Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cathay Pacific stijgt op licht lagere beurs in Hongkong

Cathay Pacific stijgt op licht lagere beurs in Hongkong

HONGKONG (ANP) - Cathay Pacific behoorde dinsdag tot de sterkste stijgers op de aandelenbeurs in Hongkong. De opmars volgde op de aankondiging van John Lee, de topbestuurder van Hongkong, dat inwoners van de stad vanaf 1 maart geen mondkapjes meer hoeven te dragen. Daarmee komt na drie jaar een einde aan deze verplichting.

Luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific profiteerde van deze verdere versoepeling van de coronamaatregelen en won ruim 1 procent. Ook winkelketenbedrijf Sa Sa International, dat cosmetica en andere persoonlijke verzorgingsproducten in Hongkong verkoopt, zat in de lift en steeg 4 procent.

De stemming op de Aziatische aandelenmarkten bleef echter voorzichtig ondanks het bescheiden herstel op Wall Street. De aanhoudende zorgen over de inflatie hielden beleggers ook op de laatste dag van februari in de greep. De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 0,5 procent in de min en de hoofdindex in Shanghai verloor 0,1 procent.

Autoaccu's

De Nikkei in Tokio eindigde 0,1 procent in de plus. Japan Post daalde 1,4 procent. Het postbedrijf kondigde aan een deel van zijn aandelen in de bank Japan Post Bank (plus 1,9 procent) te verkopen. Daarnaast werd bekendgemaakt dat de Japanse industriële productie in januari met 4,6 procent is gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat was de grootste afname in acht maanden. De winkelverkopen in Japan lieten daarentegen vorige maand een sterker dan verwachte stijging zien.

De Kospi in Seoul won 0,3 procent. De Zuid-Koreaanse fabrikant van materialen om accu's te maken L&F dikte 7 procent aan na een grote order van bijna 3 miljard dollar van de Amerikaanse maker van elektrische auto's Tesla. De All Ordinaries in Sydney klom 0,5 procent, mede dankzij een sterker dan verwachte stijging van de Australische winkelverkopen in januari.

Meer uit Financieel

Gelekt voorstel: open AI-modellen vrijgesteld van EU-wetgeving

BRUSSEL (ANP) - De aanstaande wetgeving van de Europese Unie voor de regulering van kunstmatige intelligentie bevat mogelijk uitzonderingen voor AI-modellen die voor iedereen beschikbaar zijn. In een gelekt concept voor een compromisvoorstel staat een uitzonderingspositie voor zogeheten opensourcemodellen voor AI, meldt persbureau Reuters.

1 uur geleden
Poetin en Saudische kroonprins roepen op tot steunen OPEC-deal

RIYADH (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin en de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman dringen erop aan dat alle landen van oliekartel OPEC en bondgenoten zich aansluiten bij het recente akkoord over productieverlagingen. Dat hebben de twee leiders donderdag in een gemeenschappelijke verklaring naar buiten gebracht. Daarin staat ook dat zowel Rusland als Saudi-Arabië het erover eens zijn dat het belangrijk is om de samenwerking op het gebied van olie en gas te stimuleren.

2 uur geleden
Pensioenfonds Detailhandel krijgt boete voor onjuiste informatie

AMSTERDAM (ANP) - Pensioenfonds Detailhandel moet een boete van 136.000 euro betalen omdat het fonds onjuiste informatie heeft gegeven aan mensen die pensioen opbouwen en te laat informatie heeft doorgegeven, meldt de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Daarmee overtrad het fonds volgens de toezichthouder regels van de Pensioenwet.

2 uur geleden
Rapport: 100 miljard aan verzekerde schade door natuurrampen

ZÜRICH (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Natuurrampen hebben dit jaar naar schatting voor 100 miljard dollar (bijna 93 miljard euro) aan verzekerde schade veroorzaakt. Dat is minder dan vorig jaar, maar nog steeds een stuk meer dan gemiddeld. Dat meldt de herverzekeraar Swiss Re.

2 uur geleden
Minister vindt loonkloof onacceptabel en wil snel met wet komen

DEN HAAG (ANP) - Het is onacceptabel dat vrouwen in Nederland voor vergelijkbaar werk nog steeds minder verdienen dan mannen, zegt minister Karien van Gennip van Sociale Zaken na onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over de loonkloof. Om de loonkloof sneller te dichten werkt de bewindsvrouw aan wetgeving voor het snel invoeren van een Europese richtlijn voor meer loontransparantie, meldt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

3 uur geleden
Facebookberichten voortaan standaard versleuteld

MENLO PARK (ANP) - Persoonlijke berichten op Facebook en de bijbehorende chatdienst Messenger zijn voortaan standaard versleuteld, waarmee ze alleen voor de verzender en ontvanger te lezen zijn. Moederbedrijf Meta zegt die stap te zetten om de berichtenfuncties op het socialemediaplatform veiliger te maken.

3 uur geleden
NS: vrijdag geen treinen naar Duitsland door spoorstaking

UTRECHT (ANP) - Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden vrijdag niet door een staking die donderdagavond begint op het Duitse spoor, zegt een woordvoerder van de NS. Ook de nachttreinen naar Wenen en Zürich op donderdagavond vertrekken niet. De laatste intercity's naar Berlijn en ritten van de ICE International vallen donderdagavond laat ook uit.

3 uur geleden