Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Canada herstelt van overstromingen, nieuwe buien op komst

Canada herstelt van overstromingen, nieuwe buien op komst

VANCOUVER (ANP) - Het westen van Canada krabbelt weer op nadat het vorige week werd getroffen door zware regenval en overstromingen. De meeste wegen zijn weer begaanbaar, winkels zijn bevoorraad en gasleidingen zijn gerepareerd, maar de provincie British Colombia is nog niet van het slechte weer verlost. Autoriteiten waarschuwen opnieuw voor zware regenbuien.

De eerste buien ontstaan deze week en de regen houdt zeker aan tot het weekend, voorspellen meteorologen. Mogelijk blijft het ook begin volgende week nog "zeer nat".

Hulpverleners zijn nog altijd in het gebied om de getroffenen te helpen. Duizenden mensen moesten vorige week hun huizen uit vanwege aardverschuivingen en overstromingen. Veel wegen raakten beschadigd en onbegaanbaar en verschillende gebieden in de regio liepen onder water. "Onze reactie op deze noodsituatie is nog steeds aan de gang en dat zal nog geruime tijd duren", zei vice-premier Mike Farnworth over de wederopbouw maandag in een verklaring. "Nu er meer regen valt in het zuiden van British Colombia, ook voor de zwaar getroffen Fraser Valley, moeten we waakzaam blijven."

Noodtoestand

Voor de inwoners werden reis- en brandstofbeperkingen ingesteld vanwege bevoorradingsproblemen na de grote overstromingen. "We vragen mensen niet door zwaar getroffen gebieden te reizen - voor hun eigen welzijn, maar ook om ervoor te zorgen dat de brandstof die we hebben naar de diensten gaat die mensen nodig hebben in deze tijd van crisis", zei Farnworth toen op een persconferentie.

In de provincie werd de noodtoestand uitgeroepen, omdat in 48 uur tijd evenveel regen viel als normaal in een maand. Dat fenomeen staat bekend als een "atmosferische rivier". Minstens vier mensen zijn door het noodweer overleden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Sky: rapport over 'partygate' komt toch al binnen enkele dagen

LONDEN (ANP) - De presentatie van een officieel onderzoek naar overtredingen van coronaregels op feesten en bijeenkomsten met Brits overheidspersoneel loopt toch geen vertraging op, meldt Sky News dinsdag. Het rapport zal "binnen enkele dagen verschijnen". Eerder op de dag had de zender nog bericht dat een lopend politieonderzoek naar mogelijke misstanden spoedige publicatie van het rapport verhindert.

5 uur geleden
Kennedy Jr. verontschuldigt zich voor opmerkingen over Anne Frank

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse schrijver en milieuactivist Robert Kennedy Jr heeft zich dinsdag op Twitter verontschuldigd voor controversiële opmerkingen die hij onlangs maakte over Anne Frank. Kennedy, een zoon van oud-minister van Justitie Robert F. Kennedy ('RFK') en een neef van president John F. Kennedy ('JFK'), deed zijn uitlatingen tijdens een betoging tegen verplichte vaccinatie in Washington.

6 uur geleden
Ook na tweede ronde geen nieuwe president voor Italië

ROME (ANP/DPA) - De tweede stemronde voor de Italiaanse presidentsverkiezingen heeft ook geen winnaar opgeleverd. De afgevaardigden van de regeringspartijen stemden dinsdag, net als op maandag tijdens de eerste ronde, blanco.

9 uur geleden
Macron wil opheldering over Poetins intenties rond Oekraïne

BERLIJN (ANP/RTR/DPA) - De Franse president Emmanuel Macron wil vrijdagmorgen in een telefoongesprek met Vladimir Poetin opheldering vragen over de intenties van de Russische president met Oekraïne.

11 uur geleden
Nieuwe sancties tegen Rusland in voorbereiding

LONDEN/MOSKOU (ANP/AFP/RTR/BLOOMBERG) - Westerse leiders hebben dinsdag overlegd over nieuwe sancties tegen Rusland als dat buurland Oekraïne binnenvalt. De Britse premier Boris Johnson zei na afloop dat de sancties "zwaarder dan ooit" zullen zijn. Een Amerikaanse regeringsvertegenwoordiger zei dat onder meer de export van hightech naar Rusland zal worden beperkt.

13 uur geleden
Studie: optelsom vaccinatie en infectie leidt tot superimmuniteit

PORTLAND (ANP) - Mensen die een keer besmet zijn geraakt met het coronavirus én ertegen zijn gevaccineerd, hebben volgens Amerikaanse onderzoekers een "extreem hoge" afweerreactie tegen het virus. De wetenschappers van de universiteit van Oregon melden dat de volgorde niet uitmaakt. Ze zagen hetzelfde effect bij mensen die eerst waren gevaccineerd en desondanks besmet raakten met het coronavirus, als bij mensen die eerst een infectie doormaakten en zich later lieten vaccineren.

15 uur geleden
Sky: rapport over 'partygate' Britse overheid komt later

LONDEN (ANP) - De presentatie van een officieel onderzoek naar overtredingen van coronaregels op feesten en bijeenkomsten met Brits overheidspersoneel loopt vertraging op. Dat komt doordat de politie nu ook een onderzoek heeft ingesteld naar mogelijke misstanden, bericht Sky News.

16 uur geleden