Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Carr soleert weer naar zege in koninginnenrit Ronde van de Alpen

Carr soleert weer naar zege in koninginnenrit Ronde van de Alpen

BORGO VALSUGANA (ANP) - De Britse wielrenner Simon Carr heeft voor het tweede jaar op rij de koninginnenrit in de Ronde van de Alpen gewonnen. De renner van EF Education rondde in de vierde etappe van Laives naar Borgo Valsugana een solo van 45 kilometer succesvol af.

Wout Poels zat in de eerste achtervolgende groep en eindigde als vierde op 1.22 minuut van Carr. De Spanjaard Juan Pedro López, die woensdag de derde etappe won, behield de leiderstrui. Poels staat vierde in het algemeen klassement op 48 seconden. De Ronde van de Alpen eindigt zaterdag.

Carr ging ervandoor op de Passo del Compet, een col van de eerste categorie, en kreeg een mooie voorsprong. In de afdaling van de steile slotklim (Passo del Vetriolo) kwam de Australiër Chris Harper gevaarlijk dichtbij, maar de renner van Team Jayco AlUla reed tegen een opstaand randje en ging onderuit. Daarna liep Carr weer verder uit.

Meer uit Sport

Zevenvoudig wereldkampioen O'Sullivan uitgeschakeld op WK snooker

SHEFFIELD (ANP) - Het wereldkampioenschap snooker gaat verder zonder Ronnie O'Sullivan. De zevenvoudig wereldkampioen uit Engeland was in Sheffield niet opgewassen tegen zijn landgenoot Stuart Bingham (10-13).

1 uur geleden
Sinner zegt met heupblessure af voor kwartfinale in Madrid

MADRID (ANP) - Jannik Sinner heeft zich afgemeld voor zijn wedstrijd tegen Felix Auger-Aliassime in de kwartfinales van het masterstoernooi van Madrid. De als eerste geplaatste Italiaan heeft een heupblessure, meldt de organisatie. Eerder op woensdag raakte het toernooi ook al titelverdediger Carlos Alcaraz kwijt. De Spanjaard verloor in drie sets van de Rus Andrej Roeblev.

5 uur geleden
Roeblev schakelt titelverdediger Alcaraz uit in Madrid

MADRID (ANP) - Carlos Alcaraz gaat het masterstoernooi van Madrid niet voor het derde jaar op rij winnen. De 20-jarige Spanjaard strandde in de kwartfinales tegen de Rus Andrej Roeblev, die in drie sets won: 4-6 6-3 6-2. Roeblev was in de achtste finales verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Nederlander Tallon Griekspoor.

6 uur geleden
Van de Zandschulp verliest in eerste ronde challengertoernooi

AIX-EN-PROVENCE (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp heeft opnieuw een nederlaag geleden. De 28-jarige Nederlander ging bij het challengertoernooi van Aix-en-Provence al in de eerste ronde onderuit. Hij moest zijn meerdere erkennen in de Fransman Arthur Rinderknech: 4-6 7-6 (7) 3-6.

7 uur geleden
Amerikaanse Faulkner wint vierde etappe Vuelta, Vos neemt leiding

ZARAGOZA (ANP) - Kristen Faulkner heeft de vierde etappe in de Ronde van Spanje voor vrouwen gewonnen. De 30-jarige renster van EF Education-Cannondale bleef in de langste rit, die over 142 kilometer van Molina de Aragón naar Zaragoza ging, het peloton na een late vluchtpoging tien seconden voor. De Australische Georgia Baker hield in de sprint om de tweede plek Marianne Vos achter zich.

7 uur geleden
Van Gils sprint naar zege in eendagswedstrijd Eschborn-Frankfurt

FRANKFURT (ANP) - Wielrenner Maxim Van Gils heeft de Duitse wielerklassieker Eschborn-Frankfurt gewonnen. De 24-jarige Belg van Lotto Dstny was de snelste in de massasprint van een uitgedund peloton. Alex Aranburu uit Spanje werd tweede, voor de Amerikaan Riley Sheehan.

7 uur geleden
Imola herdenkt verongelukte F1-coureur Senna in bijzijn familie

IMOLA (ANP/DPA) - Op het circuit van Imola in Italië is oud-coureur Ayrton Senna herdacht. De Braziliaan verongelukte precies dertig jaar geleden op het circuit. Bij de plechtigheid was familie van Senna aanwezig.

8 uur geleden