Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cannabisbedrijven stijgen op Wall Street na overnamenieuws

Cannabisbedrijven stijgen op Wall Street na overnamenieuws

NEW YORK (ANP) - De cannabisbedrijven zijn woensdag omhooggegaan op de beurzen in New York. Beleggers reageerden enthousiast op twee overnamedeals in de sector. De stemming op Wall Street bleef verder terughoudend na de opleving een dag eerder. Beleggers hielden daarbij de ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne nauwlettend in de gaten.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,8 procent lager op 34.539 punten. De brede S&P 500 verloor ook 0,8 procent, tot 4476 punten, en techgraadmeter Nasdaq verloor 1,1 procent tot 13.955 punten.

De cannabisbedrijven Tilray, Canopy Growth, Aurora Cannabis en Sundial Growers stegen tot meer dan 8 procent. De koerswinsten volgden op het nieuws dat Cresco Labs 2 miljard dollar betaalt om Columbia Care over te nemen. Aurora Cannabis koopt daarnaast TerraFarma, het moederbedrijf van Thrive Cannabis.

Olieprijs

Olie werd opnieuw duurder vanwege de angst voor tekorten aan de brandstof. Rusland gaat van westerse landen betalingen voor olie en gas in roebels verlangen en de vraag is of die daarmee akkoord gaan. Een vat Amerikaanse olie werd 4,7 procent duurder op 114,36 dollar. Brentolie kostte ook 4,7 procent meer op 120,87 dollar.

GameStop maakte een koerssprong van meer dan 12 procent. Uit documenten die zijn ingediend bij toezichthouder SEC blijkt dat voorzitter Ryan Cohen van de verkoper van videogames 100.000 aandelen GameStop heeft bijgekocht. Zijn belang in het bedrijf is daarmee uitgebreid tot 11,9 procent.

Adobe

Softwaremaker Adobe zakte bijna 8 procent na publicatie van de kwartaalcijfers. De resultaten van voedingsproducent General Mills (plus 4,7 procent) werden wel goed ontvangen.

Nielsen Holdings daalde een fractie. Volgens persbureau Bloomberg overwegen de private investeringsbedrijven Brookfield Asset Management en Elliott Investment Management hun bod op het marktonderzoeksbureau te verhogen. Nielsen heeft naar verluidt een eerder bod afgewezen omdat het te laag zou zijn.

Okta

Okta zakte ruim 7 procent. De hack bij het Amerikaanse softwarebedrijf raakt mogelijk ook zijn klanten. Dat meldde de leverancier van authenticatiesoftware in een nieuw bericht over de cyberaanval die maandagavond bekend werd. De duizenden klanten van Okta hoeven volgens het hoofd voor beveiliging David Bradburry echter geen actie te ondernemen.

De euro was 1,0969 dollar waard, tegen 1,1014 dollar een dag eerder.

Meer uit Financieel

Controle op verhuurders Airbnb strenger door nieuwe Europese wet

DEN HAAG (ANP) - Mensen die hun huis verhuren aan vakantiegangers via platforms als Airbnb en Booking krijgen binnenkort te maken met strengere Europese regels. Het Europees Parlement heeft donderdag ingestemd met een wet die voorschrijft dat de platforms gegevens over verhuurders moeten delen met onder meer gemeenten. Lokale bestuurders kunnen daardoor strenger optreden als verhuurders zich niet aan de regels houden.

15 minuten geleden
Weight Watchers onderuit op Wall Street na vertrek Oprah

NEW YORK (ANP) - Weight Watchers ging donderdag onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers schrokken van de aankondiging dat Oprah Winfrey dit jaar stopt als bestuurslid van de dieetorganisatie. De presentatrice zit sinds oktober 2015 in het bestuur, maar stelt zich niet beschikbaar voor een nieuwe termijn bij de aandeelhoudersvergadering in mei. Eerder zorgde Oprah ook al voor opschudding, nadat zij toegaf afslankmedicijnen te gebruiken. Het aandeel WW International kelderde bijna 22 procent.

46 minuten geleden
Forse kwartaalwinst voor El Al door oorlog in Gaza

TEL AVIV (ANP/RTR) - De Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al heeft in het laatste kwartaal van 2023 aanzienlijk meer winst gemaakt dan in dezelfde periode het jaar daarvoor. El Al vervoerde veel militaire reservisten naar Israël en profiteerde van het feit dat ze een van de weinige luchtvaartmaatschappijen is die nog van en naar Tel Aviv vliegt.

1 uur geleden
Air France-KLM: geen geld apart gezet voor onwettige coronasteun

PARIJS (ANP) - Air France-KLM heeft vooralsnog geen voorziening getroffen voor de miljarden aan coronastaatssteun die het luchtvaartconcern onterecht heeft ontvangen. Dat meldde topman Ben Smith in een toelichting op de jaarcijfers. Het gaat om steunpakketten van Frankrijk en Nederland die het bedrijf door de pandemie moesten helpen. Daarvoor had de Europese Commissie toestemming gegeven, maar die werd onlangs nietig verklaard door de Europese rechter.

1 uur geleden
Birkenstock verkoopt voor recordbedrag aan sandalen en instappers

NEUSTADT (ANP) - Birkenstock heeft in de laatste drie maanden van het jaar een recordomzet behaald. Naast de bekende sandalen van het merk, die de afgelopen jaren zijn uitgegroeid tot mode-item, verkochten ook instappers met een dichte neus goed.

2 uur geleden
Franse inflatie daalt naar laagste niveau in bijna 2,5 jaar

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Franse inflatie is in februari afgenomen tot het laagste niveau sinds september 2021. Volgens het Franse statistiekbureau INSEE stegen de consumentenprijzen in Frankrijk deze maand met 3,1 procent op jaarbasis. In januari stegen de kosten voor het levensonderhoud in de op een na grootste economie van de eurozone nog met 3,4 procent, volgens de Europese meetmethode.

2 uur geleden
Familie Van Eerd krijgt geen dividend van Jumbo

VEGHEL (ANP) - Supermarktketen Jumbo keert dit jaar geen dividend uit aan zijn aandeelhouders, de familie Van Eerd. Aandeelhouders en eigenaren Frits van Eerd, Colette Cloosterman-van Eerd en Monique Groenewoud-van Eerd hebben besloten om af te zien van een winstuitkering, staat in het jaarverslag van Jumbo over 2023. Ze zien af van het geld omdat de keten kampt met "uitdagende marktomstandigheden en de daarmee gepaard gaande druk op het resultaat van Jumbo".

2 uur geleden