Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Canada wil bezit en verkoop van pistolen beperken

Canada wil bezit en verkoop van pistolen beperken

OTTAWA (ANP) - Canada komt met nieuwe wetgeving rond het bezit en de verkoop van pistolen, heeft de Canadese premier Justin Trudeau maandag aangekondigd. De wetgeving moet voorkomen dat Canadezen een pistool kunnen kopen, verkopen, vervoeren of importeren.

"Behalve voor het beoefenen van schietsport en voor jagen, is er geen reden dat iemand in Canada in zijn dagelijkse leven een vuurwapen nodig zou moeten hebben", zei Trudeau.

Het wetsvoorstel moet er ook voor zorgen dat de vuurwapenvergunning van personen die zich schuldig hebben gemaakt aan huiselijk geweld of "criminele intimidatie", bijvoorbeeld in het geval van stalking, gemakkelijker kan worden ingetrokken.

Als het Canadese parlement de nieuwe wetgeving aanneemt, wordt deze naar verwachting in de herfst ingevoerd.

In april 2020 verbood de Canadese regering al elf categorieën aanvalsgeweren, na een stijging van het aantal misdrijven waarbij vuurwapens werden gebruikt in het land. Zeker 125.000 wapens in Canada werden door die wet illegaal. Het ging daarbij om wapens die vaak worden gebruikt bij schietpartijen.

Meer uit Buitenland

Zelensky bevestigt strijd in grensgebied bij Charkiv

KYIV (ANP/RTR) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zaterdagavond in zijn gebruikelijke videoboodschap bevestigd dat er in het grensgebied ten noordoosten van Charkiv stevig wordt gevochten.

57 minuten geleden
Eurocommissaris boos over weigeren Europese vlag op songfestival

BRUSSEL (ANP) - Het Eurovisie Songfestival kan de Europese vlag niet weren, vindt een prominent Eurocommissaris. Hij is boos over berichten dat de blauwe vlag met de twaalf gele sterren niet welkom is in de zaal in Malmö.

58 minuten geleden
Politie arresteert demonstranten bij Malmö-arena

MALMÖ (ANP) - De Zweedse politie is zaterdagavond in actie gekomen tegen demonstranten die weigerden te vertrekken bij de Malmö-arena, toen de finale van het Eurovisie Songfestival op het punt van beginnen stond.

59 minuten geleden
Gewapende tak van Hamas deelt video van Israëlische gijzelaar

GAZA-STAD (ANP/AFP/RTR) - De gewapende vleugel van Hamas, de Al Qassam-brigades, heeft een video op Telegram geplaatst waarop een Israëlische gijzelaar te zien is. Het gaat om de 51-jarige Nadav Popplewell die op 7 oktober vorig jaar samen met zijn moeder werd ontvoerd uit een kibboets.

9 uur geleden
Rusland claimt 'bevrijding' van zes Oekraïense dorpen

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - Het Russische ministerie van Defensie meldt dat het zes dorpen heeft 'bevrijd' in het oosten van Oekraïne. Vijf van de dorpen liggen bij de Russische grens op enkele kilometers ten noorden van de stad Charkiv, waar Rusland vrijdag is gestart met een nieuw grondoffensief.

11 uur geleden
Dodental na overstromingen Afghanistan boven tweehonderd

KABUL (ANP/AFP) - Overstromingen in het noorden van Afghanistan hebben meer dan tweehonderd mensen het leven gekost, meldt de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) van de Verenigde Naties. De plotselinge overstromingen waren het gevolg van de hevige regenval van vrijdag.

12 uur geleden
Al Jazeera herdenkt Shireen Abu Akleh twee jaar na haar dood

DOHA (ANP) - Nieuwszender Al Jazeera heeft zaterdag stilgestaan bij de dood van verslaggeefster Shireen Abu Akleh. Al Jazeera wijdde een videoreportage aan de Palestijns-Amerikaanse journaliste die precies twee jaar geleden in het stadje Jenin, op de bezette Westelijke Jordaanoever, door Israëlisch vuur om het leven werd gebracht.

13 uur geleden