Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

CBS: Nederlander pot meer geld op sinds uitbraak coronacrisis

CBS: Nederlander pot meer geld op sinds uitbraak coronacrisis

DEN HAAG (ANP) - Sinds het uitbreken van de coronacrisis zijn Nederlanders meer geld gaan sparen. Begin vorig jaar hadden spaarders in totaal 362 miljard euro opgepot. Dat is 32 miljard euro meer dan een jaar eerder, maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend. Door de lockdowns hadden mensen minder mogelijkheden om op vakantie te gaan, of bijvoorbeeld geld uit te geven in winkels of de horeca.

Tussen 2019 en 2020 bedroeg de toename 16 miljard euro, in de jaren daarvoor namen de spaartegoeden minder hard toe. Vorig jaar had een huishouden gemiddeld 46.300 euro aan bank- en spaartegoeden. Ruim een op de tien huishoudens had minimaal een ton aan bank- en spaartegoeden. Dat zijn 877.000 huishoudens, ruim 100.000 meer dan een jaar eerder.

Volgens het statistiekbureau neemt sinds 2014 het aantal huishoudens met minimaal een ton op de bank toe.

Bijna zes op de tien uitkeringsontvangers had afgelopen jaar maximaal 2500 euro aan spaartegoeden. Ruim een vijfde had tussen de 2500 en 10.000 euro. Een klein deel van de uitkeringsontvangers, 3 procent, had bank- en spaartegoeden van minstens een ton. Dit zijn vooral arbeidsongeschikten en werklozen.

Onder gepensioneerden en zelfstandigen komen hoge bank- en spaartegoeden vaker voor. Zo'n 14 procent van de zelfstandigen en 17 procent van de gepensioneerden had minimaal een ton op de bank.

Meer uit Financieel

Reisorganisatie TUI boekt recordomzet door hogere prijzen

HANNOVER (ANP/RTR) - TUI, de grootste reisorganisatie van Europa, behaalde afgelopen kwartaal een recordomzet. De van oorsprong Duitse touroperator profiteerde ook in het winterseizoen van de aanhoudende sterke vraag naar vakanties en de hogere prijzen. Ondanks de hogere prijzen en de geopolitieke onrust in het Midden-Oosten is het bedrijf optimistisch over het aanstaande zomerseizoen.

47 minuten geleden
Veel meer Visa-passen in Nederland om groter aantal betaalplekken

AMSTERDAM (ANP) - Veel meer Nederlanders hadden vorig jaar een pinpas of creditcard van Visa, meldt het betaalbedrijf. De toegenomen vraag naar de passen komt volgens Visa doordat mensen op meer plekken met een creditcard of de nieuwe pinpas van het bedrijf kunnen betalen.

1 uur geleden
Brussel verwacht lagere economische groei Nederland

BRUSSEL (ANP) - De Nederlandse economie groeit dit jaar en volgend jaar minder hard dan gedacht, verwacht de Europese Commissie. Zij rekent nu op 0,8 procent groei in 2024 en 1,5 procent het jaar erop. Nederland presteert daarmee net iets onder het Europees gemiddelde, dat in 2024 uitkomt op 1 procent en in 2025 op 1,6.

1 uur geleden
Brede welvaart jonge generatie blijft achter op die van oudere

DEN HAAG (ANP) - Jongvolwassenen ervaren minder brede welvaart dan oudere mensen. Met name mensen in de leeftijd tot 25 jaar zijn relatief minder vaak tevreden over hun leven en hebben minder vertrouwen in de medemens. Daar komt bovenop dat zij ook achterlopen als het gaat om inkomen en vermogen. De verschillen tussen de jongere en oudere generaties zijn bovendien groter geworden.

1 uur geleden
Moederbedrijf MediaMarkt wint marktaandeel en boekt weer winst

DÜSSELDORF (ANP) - Het Duitse Ceconomy, moederbedrijf van onder andere winkelketen MediaMarkt, boekte in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar weer winst, na een verlies in dezelfde periode een jaar geleden. De verkoper van consumentenelektronica zag de verkopen toenemen en won marktaandeel in bijna alle landen waar het actief is.

2 uur geleden
Ook Vattenfall komt met terugleverkosten voor zonnepanelen

ROTTERDAM (ANP) - Ook Vattenfall gaat bij klanten met zonnepanelen terugleverkosten in rekening brengen. Meerdere energiebedrijven hebben die stap al gezet, sinds de Eerste Kamer eerder dit jaar tegen een voorstel stemde om de zogeheten salderingsregeling gefaseerd af te bouwen.

2 uur geleden
Topman ABN: intrekken taks aandeleninkoop zou goed signaal zijn

AMSTERDAM (ANP) - Het zou een "goed signaal voor ondernemend Nederland" zijn als de Nederlandse belasting op aandeleninkoop wordt ingetrokken door het nieuwe kabinet. Dat zegt topman Robert Swaak van ABN AMRO naar aanleiding van een eerder Bloomberg-artikel waarin wordt gesteld dat de formatiepartijen in Den Haag aan die stap denken.

3 uur geleden