Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

CDA-Kamerlid pleit voor 'dubbele heroverweging' in zaak-Akwasi

CDA-Kamerlid pleit voor 'dubbele heroverweging' in zaak-Akwasi

DEN HAAG (ANP) - Het zou goed zijn als er een "dubbele heroverweging" komt in de zaak rond de uitspraak van rapper Akwasi over Zwarte Piet tijdens de Black Lives Matter-demonstratie op 1 juni in Amsterdam. Dat twittert CDA-Kamerlid en voormalig officier van justitie Chris van Dam zondag.

Van Dam reageert hiermee op het bericht van De Telegraaf zaterdag dat officier van justitie Jacobien Vreekamp, die namens het Openbaar Ministerie (OM) de beslissing ondertekende om Akwasi niet te vervolgen, tot voor kort samenwerkte met Kick Out Zwarte Piet (KOZP)-activist Mitchell Esajas. Tot 20 juli zaten beiden in het bestuur van het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA), meldde de krant.

Van Dam schrijft dat dit soort beslissingen nooit door één officier wordt genomen. "Geen twijfel over intenties, maar het beeld dat ontstaat - rond dit gepolariseerde thema - is niet goed. Een dubbele heroverweging zou goed zijn", twittert het Kamerlid. In een reactie op een vraag hoe hij die dubbele heroverweging ziet, antwoordt Van Dam: "1. Eens dat tweede beoordeling juridisch niets uitmaakt, maar maatschappelijk wel 2. Ik denk dat een heroverweging om lid/voorzitter van bestuur discriminatie bureau 020 te zijn op z’n plaats is."

PVV-voorman Geert Wilders twitterde eerder al naar aanleiding van dit nieuws dat Nederland een corrupt land is geworden. "Dit stinkt gigantisch", aldus de PVV-leider. "Als dit waar is dan is het OM corrupter dan corrupt. En dan gaan we Rutte daarover op de grill leggen komende week."

Ook Forum voor Democratie-Kamerlid Theo Hiddema is kritisch. Hij spreekt van een huiveringwekkend bericht van het OM, dat stelde te vinden dat de officier dit werk gewoon kan doen. "Wat een afzichtelijk dédain voor logisch wantrouwen tegen deze OvJ", twitterde Hiddema.

Meer uit Binnenland

RVD en Rutte willen niet reageren op onthullingen over Bernhard

DEN HAAG (ANP) - De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) en demissionair premier Mark Rutte willen niet reageren op de onthullingen over prins Bernhard en zijn lidmaatschap van de NSDAP, de partij van Adolf Hitler. Dat laat een woordvoerder van de RVD woensdag weten. Een nadere toelichting op het besluit om geen reactie te geven, gaan de RVD en Rutte ook niet geven.

1 uur geleden
Elektronisch afval belandt nog te vaak in kliko, aldus stichting

ZOETERMEER (ANP) - Te veel elektrisch afval belandt bij het huisvuil, terwijl dit eigenlijk apart ingezameld moet worden, meldt Stichting OPEN woensdag. Als apparaten in de kliko gegooid worden, kunnen waardevolle stoffen hieruit verloren gaan. Ook is het mogelijk dat gevaarlijke stoffen daardoor in het milieu terechtkomen, waarschuwt de stichting die namens producenten recycling wil bevorderen.

2 uur geleden
Organisaties: kabinet moet druk zetten op EU voor treinreizen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet moet druk uitoefenen op Europa om het voor consumenten makkelijker te maken om internationale treinreizen te zoeken en te boeken. Dat vinden belangenorganisatie ANVR, reizigersvereniging Rover en de Consumentenbond.

2 uur geleden
Politie zoekt met sonarboot naar vermisten bootongeluk Volkerak

DINTELOORD (ANP) - De politie zoekt woensdag met een sonarboot naar de twee nog vermiste opvarenden van de boot die dinsdagmiddag omsloeg in het Volkerak. De zoektocht is om 07.00 uur begonnen, laat een woordvoerder van de politie weten. De twee vermisten zijn waarschijnlijk overleden, meldde de veiligheidsregio eerder. Dinsdagavond kwam het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) van de politie al ter plaatse om te ondersteunen bij de bergingsactie.

3 uur geleden
Ceremonie eerherstel Curaçaose held Tula woensdagavond voortgezet

DEN HAAG (ANP) - De ceremonie waarbij de Curaçaose verzetsheld Tula eerherstel krijgt, wordt woensdagavond om 23.30 uur Nederlandse tijd alsnog voortgezet. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken, na berichtgeving door de NOS.

3 uur geleden
Treinen rondom Schiphol rijden weer volgens planning na storing

SCHIPHOL (ANP) - Het treinverkeer rond Schiphol rijdt woensdagochtend weer volgens de dienstregeling na een storing dinsdagavond. "Het kan wel zo zijn dat her en der een trein korter is dan gepland, maar er is vannacht hard gewerkt om de treinen weer via de dienstregeling te laten rijden", aldus een woordvoerder van NS.

4 uur geleden
Verdachte schietpartijen Rotterdam voorgeleid voor rechter

ROTTERDAM (ANP) - Fouad L., de verdachte van de schietpartijen in Rotterdam vorige week, wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam. De 32-jarige man werd vorige week opgepakt. De onderzoeksrechter beoordeelt of de man veertien dagen langer in voorarrest moet blijven.

7 uur geleden