Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Campagne voor een snel besluit over statiegeld op blikjes

Campagne voor een snel besluit over statiegeld op blikjes

DEN HAAG (ANP) - Met een nieuwe campagne hoopt de Statiegeldalliantie dat de Nederlandse politiek snel een besluit neemt over statiegeld op blikjes. Met de slogan Yes We Can! (can is het Engelse woord voor blikje) steunen 151 gemeenten, bedrijven en organisaties in Nederland en België vanaf dinsdag die oproep.

Er is een campagnelogo ontworpen: een afbeelding van een blikje met een opgestoken duim. De achtergrond daarvan is aangepast en uniek voor elke gemeente, organisatie of bedrijf, meldt de Statiegeldalliantie. Die kunnen het gebruiken op hun eigen communicatiekanalen, of als affiches in gebouwen en op straat.

Volgens het verbond wil een overgrote meerderheid van de bevolking dat er statiegeld op blikjes komt, om te voorkomen dat die in de natuur of op straat belanden. Naar verwachting beslist de politiek daar volgend jaar over. Dat duurt de alliantie te lang, omdat nu al zou blijken dat het aantal blikjes dat eindigt als zwerfafval sterk stijgt: in de afgelopen drie jaar met 19 procent, meldt het verbond op basis van tellingen van Rijkswaterstaat.

Meer uit Binnenland

Code geel om zware windstoten langs kust en in Limburg

DE BILT (ANP) - Het KNMI verwacht zaterdag vanaf 11.00 uur zware windstoten in de kustprovincies en in Zuid-Limburg. Het weerinstituut heeft code geel afgekondigd.

2 uur geleden
Aandacht voor klimaatverandering tijdens Earth Hour

ZEIST (ANP) - Op verschillende plekken in Nederland gaat zaterdagavond om 20.30 uur het licht uit voor Earth Hour, een internationaal evenement om aandacht te vragen voor klimaatverandering en natuur. Ook de Pontjesbrug op Curaçao doet voor het eerst mee met Earth Hour.

4 uur geleden
Extinction Rebellion protesteert op Eindhoven Airport

EINDHOVEN (ANP) - Klimaatactivisten van Extinction Rebellion voeren actie op Eindhoven Airport. Het is niet bekend wat de groep precies van plan is. De luchthaven waarschuwt reizigers dat de actie mogelijk "je reis van, naar of via de luchthaven" beïnvloedt.

5 uur geleden
Ontevreden apothekersassistenten de straat op

ROTTERDAM (ANP) - Apothekersassistenten gaan zaterdagmiddag de straat op in Rotterdam. Ze willen onmiddellijk automatische prijscompensatie en een dertiende maand. Maar er is meer aan de hand

5 uur geleden
Vrouw en hond doodgereden in IJmuiden, drie personen aangehouden

IJMUIDEN (ANP) - Een automobilist heeft vrijdagavond in IJmuiden een vrouw en haar hond doodgereden en is daarna doorgereden. Later op de avond meldden zich op het politiebureau drie personen. Zij zijn aangehouden. Hun rol bij het verkeersongeval wordt onderzocht, meldt de politie.

8 uur geleden
Man door geweld omgekomen in Brabantse Wouwse Plantage

WOUWSE PLANTAGE (ANP) - In het Brabantse Wouwse Plantage is een man omgekomen na een "geweldsincident", meldt de politie vrijdagavond. Het incident gebeurde aan de Julianaweg. De politie doet onderzoek naar wat er is gebeurd.

10 uur geleden
KRO-NCRV en RTL voor de rechter om eerste docu over Kees Momma

HILVERSUM (ANP) - Omroep KRO-NCRV heeft een kort geding aangespannen tegen RTL over de uitzendrechten van de documentaire Het beste voor Kees uit 2014. De omroepbedrijven bevestigen vrijdag na berichtgeving van het AD dat zij elkaar dinsdag in de rechtszaal treffen.

12 uur geleden