Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cao-onderhandelingen kinderopvang vast, FNV beraadt zich

Cao-onderhandelingen kinderopvang vast, FNV beraadt zich

DEN HAAG (ANP) - De onderhandelingen voor een nieuwe cao Kinderopvang zitten vast, meldt de FNV. De bond gaat met de leden praten over vervolgstappen. "Of we gaan staken, net als vorig jaar, is nog niet duidelijk", zegt Deddy Dorenbos, bestuurder FNV Zorg & Welzijn.

De werkgevers bieden 10,15 procent voor een cao van twee jaar, verklaart de FNV. "Werknemers leveren dan fors aan koopkracht in. Per jaar is het nog geen 4 procent, en een deel van de loonsverhoging wordt pas aan het einde van de looptijd uitbetaald." De bond vindt 12,9 procent voor een cao van een jaar beter op zijn plaats.

De werkgevers doen de werknemers volgens de bestuurder nu "ernstig tekort, maar ook de ouders die gebruikmaken van de kinderopvang zijn hiervan de dupe. Nu al moeten groepen sluiten vanwege te weinig personeel. En de werknemers zijn heel loyaal, ook richting de ouders en kinderen, maar loyaliteit heeft een grens".

Onder de cao Kinderopvang vallen zo’n 111.000 werknemers. De huidige cao loopt af op 31 december van dit jaar.

Meer uit Binnenland

NS rijdt ondanks winters weer gewone dienstregeling

UTRECHT (ANP) - De NS past de dienstregeling voor zondag en maandag niet aan, ondanks het verwachte winterse weer. Een woordvoerder van de vervoerder laat zondagochtend weten dat op basis van de huidige weersverwachting niet uit voorzorg aanpassingen worden doorgevoerd.

15 minuten geleden
Rijkswaterstaat over gladheid: pas rijstijl aan

UTRECHT (ANP) - Weggebruikers doen er volgens Rijkswaterstaat zondag goed aan alert te zijn en hun rijstijl aan te passen. Zondagochtend kan het plaatselijk glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten en ook zondagmiddag en -avond is het mogelijk glad op de weg door sneeuwval.

19 minuten geleden
Brand Oosterwolde woedt nog steeds, omwonenden terug naar huis

OOSTERWOLDE (ANP) - De grote brand bij voedselbedrijf Tyson Foods aan de Houtwal in het Friese Oosterwolde woedt nog altijd. Omwonenden die vanwege de vrijkomende rook hun huis moesten verlaten, kunnen inmiddels wel terugkeren, meldt een woordvoerder van de brandweer.

1 uur geleden
KLM waarschuwt voor vertragingen en annuleringen om sneeuwval

AMSTELVEEN (ANP) - KLM waarschuwt reizigers zondag voor "vertragingen en annuleringen" als gevolg van het verwachte winterweer. "Houd er rekening mee dat als gevolg van de voorspelde sneeuwval op Amsterdam Airport op zondag 3 december de operationele capaciteit zal worden verminderd. Als gevolg hiervan moeten vertragingen en annuleringen worden verwacht", geeft de luchtvaartmaatschappij aan in een speciale banner op de website.

2 uur geleden
Vanaf zondagmiddag steeds meer sneeuw

HOUTEN (ANP) - Zondagmiddag en - avond trekt een sneeuwgebied vanuit het zuidwesten over het land. Rond het middaguur valt in Zeeland de eerste (natte) sneeuw. In de middag breidt die sneeuwval zich uit, en kan er een sneeuwdek van 5 centimeter ontstaan, verwacht Weeronline.

2 uur geleden
Drie mensen, onder wie twee kinderen, omgekomen bij ongeval op A1

AMERSFOORT (ANP) - Bij een ongeval zaterdagavond op de A1 bij knooppunt Hoevelaken met een spookrijder zijn drie mensen, onder wie twee kinderen, om het leven gekomen. Het gaat om kinderen van 12 en 14 jaar uit Hilversum. Ook de spookrijder, een 19-jarige man uit Roemenië, kwam om. De ouders van de omgekomen kinderen raakten zwaargewond en hun toestand is zorgelijk, meldt de politie.

3 uur geleden
Zeer grote brand bij bedrijf in Oosterwolde

OOSTERWOLDE (ANP) - Bij voedselbedrijf Tyson Foods aan de Houtwal in het Friese Oosterwolde woedt in de nacht van zaterdag op zondag een zeer grote brand. De brandweer is met meerdere voertuigen uitgerukt om de uitslaande brand te bestrijden, meldt een woordvoerder.

7 uur geleden