Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Carré klaar voor afscheid Peter R. de Vries

Carré klaar voor afscheid Peter R. de Vries

AMSTERDAM (ANP) - Paaltjes met linten om rijen mee aan te geven, borden met de oproep 1,5 meter afstand te houden, dranghekken en dixies staan woensdagochtend vroeg klaar rond Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, waar het publiek afscheid kan nemen van de doodgeschoten misdaadjournalist Peter R. de Vries.

In de vroege ochtend staan er nog geen mensen die hiervan gebruik willen maken, maar dat is ook niet zo vreemd, aangezien de deuren van Carré van 11.00 uur tot 20.00 uur zijn geopend voor het afscheid.

De verwachting is dat het druk wordt. De gemeente Amsterdam waarschuwde eerder al dat mensen rekening moeten houden met een flinke wachttijd. Carré is woensdag alleen te bereiken via de Sarphatistraat, gaf de gemeente eerder aan. Vanaf daar loopt de wachtrij langs de Amstel.

Eer

"Eer vandaag Peter R. de Vries. Ga langs bij Carré of doe het op uw eigen manier. Doe het waardig. Eer de man die hard was op de inhoud en zacht op de mens. Die vocht tegen onrecht en die een bloedhekel had aan machtsmisbruik, hypocrisie en onrechtvaardigheid", twittert advocaat Peter Schouten woensdagochtend. Schouten en Onno de Jong vormden samen met De Vries het team dat kroongetuige Nabil B. bijstaat in het omvangrijke liquidatieproces Marengo.

De gemeente gaat via Twitter proberen mensen op de hoogte te houden van de lengte en het beginpunt van de wachtrij. Ook krijgen mensen het advies rekening te houden met het zonnige weer, en dus eten en drinken mee te nemen. Wie klachten heeft die mogelijk wijzen op corona, wordt gevraagd thuis te blijven. Verkeersregelaars en de politie zien volgens de gemeente toe op een goed verloop van het afscheid. Mensen moeten tijdens het wachten de regel van 1,5 meter afstand naleven en aanwijzingen van verkeersregelaars opvolgen, aldus de gemeente.

Meer uit Binnenland

Kabinet versterkt procedure om asielzoeker te checken op terreur

DEN HAAG (ANP) - De Immigratie- en Naturalisatiedienst IND gaat intensiever onderzoek doen naar open bronnen om erachter te komen of een asielzoeker of een nareiziger mogelijk betrokken is (geweest) bij terrorisme. Hoewel daarvoor al procedures zijn, is het toch nodig om steviger maatregelen te nemen "om signalen te herkennen die kunnen wijzen op een mogelijke dreiging voor onder meer de nationale veiligheid", schrijven justitieminister Dilan Yeşilgöz en asielstaatssecretaris Eric van der Burg in een Kamerbrief.

2 uur geleden
Amsterdam wil minder B&B's in drukke wijken

AMSTERDAM (ANP) - Het stadsbestuur van Amsterdam wil minder bed and breakfasts toestaan in drukke wijken. Ook moeten politiemensen in opleiding en leraren speciaal onderwijs voorrang krijgen op een huurwoning. Dat zijn een paar van de aanpassingen in de huisvestingsverordening die het Amsterdamse college van burgemeester en wethouders voorstelt.

3 uur geleden
Eurostar blijft praten over oplossing voor trein Amsterdam-Londen

BRUSSEL (ANP) - Eurostar blijft met NS, ProRail en het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat in gesprek om een oplossing te vinden voor de hogesnelheidstrein van Amsterdam naar Londen. Dat zegt het bedrijf na overleg tussen topvrouw Gwendoline Cazeneve en die partijen in Den Haag. Vrijdag werd bekend dat de Eurostar naar Londen vanaf midden volgend jaar tot wel een jaar niet kan rijden. Door werkzaamheden aan station Amsterdam Centraal is er geen plek voor de marechaussee die reizigers naar Londen controleert.

3 uur geleden
Defensie schaft nieuwe helikopters aan voor special forces

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Defensie koopt veertien nieuwe helikopters die gebruikt zullen worden door de special forces. Het gaat om toestellen van het type H225M Caracal van de Europese fabrikant Airbus Helicopters. Deze zullen oude toestellen van het type Cougar stapsgewijs vervangen vanaf 2028, schrijft staatssecretaris Christophe van der Maat (Defensie) in een brief aan de Tweede Kamer. De kosten bedragen tussen de 1 en 2,5 miljard euro in de periode 2024 tot en met 2030.

4 uur geleden
Amsterdam voorkomt afsluiting van energie voor 130 huishoudens

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam heeft voorkomen dat 130 huishoudens met betalingsachterstanden afgesloten zouden worden van energie. Dat is de uitkomst van een proef die de gemeente eerder dit jaar was begonnen met Liander. De netbeheerder gaf adressen waarbij afsluiting dreigde door aan de gemeente, zodat die op tijd kon inspringen.

4 uur geleden
Treinverkeersleider: dit zijn voor ons de leuke dagen

UTRECHT (ANP) - Hoewel de noodverkeersleidingspost van ProRail in Utrecht tien jaar geleden al is opgestart, is deze nooit eerder gebruikt. Na de storing in het IT-systeem op Amsterdam Centraal bleek de uitwijkmogelijkheid voor het eerst noodzakelijk. Voor de treinverkeersleiders betekent het tijdelijk een andere werkplek. "Maar het werk zelf is niet veranderd", zegt Dylan Out. "Zolang mijn beeldschermen werken, is alles hetzelfde."

4 uur geleden
Amsterdams treinverkeer voorlopig geregeld vanuit Utrecht

UTRECHT (ANP) - De treinen rondom Amsterdam worden voorlopig vanuit Utrecht aangestuurd. Mocht het nodig zijn dan kan ProRail de uitwijklocatie maandenlang openhouden. Hier zal voor de reiziger niets van te merken zijn, zegt Marije Kraaijeveld, postmanager Amsterdam van ProRail.

5 uur geleden