Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

CAS wijst protest NOC*NSF af tegen schrappen diskwalificatie VS

CAS wijst protest NOC*NSF af tegen schrappen diskwalificatie VS

TOKIO (ANP) - Het protest dat sportkoepel NOC*NSF heeft aangetekend tegen het terugdraaien van de diskwalificatie van de Verenigde Staten in de series van de gemengde 4x400 meter op de Olympische Spelen is door het Internationaal Sporttribunaal (CAS) maandag afgewezen. Hierdoor blijft Nederland vierde in de uitslag van de zaterdag gelopen finale.

Na de series van vrijdag werden de VS en Dominicaanse Republiek, de top twee in hun serie, uit de uitslag gehaald maar beide landen gingen met succes tegen hun diskwalificatie in beroep. Zo vielen Spanje en Duitsland uit de boot. Die landen tekenden op hun beurt beroep aan, waarna er uiteindelijk beslist werd om Duitsland toch te laten starten.

Ook België, dat in de finale uiteindelijk als vijfde achter Polen, de Dominicaanse Republiek, de VS en Nederland eindigde, tekende tevergeefs protest aan tegen het terugdraaien van de diskwalificatie van de Dominicaanse Republiek en de VS. Dat protest werd maandag eveneens afgewezen.

Het Nederlandse viertal Liemarvin Bonevacia, Lieke Klaver, Femke Bol en Ramsey Angela liep op dit nieuwe olympische onderdeel een Nederlands record van 3.10,36.

Meer uit Sport

Dubbelspecialist Koolhof beëindigt na 2024 tennisloopbaan

DUIVEN (ANP) - Wesley Koolhof beëindigt na komend tennisseizoen zijn loopbaan. De 34-jarige dubbelspecialist schreef afgelopen jaar het mannendubbelspel van Wimbledon op zijn naam. Hij won tot nog toe zestien ATP-titels.

42 minuten geleden
Duurdere metrokaartjes in Parijs tijdens Olympische Spelen

PARIJS (ANP/RTR) - Bezoekers van Parijs krijgen tijdens de Olympische Spelen te maken met hogere reiskosten voor de metro. De regionale leider Valérie Pécresse zegt dat de prijzen tijdelijk omhoog moeten "om te zorgen dat de Olympische Spelen voor 100 procent toegankelijk zijn met het openbaar vervoer".

1 uur geleden
Atleet Laros naar EK veldlopen in Brussel

ARNHEM (ANP) - Atleet Niels Laros neemt zondag 10 december deel aan het EK veldlopen in Brussel. Het 18-jarige talent baarde afgelopen jaar opzien met toptijden op de 1500 meter op de atletiekbaan. Tijdens de Europese titelstrijd op de cross komt Laros in actie in de leeftijdscategorie tot 20 jaar.

5 uur geleden
WTA gaat spelers die deelnemen aan demo in Rusland niet straffen

LONDEN (ANP) - De WTA gaat tennissters die komend weekend deelnemen aan een demonstratietoernooi in Rusland niet bestraffen. Er is ophef ontstaan over een evenement dat in Sint-Petersburg wordt gespeeld, terwijl Rusland in oorlog is met Oekraïne. Het evenement wordt gesponsord door het Russische aardgasbedrijf Gazprom.

5 uur geleden
Embiid bezorgt James ruimste nederlaag uit basketballoopbaan

PHILADELPHIA (ANP) - Basketballer Joel Embiid van Philadelphia 76ers heeft LeBron James de ruimste nederlaag uit zijn NBA-loopbaan bezorgd. Embiid nam in Philadelphia 30 punten voor zijn rekening en hielp de Sixers daarmee aan een 138-94-overwinning op Los Angeles Lakers.

7 uur geleden
Polman weet het zeker: de handbalsters halen een medaille op WK

ARNHEM (ANP) - Estavana Polman is ervan overtuigd dat de Nederlandse handbalsters op het komende WK weer een medaille halen. "Dit wordt ons toernooi, geloof me maar. We geloven echt in elkaar, het vertrouwen spat eraf", zegt de 31-jarige vedette van Oranje, die opgaat voor haar zevende WK.

7 uur geleden
Dominantie Verstappen leidt tot recordbedrag aan inschrijfgeld

PARIJS (ANP/RTR) - Sportief succes kost veel geld in de Formule 1. Red Bull, het team van wereldkampioen Max Verstappen, moet volgend jaar meer dan ooit betalen om te mogen deelnemen aan de koningsklasse. Het bedrag is volgens persbureau Reuters naar verwachting 10,6 miljoen dollar (omgerekend 9,6 miljoen euro)

18 uur geleden