Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

CBR hoopt eind dit jaar achterstanden te hebben weggewerkt

CBR hoopt eind dit jaar achterstanden te hebben weggewerkt

RIJSWIJK (ANP) - Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) hoopt eind dit jaar de grote achterstanden bij de beoordeling van mensen die wegens leeftijd of ziekte periodiek een medische herkeuring moeten ondergaan te hebben weggewerkt. Dat zegt directeur en voormalig D66-leider Alexander Pechtold tegen De Telegraaf.

"Het zou mooi zijn als we eind dit jaar de achterstanden bij de medische beoordeling hebben weggewerkt en de klant ons weer als ’normale’ dienstverlener ziet. We lagen echt op koers, maar worden nu ook getroffen. Want 180.000 examens werden uitgesteld", aldus Pechtold.

Vanwege de coronacrisis werkt tachtig procent van het personeel thuis. Ondanks dat slaagt het CBR er wel in de inhaalslag bij de gezondheidsverklaringen te maken, zegt Pechtold. "Dat betekent niet dat we er zijn, bij lange na niet, maar ik zie nu eindelijk licht aan de horizon gloren wat het beoordelen van rijgeschiktheid betreft."

Het toch al overbelaste CBR heeft vorig jaar 772.394 gezondheidsverklaringen in behandeling moeten nemen. Dat was een stijging van 25 procent, vooral doordat mensen volgens Pechtold maanden eerder dan noodzakelijk een aanvraag deden uit angst voor lange wachtlijsten.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Zorgverleners kunnen nu individueel over bescherming beslissen

DEN HAAG (ANP) - Elke zorgprofessional moet zelf en individueel kunnen beslissen over de inzet van persoonlijke beschermingsmiddelen. De werkgever moet die dan aanleveren of vergoeden. Dat staat in de nieuwe richtlijn, Veilig werken in verband met Covid-19, die donderdag is gepresenteerd.

1 uur geleden
Alle demonstraties op de Dam verplaatst naar Museumplein

AMSTERDAM (ANP) - Alle demonstraties op de Dam in Amsterdam zijn voorlopig verboden en moeten plaatsvinden op het Museumplein. Dat heeft burgemeester Femke Halsema besloten namens de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. Protestmanifestaties op de Dam tijdens de coronacrisis gelden nu als "onwenselijk".

1 uur geleden
Politie in verlegenheid door discriminerende uitspraak agent

MAASTRICHT (ANP) - De politie is in verlegenheid gebracht door een uitspraak van een agent dinsdagavond in het Zuid-Limburgse Vijlen. Tijdens een gesprek met een groep donkere jongeren zei deze agent: "Mannen van jullie afkomst, die gaan niet met 29 graden lopen." Een van de jongeren reageerde daarop verontwaardigd: "Mannen van onze afkomst?..." De uitspraak is vastgelegd op camera en via de regionale omroep 1Limburg gedeeld. In gesprek met L1 bevestigde de politie het incident.

1 uur geleden
'IND raadpleegde ambassadeur in Bahrein niet bij uitzetting'

AMSTERDAM (ANP) - De Immigratie- en Naturalisatiedienst IND heeft verzuimd om voorafgaande aan de uitzetting van een Bahreinse asielzoeker informatie in te winnen bij de Nederlandse ambassadeur in Bahrein. Als dat wel was gebeurd had dat volgens asieladvocaat Flip Schüller kunnen voorkomen dat zijn cliënt Ali Mohammed al-Showaikh (29) zonder eerlijk proces tot levenslang is veroordeeld.

1 uur geleden
OMT niet gevraagd om advies over vliegtuigen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet heeft de experts van het Outbreak Management Team (OMT) niet gevraagd te kijken naar het risico op besmetting met het coronavirus in vliegtuigen. Dat zei Jaap van Dissel van het RIVM donderdag in de Tweede Kamer.

1 uur geleden
Rechter oordeelt woensdag over schorsing directeur Haga Lyceum

AMSTERDAM (ANP) - De rechter beslist woensdag of de schorsing van directeur-bestuurder Soner Atasoy en het ontslag van de secretaris van het bestuur van het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam rechtmatig zijn. Het bestuur ligt met elkaar overhoop nadat voorzitter Mohamed Laamimach de overige twee bestuursleden de wacht had aangezegd. Zij menen echter dat dit besluit niet rechtsgeldig is en willen dat Laamimach het veld ruimt. Het is nu aan de rechter om te bepalen wie het voor het zeggen heeft op de omstreden islamitische middelbare school.

1 uur geleden
Maximaal 500 demonstranten bij antiracisme-betoging Arnhem

ARNHEM (ANP) - Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem staat maximaal vijfhonderd demonstranten toe bij een antiracisme-betoging donderdagmiddag in zijn stad. Hij gaat uit van een vreedzame bijeenkomst, maar zal ingrijpen als de betoging toch te massaal wordt, laat hij via een woordvoerder weten.

1 uur geleden