Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Canarische eilanden kleuren groen om corona, Polen geel

Canarische eilanden kleuren groen om corona, Polen geel

DEN HAAG (ANP) - Zowel binnen als buiten Europa veranderen landen en gebieden de komende dagen van kleurcodering voor coronarisico's. Waar wordt afgeschaald, gaat de wijziging vrijdag in, de opschalingen gaan zondag in, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De Canarische eilanden en de Noord-Egeïsche eilanden (onder meer Lesbos en Chios) worden niet langer aangewezen als hoogrisicogebied. De kleurcode van deze gebieden verandert van geel naar groen. La Palma blijft oranje vanwege veiligheidsrisico’s in verband met de grote vulkaanuitbarsting daar. Wie vanuit deze gebieden naar Nederland reist, hoeft vanaf 22 oktober geen coronabewijs meer te laten zien.

Polen, Tsjechië en de Azoren worden juist wel aangewezen als hoogrisicogebied. De kleurcode van deze landen en dit gebied verandert van groen naar geel. Reizigers vanuit Polen, Tsjechië of de Azoren naar Nederland moeten vanaf 24 oktober een coronabewijs laten zien.

Buiten Europa geldt dat de Verenigde Staten, de Palestijnse gebieden, India, Bangladesh, Myanmar, Nepal, Pakistan, Frans Polynesië, Martinique en Eswatini (Swaziland) niet langer zeerhoogrisicogebied zijn, maar worden hoogrisicogebied. Ze behouden de kleurcode oranje (en eventueel rood bij veiligheidsrisico’s). Vanaf 22 oktober vervalt voor

Meer uit Gezond

Kinderen krijgen vanaf 2024 vernieuwd vaccin tegen pneumokokken

DEN HAAG (ANP) - Kinderen krijgen vanaf komende zomer een vernieuwd en effectiever vaccin tegen pneumokokken toegediend. Daarmee volgt staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid) een eerder uitgebracht advies op van de Gezondheidsraad, laat hij weten in een brief aan de Tweede Kamer.

13 uur geleden
IKNL: ongeveer helft van Nederlanders krijgt diagnose kanker

AMSTERDAM (ANP) - Ongeveer de helft van alle Nederlanders zal ooit te horen krijgen dat ze kanker hebben. Dertig jaar geleden, rond 1990, overkwam dat nog een op de drie Nederlanders. Het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) concludeert in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde dat de kans om kanker te krijgen fors is toegenomen.

18 uur geleden
Provincie Friesland wil in gesprek over sluiting ziekenhuizen

LEEUWARDEN (ANP) - De provincie Friesland wil in gesprek met zorgverzekeraars en de ziekenhuizen Tjongerschans in Heerenveen en Antonius in Sneek over de geplande sluiting van die ziekenhuizen en de opening van een nieuw ziekenhuis in Joure. Gedeputeerde Femke Wiersma zei de breedgedragen zorgen van partijen in de Provinciale Staten te delen, ook al heeft de provincie er uiteindelijk niets over te zeggen.

1 dag geleden
Aantal jongeren met longontsteking neemt snel toe

DEN HAAG (ANP) - Relatief veel kinderen en jongeren hebben last van longontsteking. In de afgelopen week bezochten meer dan 20 op elke 100.000 jongeren van 15 tot en met 24 de huisarts met een ontsteking aan de longen. Dat zijn er meer dan twee keer zo veel als in de twee voorgaande jaren.

1 dag geleden
Helder: snel uitsluitsel over taakstrafverbod bij geweld in zorg

DEN HAAG (ANP) - Er komt binnenkort uitsluitsel of het mogelijk en wenselijk is om een taakstrafverbod in te voeren bij geweld plegen tegen mensen in de zorg of tegen hulpverleners, zei demissionair minister Conny Helder (Langdurige Zorg en Sport) woensdag tijdens een debat in de Tweede Kamer. Minister Dilan Yeşilgöz van Justitie en Veiligheid, die daarover gaat, komt hierover "op korte termijn met uitsluitsel", zei Helder.

1 dag geleden
Chemours/DuPont aansprakelijk voor PFAS-schade eind vorige eeuw

ROTTERDAM (ANP) - Chemiebedrijf Chemours (en voorheen DuPont) in Dordrecht is aansprakelijk voor schade door PFAS-uitstoot tussen 1 juli 1984 en 1 maart 1998. De rechtbank in Rotterdam oordeelde woensdag dat DuPont voor juli 1984 nog handelde volgens de vergunning. Na die tijd veranderde dat en had DuPont en vervolgens Chemours de gemeenten in de omgeving beter moeten inlichten.

1 dag geleden
FNV krijgt 'verontrustende signalen' na openen covidregeling

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV krijgt "verontrustende signalen" nu de regeling voor zorgmedewerkers met langdurige covid is geopend. Zo zouden sommige artsen geen verklaring willen afgeven, omdat langdurige covid volgens hen "niet te constateren" is. Ook heeft de UWV-keuring bij sommige gedupeerden nog niet plaatsgevonden, waardoor ze dreigen buiten de boot te vallen.

1 dag geleden