Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cats: zwemploeg is financiële bijdrage NOC*NSF meer dan waard

Cats: zwemploeg is financiële bijdrage NOC*NSF meer dan waard

TOKIO (ANP) - Technisch directeur André Cats van zwembond KNZB rekent erop dat sportkoepel NOC*NSF de jaarlijkse topsportbijdrage voor de zwemploeg in stand houdt. Na het debacle op de Spelen van Rio 2016, waar de zwemmers geen enkele medaille pakten, was de druk groot om in Tokio wél te presteren. Met twee zilveren medailles voor Arno Kamminga en daarnaast een aardig aantal finaleplaatsen heeft de zwemploeg volgens Cats aangetoond de jaarlijkse bijdrage van ruim 1,4 miljoen euro waard te zijn.

"Wat mij betreft hebben we laten zien dat we op de goede weg zijn en dat we hierop door moeten gaan. Daar hebben we wel voldoende middelen voor nodig", aldus Cats. "We praten daar ieder jaar over met NOC*NSF. Nu korten op het budget lijkt me uiterst onverstandig. Dan weet je één ding zeker: dat je het kind met het badwater wegspoelt. We hebben minstens hetzelfde of meer nodig om door te gaan met waarmee we bezig zijn."

NOC*NSF geeft ook financiële steun aan andere takken van de KNZB. Zo krijgen de waterpolosters jaarlijks 810.000 euro en de schoonspringsters 115.000 euro. Inge Jansen haalde in Tokio op de 3-meterplank de olympische finale, Celine van Duijn komt in actie op de 10-metertoren.

Alleen zeilen, roeien, judo en atletiek krijgen dit jaar een hogere bijdrage dan de sportkoepel dan de zwemploeg. NOC*NSF bepaalt de hoogte van de topsportbijdrages vooral op basis van prestaties.

Meer uit Sport

Renners op weg naar hoogste punt in Tour

EMBRUN (ANP) - De renners in de Tour de France zijn om 12.20 uur op de fiets gestapt voor een zware bergrit. Met achtereenvolgens de Col de Vars, de Cime de la Bonette en de aankomst op Isola 2000 wacht het peloton twee bergen van de buitencategorie en een van de eerste categorie. De pas over de Bonette is de hoogste begaanbare weg van Frankrijk. De renners passeren de top op 2802 meter hoogte.

25 minuten geleden
Tour de France verruimt tijdslimiet voor zware bergrit

EMBRUN (ANP) - De organisatoren van de Tour de France hebben de tijdslimiet waarbinnen de renners in de negentiende rit moeten finishen verruimd. De etappe telt drie zware beklimmingen met een aankomst bergop in Isola 2000.

43 minuten geleden
Ook Olympische Spelen hebben last van computerstoring

PARIJS (ANP/AFP) - Ook de organisatoren van de Olympische Spelen hebben problemen vanwege de wereldwijde computerstoringen. "Paris 2024 is op de hoogte van wereldwijde technische problemen met Microsoft-software. Deze problemen hebben gevolgen voor de IT-activiteiten van Paris 2024", klonk het in een eerste verklaring aan persbureau AFP.

51 minuten geleden
Nederlandse sporters in groepjes op weg naar Parijs

PARIJS (ANP) - De Nederlandse deelnemers vertrekken in plukjes naar Parijs waar op 26 juli de Olympische Spelen beginnen. Nadat een deel van de handboogschuttersploeg donderdag als eerste was gearriveerd in het olympisch dorp, vertrekken de hockeyers zaterdag per bus naar de Franse hoofdstad.

1 uur geleden
Shorttrackster Van Kerkhof beëindigt loopbaan

UTRECHT (ANP) - Shorttrackster Yara van Kerkhof heeft haar topsportloopbaan beëindigd. De van oorsprong Zoetermeerse was op de Winterspelen van Pyeongchang de eerste vrouw die voor Nederland een medaille bij het shorttracken behaalde. Ze pakte zilver op de 500 meter. Als lid van de aflossingsploeg behaalde ze vier jaar later in Beijing het goud.

1 uur geleden
Australische hockeyer Dawson laat vingertop amputeren voor Spelen

MELBOURNE (ANP/AFP) - De Australische hockeyer Matt Dawson heeft een deel van een vinger opgeofferd om deel te kunnen nemen aan de Olympische Spelen. De 30-jarige hockeyer, lid van de ploeg die in 2021 in Tokio zilver veroverde, brak onlangs de ringvinger van zijn rechterhand en dreigde daardoor de Spelen te moeten missen.

4 uur geleden
Zverev in thuisstad Hamburg in drie sets langs Gaston

HAMBURG (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft ten koste van Hugo Gaston de kwartfinales bereikt van het ATP-toernooi van Hamburg. De in de Noord-Duitse stad geboren Zverev versloeg de Fransman in drie sets: 4-6 6-2 7-5. In de eerste ronde schakelde hij de Nederlander Jesper de Jong uit.

14 uur geleden