Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Carola Schouten voorgedragen als burgemeester van Rotterdam

Carola Schouten voorgedragen als burgemeester van Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse gemeenteraad heeft Carola Schouten voorgedragen als opvolger van Ahmed Aboutaleb op als burgemeester van Rotterdam. Dat maakte Rotterdams raadslid Ruud van der Velden bekend namens de vertrouwenscommissie van de raad, die de sollicitatieprocedure van de burgemeester heeft gedaan. Dat gebeurde in samenwerking met commissaris van de Koning van Zuid-Holland Jaap Smit.

Als de screening van Schouten goed uitvalt, wordt zij op 10 oktober geïnstalleerd. De naam van Schouten ging al rond als een van de topkandidaten voor de functie. De bekendmaking van haar naam werd door de raadsleden met een luid applaus begroet.

"De nieuwe burgemeester wordt op 10-10, hoe kan het anders in 010, geïnstalleerd", zei Van der Velden bij de bekendmaking van de naam. Volgens SP-raadslid en lid van de vertrouwenscommissie Theo Coskun, zaten er meerdere geschikte kandidaten onder de 26 sollicitanten, maar was er brede steun voor de kandidatuur van Schouten.

Schouten (46) was tot het aantreden van het kabinet-Schoof deze week namens de ChristenUnie vice-premier en minister van Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen in het kabinet-Rutte IV. In het derde kabinet-Rutte was ze minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Meer uit Binnenland

Explosie in woning Rotterdam leidt tot ontdekking drugslab

ROTTERDAM (ANP) - Een explosie in een woning zondagochtend vroeg in Rotterdam-Zuid heeft een drugslab aan het licht gebracht. De explosie is vermoedelijk van binnenuit ontstaan, maar of het lab daadwerkelijk de oorzaak van de explosie was, moet nog worden onderzocht. Na de ontploffing brak brand uit. Niemand is gewond geraakt, meldt de politie.

25 minuten geleden
Waterschappen pompen volop om water weg te krijgen

DEN HAAG (ANP) - Door de zware regenval van vrijdag hebben waterschappen in het noorden en oosten van het land de handen vol aan het afvoeren van het water. Ook zijn verschillende sluizen dicht, omdat door de hoge waterstanden de veiligheid niet gegarandeerd kan worden.

16 uur geleden
ANWB ziet al veel vakantiedrukte op wegen in Europa

DEN HAAG (ANP) - De ANWB ziet zaterdag al veel vakantiedrukte op wegen in Europa. Volgens een woordvoerder is onder meer in Frankrijk en Duitsland sprake van veel vertraging.

19 uur geleden
Dode vrouw gevonden in water Honselersdijk

HONSELERSDIJK (ANP) - In het water bij de Boswoning in Honselersdijk, in het Westland, is een overleden vrouw gevonden. Het gaat om een 68-jarige inwoonster van die plaats. Volgens de politie, die uitgaat van een ongeluk, is ze vrijdagavond in het water terechtgekomen en vervolgens overleden.

19 uur geleden
CPNB: Dragt gaf generaties leesplezier met iconische boeken

AMSTERDAM (ANP) - Directeur Eveline Aendekerk van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) is geschrokken van het nieuws dat kinderboekenschrijfster Tonke Dragt is overleden. Dragt, bekend van onder meer De brief voor de koning, overleed vrijdag op 93-jarige leeftijd in haar woonplaats Den Haag.

20 uur geleden
Schrijver Kromhout: nieuw werk van Tonke Dragt onderweg

HILVERSUM (ANP) - Van de vrijdag overleden jeugdboekenschrijfster Tonke Dragt is een nieuw boek onderweg. Dat zei schrijver Rindert Kromhout, met wie ze recent veel samenwerkte, zaterdag.

21 uur geleden
NVJ boos over naam fotograaf Sakir Khader op terroristenlijst FBI

AMSTERDAM (ANP) - Journalistenvakbond NVJ is absoluut niet te spreken over het feit dat de Nederlands-Palestijnse fotograaf en documentairemaker Sakir Khader op een omstreden Amerikaanse terroristenlijst staat. "Het is onbegrijpelijk dat Nederland hier niet meteen werk van maakt", stelt algemeen secretaris Thomas Bruning. Follow the Money en de Volkskrant berichtten zaterdag over die lijst.

21 uur geleden