Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cavendish boekt in Colombia eerste seizoenszege

Cavendish boekt in Colombia eerste seizoenszege

ZIPAQUIRÁ (ANP) - Wielrenner Mark Cavendish heeft zijn eerste overwinning in zijn laatste seizoen als prof geboekt. De 38-jarige Brit won de vierde etappe van de Ronde van Colombia. In de sprint in de straten van Zipaquirá bleef Cavendish de Colombianen Fernando Gaviria en Nelson Andrés Soto voor.

Na een sterke lead-out van Astana-ploeggenoot Michael Mørkøv maakte Cavendish het na een rit van bijna 182 kilometer af. Zijn laatste zege dateerde van 28 mei 2023 toen hij de slotetappe van de Ronde van Italië won.

Dinsdag kwam Cavendish in Colombia nog tekort in de sprint van de eerste etappe. Hij werd in Duitama derde achter Gaviria en Davide Persico.

Cavendish besloot eind vorig jaar nog een jaar aan zijn carrière toe te voegen. In zijn afscheidsjaar hoopt hij met een 35e ritzege alleen recordhouder te worden in de Tour de France.

Meer uit Sport

Pieterse verdedigt titel bij EK mountainbike in Roemenië

ARNHEM (ANP) - Puck Pieterse verdedigt haar Europese titel bij de EK mountainbike, van 8 tot en met 12 mei in Cheile Gradistei in Roemenië. Bondscoach Gerben de Knegt heeft naast de titelverdedigster bij de elite-vrouwen ook Anne Terpstra en Anne Tauber geselecteerd. Er doen geen elite-mannen mee.

29 minuten geleden
Van Poppel moet Bora-hansgrohe aan sprintsucces in Giro helpen

TURIJN (ANP) - Danny van Poppel moet wielerploeg Bora-hansgrohe aan sprintsucces in de Giro d'Italia helpen. De Nederlandse coureur krijgt de voorkeur boven Sam Welsford, de Australiër die na tegenvallende prestaties in de Ronde van Turkije niet is opgenomen in de ploeg.

56 minuten geleden
Wielerploeg dsm-firmenich PostNL met sprinter Jakobsen naar Giro

DEVENTER (ANP) - Wielrenner Fabio Jakobsen is een van de speerpunten van dsm-firmenich PostNL voor de aankomende Giro d'Italia. De Nederlanders Julius van den Berg, Gijs Leemreize en Bram Welten zijn eveneens opgenomen in de selectie voor de Ronde van Italië.

1 uur geleden
Vader atletiekbroers Ingebrigtsen aangeklaagd voor mishandeling

OSLO (ANP/AFP) - De Noorse politie klaagt atletiektrainer Gjert Ingebrigtsen aan voor mishandeling van een van zijn zeven kinderen. Het zou niet gaan om zijn beroemde zoon Jakob Ingebrigtsen, de olympisch kampioen op de 1500 meter en tweevoudig wereldkampioen op de 5000 meter. De politie wilde niet zeggen om welk kind het wel gaat.

5 uur geleden
Recordaantal van ruim 800.000 aanmeldingen voor marathon Londen

LONDEN (ANP/RTR) - De marathon van Londen heeft voor de editie van 2025 een recordaantal van 840.318 aanmeldingen gekregen. Volgens de organisatie is dat ongekend en bijna 300.000 meer dan het vorige record.

7 uur geleden
Kimmann sluit wereldbeker BMX af met tweede zege op rij

TULSA (ANP) - Olympisch kampioen BMX Niek Kimmann heeft in het Amerikaanse Tulsa (Oklahoma) ook de zesde en laatste wedstrijd in de reeks om de wereldbeker gewonnen. De 27-jarige fietscrosser, afkomstig uit het Overijsselse Lutten, boekte zijn tweede zege op rij. Hij was zaterdag ook de beste in de vijfde wedstrijd.

9 uur geleden
Atlete Bol opent outdoorseizoen met sprintrecords op Curaçao

WILLEMSTAD (ANP) - Femke Bol is haar outdoorseizoen begonnen met twee persoonlijke records op sprintafstanden. De Amersfoortse atlete liep tijdens het Curaçao SprintfFest 11,47 seconden op de 100 meter en 17,10 op de incourante 150 meter. Zo snel was de wereldkampioene op de 400 meter horden niet eerder geweest.

9 uur geleden