel energie in de wedstrijd gelegd en alles gegeven. We zijn teleurgesteld dat het niet is gelukt", aldus de middenvelder.

37 minuten geleden
Wieffer gaat zich met Feyenoord focussen op tweede plaats

EINDHOVEN (ANP) - Mats Wieffer baalde van het gelijkspel van Feyenoord bij PSV (2-2). "Het wordt nu wel heel lastig", doelde hij op de kansen van zijn Rotterdamse ploeg op prolongatie van de landstitel. "We moeten ons nu denk ik focussen op de tweede plaats. En als PSV nog veel punten gaat verspelen, dan zien we dat wel."

59 minuten geleden
PSV kan na gelijkspel tegen Feyenoord aftellen richting landstitel

EINDHOVEN (ANP) - PSV kan gaan aftellen naar de 25e landstitel uit de clubgeschiedenis. De Eindhovenaren speelden in eigen stadion gelijk tegen eerste achtervolger Feyenoord (2-2) en behouden zo 10 punten voorsprong.

1 uur geleden
Heerenveen houdt met zege op PEC Zwolle uitzicht op play-offs

HEERENVEEN (ANP) - Sc Heerenveen heeft de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle met 2-0 gewonnen. De club uit Friesland is met die zege naar de negende plaats van de ranglijst geklommen en houdt zo uitzicht op een ticket voor de play-offs voor Europees voetbal.

1 uur geleden