Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cao-akkoord grondpersoneel Lufthansa voorkomt staking rond Pasen

Cao-akkoord grondpersoneel Lufthansa voorkomt staking rond Pasen

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een dreigende staking van grondpersoneel van Lufthansa rond Pasen is voorkomen. De Duitse vakbond Verdi en het luchtvaartconcern zijn het woensdagavond na onderhandelingen met bemiddelaars in hoofdlijnen eens geworden over een nieuwe cao voor de ongeveer 25.000 grondmedewerkers.

Recent legde het grondpersoneel al het werk neer, waardoor honderden vluchten werden geannuleerd. Beide partijen onderhandelden sinds maandag achter gesloten deuren met bemiddeling van onder anderen de minister-president van de deelstaat Thüringen. Zo wilden ze nieuwe stakingen van onbepaalde duur in de drukke Duitse paasvakantie voorkomen.

Details van de overeenkomst zijn nog niet naar buiten gebracht. De vakbond eiste onder meer een salarisverhoging van 12,5 procent bij een looptijd voor de nieuwe cao van een jaar. Maar Lufthansa wilde eerder niet verder gaan dan 10 procent meer loon in combinatie met een looptijd van 28 maanden.

Met de deal is de stakingsdreiging in de Duitse luchtvaart nog niet verdwenen. Zo is er ook nog een conflict over de cao voor werknemers van luchtvaartbeveiligingsdiensten op Duitse luchthavens. Daarvoor beginnen volgende maand nieuwe onderhandelingen met een bemiddelaar. Ook de stewards en stewardessen van Lufthansa hebben al gestaakt voor een hoger loon. Voor dat geschil lijkt voorlopig nog geen oplossing in zicht.

Meer uit Financieel

Aandeel Philips koerst af op grootste dagwinst ooit na schikking

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel Philips koerst maandag af op de grootste dagwinst ooit van het zorgtechnologiebedrijf. Het aandeel werd bij de opening al een derde meer waard en in de middaghandel liep de koerswinst verder op tot bijna 47 procent. Philips zag daarmee de beurswaarde met miljarden euro's stijgen tot rond de 30 miljard euro.

5 minuten geleden
Flitsbezorger Getir kondigt vertrek uit Nederland aan

AMSTERDAM (ANP) - Flitsbezorger Getir heeft aangekondigd uit Nederland te vertrekken. Ook het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en de Verenigde Staten worden verlaten, heeft het bedrijf naar buiten gebracht. Met het vertrek van Getir zal ook haar merk Gorillas uit Europa verdwijnen

21 minuten geleden
Massaclaim van 3 miljard tegen Staat om Schiphol 'in aantocht'

SCHIPHOL (ANP) - Een groep omwonenden en belangenorganisaties bereidt een massaclaim van 3 miljard euro voor tegen de Staat over Schiphol. Aanleiding voor de claim is de uitspraak van de rechtbank in Den Haag vorige maand. Volgens de rechter heeft de Staat lange tijd inbreuk gemaakt op de mensenrechten van omwonenden door niet genoeg rekening te houden met hun gezondheid.

52 minuten geleden
Arbeidsinspectie: boetes illegaal werken schrikken niet genoeg af

DEN HAAG (ANP) - De boetes die werkgevers krijgen als ze werknemers uit het buitenland illegaal laten werken, zijn niet meer afschrikwekkend genoeg. Dit meldt de Arbeidsinspectie na onderzoek onder 24 bedrijven die de wet hebben overtreden. Vaak zijn de financiële voordelen volgens de inspectie zo groot dat een boete minder kost dan het betalen van cao-lonen en werkgeverslasten.

1 uur geleden
Noodlijdend IT-bedrijf Atos wil meer geld voor reddingsplan

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Het noodlijdende Franse IT-bedrijf Atos heeft meer geld nodig voor zijn reddingsplan. Het bedrijf, dat ook in Nederland diensten levert aan overheidsinstellingen en bedrijven, heeft nu 1,7 miljard euro nodig om zijn activiteiten te kunnen voortzetten. Eerder ging het nog uit van 1,2 miljard euro.

1 uur geleden
Energiebedrijf HEM stopt met telefonische klantenwerving

DEN HAAG (ANP) - Energieleverancier Hollandse Energie Maatschappij (HEM) gaat stoppen met het telefonisch werven van klanten, na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het gaat om een toezegging van minstens drie jaar. Ook gaat de energieleverancier geld aan sommige klanten terugbetalen, omdat een deel te veel heeft betaald voor gas en elektriciteit.

2 uur geleden
Elon Musk doorbreekt barrières voor zelfrijdende Tesla's in China

BEIJING (ANP/RTR) - Een verrassingsbezoek van Tesla-topman Elon Musk aan China heeft enkele cruciale obstakels uit de weg geruimd voor de introductie van zijn software voor zelfrijdende auto's in het land. De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's gaat samenwerken met het Chinese techbedrijf Baidu om kaart- en navigatiefuncties te implementeren in zijn auto's, zeggen betrokken bronnen.

2 uur geleden