Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cathay Pacific biedt piloten bonussen om te blijven vliegen

Cathay Pacific biedt piloten bonussen om te blijven vliegen

HONGKONG (ANP/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific biedt bonussen aan piloten die bereid zijn het strikte quarantaineregime van Hongkong te doorstaan in een poging om meer vliegtuigen in de lucht te houden. In de stad werden onlangs strengere coronaregels van kracht om de verspreiding van de omikronvariant te voorkomen

Hoofdpiloten, die twee zogeheten closed loop-vluchten vliegen, krijgen een bonus van 22.000 Hongkong dollar (2500 euro). Voor vier of meer van deze vluchten loopt de bonus op tot 29.000 dollar. Copiloten krijgen 17.000 Hongkong dollar voor twee vluchten en 24.000 dollar voor vier of meer.

Bij closed loop-vluchten voert de bemanning drie tot vier weken non-stop vluchten uit, waarbij ze in hotelisolatie blijven tussen de vluchten en vervolgens tot twee weken in quarantaine moeten doorbrengen voordat ze naar huis mogen. De zware omstandigheden en de lange afwezigheid van familie en vrienden hebben het voor Cathay Pacific moeilijk gemaakt om de vluchten voldoende te bemannen en uit te voeren.

Spreiden

"Door meer piloten aan te moedigen zich aan te melden voor deze roosters, kunnen we de vliegtaken over meer piloten spreiden en kunnen we Hongkong verbonden blijven houden met de wereld", zei de luchtvaartmaatschappij in een verklaring.

Cathay Pacific heeft geen binnenlandse markt om op terug te vallen en Hongkong is door het strikte coronabeleid grotendeels geïsoleerd geraakt van de rest van de wereld. De passagierscapaciteit van de luchtvaartmaatschappij ligt op slechts 2 procent van het niveau van voor de pandemie. Voor het vrachtvervoer is dat 20 procent. Dat is het laagste niveau sinds het begin van de pandemie.

Meer uit Financieel

Advies: huurverhoging van 3 procent bovenop inflatie mag

DEN HAAG (ANP) - Verhuurders in de vrije sector mogen in principe huurverhogingen doorvoeren van maximaal 3 procent bovenop de inflatie. Dat staat althans in een belangrijk advies aan de Hoge Raad rond twee rechtszaken over huurachterstanden. Een lagere rechtbank had daarbij vragen gesteld aan de Hoge Raad om duidelijk te krijgen hoe bepaalde rechtsregels rond huuropslag moeten worden uitgelegd.

21 minuten geleden
Bella Hadid na ophef niet langer gezicht van Adidas-campagne

HERZOGENAURACH (ANP) - Bella Hadid is na commotie niet langer het gezicht van een campagne van Adidas na kritiek van pro-Israëlische organisaties. Een woordvoerder van het bedrijf laat aan persbureau AFP weten dat het model "met onmiddellijke ingang" uit de campagne is gehaald. Adidas heeft ook beelden ervan van sociale media verwijderd.

48 minuten geleden
Vattenfall voert winst op, ondanks moeilijke situatie warmtenetten

SOLNA (ANP) - Energieleverancier Vattenfall is er in de eerste helft van dit jaar in geslaagd de winst op te voeren. De energieprijzen zijn weliswaar flink gedaald, maar het bedrijf heeft zijn tarieven met name in Scandinavische landen voor langere tijd vastgezet. "Dit compenseerde een moeilijkere situatie voor het Nederlandse warmtebedrijf", zegt topvrouw Anna Borg.

1 uur geleden
CrowdStrike onderuit op Wall Street na wereldwijde computerstoring

NEW YORK (ANP) - CrowdStrike ging vrijdag ruim 12 procent onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Luchthavens, luchtvaartmaatschappijen, banken en televisiezenders kampten wereldwijd met computerstoringen, die werden veroorzaakt door problemen bij het Amerikaanse cyberbeveiligingsbedrijf. Een cyberbeveiligingsupdate leidde tot storingen in verschillende apps en clouddiensten van Microsoft. CrowdStrike liet daarop weten de update terug te draaien.

2 uur geleden
Computerstoring ontregelt internationaal handelsverkeer

NEW YORK (ANP) - De wereldwijde computerstoring heeft het internationale handelsverkeer ernstig ontregeld. Financiële instellingen in grote delen van de wereld ondervonden problemen met hun computersystemen, waardoor transacties moesten worden uitgesteld, blijkt uit een rondgang van persbureau Bloomberg.

3 uur geleden
ACM stelt maatregelen tegen overbelasting stroomnet vast

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een besluit genomen over een drietal maatregelen die ervoor zorgen dat grootverbruikers goedkoper uit zijn als zij het stroomnet niet of minder gebruiken tijdens piekmomenten. Hierdoor maken zij ruimte voor andere verbruikers en producenten van duurzame elektriciteit. De toezichthouder kondigde in april al een breed pakket maatregelen aan om de problemen rond netcongestie, de overbelasting van het elektriciteitsnet, tegen te gaan.

6 uur geleden
Euronext-beurzen hebben geen last van computerstoring

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De handel op de aandelenbeurzen van Euronext wordt niet beïnvloed door de wereldwijde computerstoring, meldt de eigenaar van de beurzen in Amsterdam, Brussel, Parijs, Lissabon en Milaan. "We zijn op de hoogte van de huidige Microsoft-storing. Het heeft echter geen impact op de handel op onze markten en we houden de situatie nauwlettend in de gaten", stelt de beursexploitant in een verklaring.

7 uur geleden