Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Canadese medewerkers Amazon denken aan vakbond

Canadese medewerkers Amazon denken aan vakbond

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Een Canadese vakbond doet een poging om medewerkers van een distributiecentrum van Amazon te gaan vertegenwoordigen. Dat betekent dat de personeelsleden van het centrum in Nisku mogen stemmen of ze dat willen. Techbedrijf Amazon is fel tegenstander van vakbonden en probeert die buiten de deur te houden. Eerder dit jaar lukte dat nog bij een distributiecentrum in de Amerikaanse staat Alabama.

Sindsdien liet voormalig topman en oprichter van de webwinkel Jeff Bezos weten dat Amazon ging proberen de best mogelijke werkgever te worden. Zijn opvolger Andy Jassy verhoogde de minimumlonen die Amazon in de Verenigde Staten en Canada betaalt, al heeft dat ook te maken met de tekorten aan personeel die er zijn. Daardoor moeten bedrijven zich zo aantrekkelijk mogelijk maken als werkgever.

Voorzitter François Laporte van de Canadese Teamsters-vakbond denkt niet dat Amazon, dat meermaals in opspraak kwam vanwege de zware werkomstandigheden voor met name medewerkers van distributiecentra en bezorgers, uit zichzelf veel zal doen om de situatie van zijn personeel te verbeteren. "Amazon verandert niet zonder een vakbond", denkt hij. "Dit bedrijf heeft in het verleden bewezen anti-werknemer te zijn."

Een woordvoerder van Amazon stelt dat het Canadese personeel een vrije keuze heeft om zich door een vakbond te laten vertegenwoordigen. "Als bedrijf denken wij niet dat een vakbond de oplossing is." In Alabama moest het personeel verplichte anti-vakbondspresentaties bijwonen. In Canada heeft Amazon wat minder ruimte om zijn personeel te doordringen van zijn denkbeelden over bonden.

Meer uit Financieel

Markt rekent op nog lagere olieproductie door OPEC+

WENEN (ANP/BLOOMBERG) - De landen van oliekartel OPEC en enkele bevriende landen waaronder Rusland zullen de olieproductie vermoedelijk nog verder omlaagbrengen. Op die uitkomst rekenen analisten en handelaren als de zogeheten OPEC+ zondag bij elkaar komt voor zijn maandelijkse vergadering.

37 minuten geleden
Poolse tak ING sluit kantoren in winter om stroom te besparen

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Poolse tak van ING sluit het merendeel van zijn kantoren tijdens de wintermaanden om stroom te besparen. De medewerkers mogen helemaal vanuit huis werken en krijgen een extra vergoeding voor de extra kosten die ze daarvoor maken. ING Bank Slaski wil met de stap ervoor zorgen dat belangrijkere instellingen als ziekenhuizen, crèches en scholen niet zonder energie komen te zitten.

58 minuten geleden
Musk klaagt over Apple en beschuldigt bedrijf van censuur

SAN FRANCISCO (ANP) - Twitter-eigenaar Elon Musk klaagt op zijn eigen platform over Apple dat bijna niet meer op de berichtendienst adverteert. Ook zou de iPhonemaker zich schuldig maken aan censuur en Twitter gedreigd hebben de app uit de App Store te verwijderen. Volgens Musk wil Apple daarvoor geen reden geven.

1 uur geleden
ASMI voorziet minder last van sancties China en hogere omzet

ALMERE (ANP) - Chipbedrijf ASMI heeft zijn omzetverwachting voor het vierde kwartaal naar boven bijgesteld. Het concern voorziet dat de resultaten minder gedrukt worden door nieuwe Amerikaanse beperkingen voor de export naar China dan eerder gedacht.

3 uur geleden
Shell koopt producent biogas voor 1,9 miljard euro

LONDEN (ANP) - Olie- en gasproducent Shell neemt het Deense biogasbedrijf Nature Energy over. Die onderneming maakt biogas uit agrarisch, industrieel en huishoudelijk afval. Shell telt 1,9 miljard euro neer voor Nature Energy, dat in handen was van een aantal investeerders.

3 uur geleden
Techinvesteerder Prosus omhoog op negatief Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers op het Damrak besloten maandag om een deel van hun koerswinsten van vorige week te verzilveren. De stemming werd vooral gedrukt door onrust in China. In grote Chinese steden zijn mensen de straat opgegaan om te protesteren tegen het strenge coronabeleid. Ook werd geroepen om het vertrek van president Xi Jinping. Techinvesteerder Prosus (plus 3,4 procent) en maaltijdbezorger Just Eat Takeaway (plus 1,6 procent) behoorden tot de spaarzame stijgers bij de hoofdfondsen in Amsterdam.

3 uur geleden
Cryptofinancier BlockFi vraagt faillissement aan na fiasco FTX

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het faillissement van cryptobeurs FTX is ook overgeslagen op de Amerikaanse cryptofinancier BlockFi. Het in New Jersey gevestigde bedrijf heeft maandag faillissement aangevraagd.

4 uur geleden