Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cao-overleg ziekenhuizen en zorgbonden opnieuw geklapt

Cao-overleg ziekenhuizen en zorgbonden opnieuw geklapt

DEN HAAG (ANP) - Ziekenhuizen en zorgvakbonden hebben ook na de zevende onderhandelingsronde op vrijdag geen akkoord bereikt over een nieuwe cao voor 200.000 mensen. "Het overleg is geklapt ", aldus een woordvoerster van de FNV. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) beaamt dit.

"We waren elkaar heel dicht genaderd en vinden het enorm jammer dat het niet gelukt is" aldus de zegsman van de NVZ. "We zijn buitengewoon teleurgesteld’, zegt ook Elise Merlijn, die namens FNV Zorg & Welzijn onderhandelt.

De huidige cao is op 1 juli verlopen. De FNV waarschuwde eerder al dat de sector steeds verder dreigt leeg te lopen, midden in de coronacrisis, doordat medewerkers het voor gezien houden. "De 200.000 hardwerkende ziekenhuismedewerkers worden afgescheept met een loonsverhoging van 1,75 procent met een bodem van 70 euro en eenmalig 250 euro in anderhalf jaar tijd. Dat ligt ver onder de geschatte inflatiecorrectie van 3,8 procent in 2022", aldus de bond op kerstavond. De FNV beraadt zich op vervolgstappen, zo meldt de organisatie, die spreekt van een "zure kerst" voor de werknemers in kwestie.

De NVZ vindt dat de bonden te vroeg zijn gestopt met onderhandelen en zegt een breder pakket aangeboden te hebben zonder het over de uiteindelijke hoogte van de lonen gehad te hebben. Verder wijst de vereniging erop dat de bonden en de ziekenhuiswerkgevers elkaar "heel dicht" waren genaderd op andere punten. Zoals werkroosters "die gezonder zouden uitpakken voor medewerkers", afspraken voor vermindering van de werkdruk en mogelijkheden om onder gunstige voorwaarden eerder met pensioen te gaan. "Dus we zijn als NVZ ongelofelijk teleurgesteld dat de gesprekken zijn beëindigd", aldus de woordvoerder.

Meer uit Binnenland

Kunstenbond: twee derde stripmakers verdient onder minimumloon

AMSTERDAM (ANP) - Zeker twee op de drie striptekenaars in Nederland verdienen onder het minimumloon. Dat is de uitslag van een grote enquête die de Kunstenbond heeft gehouden samen met Aimée de Jongh, de winnaar van de Stripschapsprijs 2022. De tekenares heeft het geld dat zij had gewonnen, gebruikt om in kaart te brengen hoe de financiële situatie van de Nederlandse cartoonisten is.

1 uur geleden
Kraan blijft dit weekend defecte autobrug Holwert bedienen

HOLWERT (ANP) - De problemen met de autobrug in de haven van het Friese Holwert zijn nog altijd niet verholpen. De kraan die als noodoplossing is neergezet om de brug te bedienen, blijft in ieder geval dit weekend nog staan, meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

2 uur geleden
Suri-Change: 20.000 euro voor tip die leidt naar daders explosies

ROTTERDAM (ANP) - Suri-Change, het geldwisselkantoor dat de laatste tijd slachtoffer is van explosies bij filialen, looft 20.000 euro uit voor de tip die leidt naar de "mogelijke daders van de explosies". In een persbericht stelt het bedrijf dat "beschuldigingen aan haar adres ongegrond zijn" en belooft ze "volledige medewerking aan de betrokken instanties". Advocaat van het bedrijf Ayse Çimen kan geen verdere inhoudelijke toelichting geven.

5 uur geleden
Boni roept Kip cordon bleu terug, zit kipsaté in verpakking

DEN HAAG (ANP) - Supermarktketen Boni roept per direct het product Kip cordon bleu 2 stuks met houdbaarheidsdatum 09-06-2023 terug. In de verpakking zit namelijk niet kip cordon bleu, maar kipsaté schnitzel.

5 uur geleden
Zuid-Europa populair in zomervakantie, ook actieve reizen in trek

DEN HAAG (ANP) - Zon, zee en strand blijven voor veel Nederlanders populaire ingrediënten voor hun aanstaande zomervakantie. Uit een rondgang langs grote reisorganisaties blijkt dat Zuid-Europa dit jaar in trek is als vakantiebestemming. Tegelijkertijd zitten actieve vakanties naar noordelijker landen in de lift, ziet een aantal bedrijven uit de reisbranche.

7 uur geleden
Brand op vrachtschip in Dordrecht geblust

DORDRECHT (ANP) - De brand die vrijdagavond uitbrak op een aangemeerd vrachtschip in Dordrecht is geblust. Rond 01.00 uur werd het sein brand meester gegeven, nadat eerder nog werd verwacht dat het leeghalen en blussen van de scheepslading enkele uren in beslag zou gaan nemen.

8 uur geleden
Morrende VVD-leden willen Rutte aan zijn asielbelofte houden

APELDOORN (ANP) - Voor de VVD belooft het zaterdag weer een roerige dag te worden. De achterban van de grootste regeringspartij kan op het congres in Apeldoorn zijn hart luchten over de vele kwesties die nu spelen binnen de coalitie. De pijlen worden naar verwachting vooral gericht op de perikelen met asiel en migratie. Ontevreden leden geven aan dat ze hun leider en premier Mark Rutte kritisch gaan bestoken met vragen over zijn eerdere belofte dat de instroom van asielzoekers zou worden beperkt.

10 uur geleden