Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

CDA-leider Hoekstra onder vuur om schaatsrondjes in Thialf

CDA-leider Hoekstra onder vuur om schaatsrondjes in Thialf

DEN HAAG (ANP) - Kamerleden zijn kritisch op CDA-leider en demissionair minister van Financiën Wopke Hoekstra, die donderdag tijdens een werkbezoek een paar rondjes heeft geschaatst op de overdekte schaatsbaan Thialf in Heerenveen. Binnen sporten is volgens de coronamaatregelen niet toegestaan.

"De regels gelden natuurlijk niet voor hem. Want hij is Minister", twittert PVV-leider Geert Wilders. "En het gewone volk moet niet zeuren maar thuis blijven!" Ook FVD-voorman Thierry Baudet is ontstemd. "Wopke gaat lekker schaatsen", schampert hij.

Hoekstra plaatste zelf een foto van zijn bezoek aan Thialf op Twitter. Hij wilde ermee onderstrepen hoe belangrijk het is om juist in deze tijd te blijven bewegen. Vorige week filmde hij zichzelf ook al op het natuurijs. Individueel buiten sporten is wel toegestaan.

Campagnebezoeken

De directeur van Thialf zegt tegen de Leeuwarder Courant dat het bedrijfsbezoek van Hoekstra wel binnen de regels past. Bovendien zouden de coronamaatregelen, zoals de anderhalve meter afstand, in acht zijn genomen

SP-Kamerlid Renske Leijten is desondanks kritisch. "Blijven sporten is prima boodschap en past Hoekstra goed", twittert zij. "Maar dit is een uitzondering die je niet zou moeten uitbaten."

Volgens de Leeuwarder Courant deed Hoekstra Heerenveen aan vanwege twee campagnebezoeken, die later op de dag waren in Drachten en Groningen. Hij stapte rond het middaguur in sportkleding uit de dienstauto en vertrok anderhalf uur later in kostuum, aldus de krant. Sven Kramer had een rustdag. De mannen spraken na hun gezamenlijke rondjes af dat ze elkaar nog eens opzoeken om over de toekomst van de top- en breedtesport te praten. "Gaan we doen’’, zei Kramer in de krant.

Meer uit Politiek

Hoekstra wil dat EU al in 2040 90 procent minder CO2 uitstoot

STRAATSBURG (ANP) - Kandidaat-Eurocommissaris Wopke Hoekstra wil de lijn van de huidige Europese klimaatdoelen niet simpelweg doortrekken, maar een scherper tussendoel stellen. Hij wil de doelstelling voor 2040 leggen op 90 procent minder CO2-uitstoot, zei hij tijdens een hoorzitting waarin hij het vertrouwen van Europarlementariërs probeert te winnen.

7 uur geleden
Harde opstelling tegen Zuid-Europa in pandemie spijt Hoekstra

STRAATSBURG (ANP) - Kandidaat-Eurocommissaris Wopke Hoekstra heeft spijt van zijn harde opstelling jegens Zuid-Europese landen die aandrongen op Europese coronasteun. Hij had dat anders moeten doen, zegt hij tijdens de Straatsburgse hoorzitting waarin hij het vertrouwen van het Europees Parlement probeert te winnen.

8 uur geleden
Van der Burg herhaalt: gemeenten, regel opvang voor Oekraïeners

DEN HAAG (ANP) - Demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) heeft gemeenten opnieuw opgeroepen snel opvangplekken te regelen voor Oekraïners. Hij deelt de zorgen van de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma die vreest dat de Jaarbeurs - de eerste opvanglocatie voor veel gevluchte Oekraïners - binnenkort geen bedden meer heeft, omdat de doorstroom naar opvangplekken elders in het land stokt.

10 uur geleden
Topambtenaar: toeslagenschandaal niet gevolg van fraudeaanpak

DEN HAAG (ANP) - Het toeslagenschandaal was niet het gevolg van het fraudebeleid bij Toeslagen, eerder een afdeling van de Belastingdienst, maar van de strenge wet. Dat stelt oud-teamleider handhavingsregie bij Toeslagen Paul Veringmeier in zijn verhoor door de parlementaire enquêtecommissie. Hij noemt het "superverdrietig" dat tienduizenden gezinnen in de problemen zijn gestort doordat ze onterecht grote bedragen aan ontvangen kinderopvangtoeslag moesten terugbetalen. "Maar dat heeft niets te maken met de fraudeaanpak met toeslagen."

12 uur geleden
CJIB gaat voortaan langer achter geldboetes aan

DEN HAAG (ANP) - Mensen die een geldboete vanwege een relatief lichte overtreding niet betalen, kunnen voortaan vier jaar lang het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) achter zich aan krijgen om de boete te incasseren. Tot nu toe werden deze gevallen na twee jaar overgedragen aan het Openbaar Ministerie (OM), dat vervolgens een besluit nam om de zaak al dan niet voor de rechter te brengen. De nieuwe werkwijze moet ertoe leiden dat bestraften alsnog betalen en dat tegelijk OM en rechters ontlast worden, schrijft demissionair minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) in een Kamerbrief.

13 uur geleden
Kabinet stopt 22 miljoen in modernisering ruimtevaartlab ESTEC

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet stopt de komende tien jaar in totaal 22,2 miljoen euro extra in de modernisering van het ruimtelab ESTEC in Noordwijk. Dat geld is toegezegd "vanwege het grote belang van ESTEC voor het vestigingsklimaat voor hightech-bedrijven", schrijft minister Mickey Adriaansens aan de Tweede Kamer.

14 uur geleden
Voorzitter Hein Pieper van partij Omtzigt opgestapt

DEN HAAG (ANP) - Voorzitter Hein Pieper van Nieuw Sociaal Contract (NSC), de partij van Pieter Omtzigt, heeft zijn functie neergelegd. Dat staat in een verklaring van de partij. Pieper was medeoprichter en een van de drijvende krachten achter de partij.

16 uur geleden