Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Captain rugbyers Argentinië geschorst wegens racistische tweets

Captain rugbyers Argentinië geschorst wegens racistische tweets

MELBOURNE (ANP) - De aanvoerder van de Argentijnse rugbyploeg en twee van zijn teamgenoten zijn door hun bond geschorst vanwege "discriminerende en xenofobe" tweets. Twee weken nadat Pablo Matera met zijn team een sensationele zege op Nieuw-Zeeland boekte heeft hij zijn band moeten inleveren, terwijl ook Guido Petti en Santiago Socino niet meer voor de nationale ploeg mogen uitkomen.

"De Argentijnse bond verwerpt de discriminerende en xenofobe berichten die zijn geplaatst door leden van de Puma's op sociale media", meldt de bond nadat inmiddels verwijderde tweets waren opgedoken die dateren uit de jaren 2011 tot 2013. Daarin heeft Matera het over "het omver rijden van zwarten" met zijn auto en laat hij zich laatdunkend uit over Boliviaanse en Paraguayaanse gastarbeiders.

De bond verklaarde dat, ondanks het feit dat de tweets bijna tien jaar oud zijn en niet "de integriteit van het drietal gedurende hun huidige periode in de nationale ploeg" representeren, actie noodzakelijk was.

Onacceptabel

De bond noemt het onacceptabel dat iemand die dergelijke gedachten verspreidt zijn land kan vertegenwoordigen. Matera, als clubspeler actief in Parijs voor Stade Français, zei zich te schamen. "Ik bied mijn excuses aan aan iedereen die zich aangevallen heeft gevoeld door mijn barbaarse berichten", schreef hij op Instagram. "Op dat moment heb ik me nooit kunnen voorstellen wie ik zou worden. Nu moet ik mijn verantwoordelijkheid nemen over wat ik negen jaar geleden heb gezegd. Het spijt me ook voor het team en mijn familie, voor wat ze door mijn schuld moeten doorstaan."

Argentinië neemt in Australië deel aan het Tri Nations-toernooi. Daarin won het twee weken geleden voor het eerst van topland Niew-Zeeland.

Meer uit Sport

Boksfederatie IBA haalt fel uit naar IOC en stuurt waarschuwing

LAUSANNE (ANP) - De internationale boksfederatie IBA heeft de plannen van het Internationaal Olympisch Comité om de erkenning van de internationale boksfederatie IBA in te trekken fel veroordeeld. De boksbond noemt die "weerzinwekkend" en "puur politiek". Ook waarschuwt de boksbond andere sportbonden dat hen eenzelfde behandeling kan wachten.

55 minuten geleden
Basketballers Denver Nuggets weer op voorsprong in NBA-finale

MIAMI (ANP) - De basketballers van Denver Nuggets hebben weer de leiding genomen in de finale van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. De ploeg won de derde wedstrijd tegen Miami Heat met 109-94. De stand in de best-of-seven series is nu 2-1 in het voordeel van de Nuggets.

5 uur geleden
Wielrenner Eekhoff wint proloog van ZLM Tour

HEINKENSZAND (ANP) - Wielrenner Nils Eekhoff heeft de proloog van ZLM Tour gewonnen. De Nederlandse renner van Team DSM was de snelste op een parcours over 6,6 kilometer in het Zeeuwse Heinkenszand.

15 uur geleden
Hockeyers verslaan India in Pro League

EINDHOVEN (ANP) - De Nederlandse hockeyers hebben India verslagen in de Pro League. De ploeg van bondscoach Jeroen Delmee zegevierde met 4-1 in Eindhoven.

16 uur geleden
Tennisser Zverev naar halve finale op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft zich op het toernooi van Roland Garros geschaard bij de laatste vier. De 26-jarige Duitser versloeg in de kwartfinale de Argentijn Tomás Martín Etcheverry. Daarvoor had hij vier sets nodig, 6-4 3-6 6-3 6-4.

17 uur geleden
Hockeysters verslaan ook China in Pro League

EINDHOVEN (ANP) - De Nederlandse hockeysters hebben ook de vijfde wedstrijd in de Pro League gewonnen. De ploeg van bondscoach Paul van Ass was in Eindhoven te sterk voor China (4-0).

18 uur geleden
Bestuurder Van der Vorst blij met actie IOC tegen boksfederatie

LAUSANNE (ANP) - De Nederlandse boksofficial Boris van der Vorst juicht de maatregel van het Internationaal Olympisch Comité om de erkenning van de internationale boksfederatie IBA in te trekken toe. "Dit geeft duidelijkheid en is de eerste stap in het proces", aldus Van der Vorst, die inmiddels al een andere boksbond (World Boxing) heeft opgezet. "We hebben hard gewerkt aan een levensvatbaar alternatief. We zijn klaar om het gesprek met het IOC aan te gaan."

19 uur geleden