Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Canadese politie vindt verdachte niet na mogelijke waarneming

Canadese politie vindt verdachte niet na mogelijke waarneming

REGINA (ANP) - Een urenlange zoektocht van de Canadese politie naar de man die wordt gezocht voor de dodelijke steekpartijen in de provincie Saskatchewan heeft dinsdag niets opgeleverd. Na een mogelijke waarneming van Myles Sanderson in de inheemse gemeenschap James Smith Cree Nation is de verdachte niet aangetroffen, laat de politie weten die zegt dat de zoektocht doorgaat.

De politie begon een grote klopjacht naar Sanderson en zijn broer Damien, nadat zij als verdachten werden aangemerkt voor de steekpartijen van zondag. Op dertien locaties in James Smith Cree Nation en de nabijgelegen plaats Weldon werden tien mensen doodgestoken en achttien anderen verwond. Damien is inmiddels dood aangetroffen. Volgens de politie is hij mogelijk door zijn broer vermoord.

"Aangezien zijn verblijfplaats onbekend blijft, dringen we er bij het publiek op aan passende voorzorgsmaatregelen te nemen", aldus de politie in een verklaring. Eerder op de dag werden bewoners van de inheemse gemeenschap opgeroepen een schuilplaats te zoeken nadat Sanderson daar zou zijn gezien.

Meer uit Buitenland

Media VS: Harris belde zondag urenlang om steun te vergaren

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris zat zondag ruim tien uur aan de telefoon om steun te vergaren voor haar kandidatuur voor het presidentschap, melden Amerikaanse media. Zij schrijven dat de politica sprak met meer dan honderd mensen, onder wie partijleiders, Congresleden en gouverneurs.

14 minuten geleden
Kremlin boos over weigering van Russische journalisten bij Spelen

MOSKOU (ANP/RTR) - Het Kremlin vindt het "onacceptabel" dat Frankrijk sommige Russische journalisten geen toestemming geeft verslag te doen van de Olympische Spelen in Parijs. Een woordvoerder beschuldigt Frankrijk van het ondermijnen van de persvrijheid.

1 uur geleden
Schietpartij met vijf doden in Kroatisch rusthuis

DARUVAR (ANP) - Een 51-jarige man heeft met een vuurwapen in het Kroatische dorp Daruvar, 95 kilometer ten oosten van Zagreb, geschoten in een bejaardentehuis. Vijf mensen zijn gedood, inclusief zijn moeder, en drie raakten gewond, van wie een ernstig. Over het motief van de dader is nog niets bekend.

1 uur geleden
Israël meldt dood van twee gijzelaars in Gaza

TEL AVIV (ANP/RTR/AFP) - Volgens Israëlische informatie zijn nog twee gijzelaars in de Gazastrook overleden. Het nieuws komt in de week van nieuwe onderhandelingen over een staakt-het-vuren en de vrijlating van de ongeveer 120 resterende gijzelaars.

1 uur geleden
Israëlische topsporters welkom, zegt Franse buitenlandminister

BRUSSEL (ANP/AFP/RTR) - Israëlische topsporters zijn welkom bij de Olympische Spelen in Parijs, benadrukte de Franse minister van Buitenlandse Zaken Stéphane Séjourné maandag. Eerder spoorde een links-radicaal parlementslid sporters uit Israël aan om niet te komen.

2 uur geleden
Meer dan 500 arrestaties na dodelijke protesten in Bangladesh

DHAKA (ANP/AFP/RTR) - Na de golf van politiek geweld in Bangladesh zijn al zeker 532 mensen opgepakt, meldt een woordvoerder van de politie van de Bengalese hoofdstad Dhaka. Onder hen zijn ook leden van de oppositie. Bij de protesten zijn in een week tijd al 163 mensen omgekomen en raakten honderden agenten gewond.

2 uur geleden
'Olympische week' voor Franse president Macron

PARIJS (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron brengt maandag samen met onder anderen de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, Thomas Bach, een bezoek aan het olympische dorp in Saint-Denis bij Parijs. Er zijn in de aanloop naar de Olympische Spelen die vrijdag beginnen al zeker 4400 sporters neergestreken. Macron bezoekt onder meer de Franse atleten in het dorp. Ook de ministers van Binnenlandse Zaken en van Sport, respectievelijk Gérald Darmanin en Amélie Oudéa-Castéra, nemen deel aan het bezoek.

3 uur geleden