Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Camiel Eurlings aan de slag bij Bonaire International Airport

Camiel Eurlings aan de slag bij Bonaire International Airport

KRALENDIJK (ANP) - Voormalig minister en KLM-topman Camiel Eurlings keert terug in de luchtvaart. Vanaf 1 augustus treedt hij toe tot de raad van commissarissen van Bonaire International Airport, ook wel bekend als Flamingo Airport, meldt de Caribische luchthaven.

Eurlings werd gekozen uit meer dan zestig geïnteresseerden, stelt de luchthaven, die blij zegt te zijn dat Eurlings aantreedt en zijn ervaring en kunde op het gebied van luchtvaart en bestuur meeneemt. Met de benoeming van Eurlings bestaat de raad van commissarissen straks uit drie leden, waaronder ook voormalig Arubaans politicus Angel Bermudez en voorzitter Marco van de Kreeke, voormalig directeur van de luchthaven van Groningen.

Eurlings was tussen 2007 en 2010 minister van Verkeer en Waterstaat. Daarna ging hij aan de slag als bestuurder bij KLM. In 2013 werd hij topman van de luchtmaatschappij, maar kwam vervolgens zwaar onder vuur te liggen en werd in oktober 2014 aan de kant gezet door KLM. Hij legde toen per direct zijn functie neer.

Eurlings kwam in 2015 wederom in opspraak nadat hij zijn toenmalige vriendin had mishandeld. Pas tweeënhalf jaar later, eind 2017, bood hij zijn excuses daarvoor aan. Ten tijde van zijn excuses was Eurlings lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Het IOC bestempelde de kwestie als privézaak waardoor Eurlings kon aanblijven, maar hij stapte begin 2018, enkele weken na het maken van de excuses, vanwege aanhoudende kritiek alsnog op.

Meer uit Financieel

EU-vicevoorzitter in China: EU moet zichzelf wel beschermen

SHANGHAI (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Europese Unie is "niet van plan zich los te koppelen" van China, maar moet zichzelf wel beschermen wanneer haar openheid wordt misbruikt. Dat heeft vicevoorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis zaterdag gezegd in een toespraak op een bijeenkomst in Shanghai.

16 uur geleden
Bronnen: ook meteen Indiase toestellen bij debuut nieuwe iPhone

NEW DELHI (ANP/DPA) - Apple heeft bij de lancering van de iPhone 15 ook meteen exemplaren uit Indiase fabrieken verkocht. Dat had het Amerikaanse techconcern nog niet eerder gedaan bij het uitkomen van een nieuw model iPhone, meldt het Duitse persbureau dpa op basis van ingewijden.

17 uur geleden
Arriva wil meer dan twintig trajecten van NS overnemen

HEERENVEEN (ANP) - Arriva wil vanaf 2026 op tal van spoortrajecten in het land gaan rijden waar nu nog treinen rijden van de NS. De spoorvervoerder heeft daarvoor verzoeken ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM), bevestigt een woordvoerster van Arriva na berichtgeving door de Volkskrant.

19 uur geleden
President Biden dinsdag naar stakend personeel autofabrikanten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden gaat dinsdag naar Michigan om zijn steun te betuigen voor de staking bij de grote autofabrikanten in Detroit. Die vakbondsactie houdt de Amerikaanse auto-industrie al meer dan een week in de greep. Biden wil een dag voor voormalig president Donald Trump bij de stakers langsgaan.

20 uur geleden
Automaker Ford stijgt op Wall Street na afwenden nieuwe stakingen

NEW YORK (ANP) - Ford behoorde de laatste dag van de handelsweek tot de stijgers op de beurzen van New York. Het aandeel steeg 1,9 procent. De Amerikaanse vakbond UAW maakte bekend de staking bij een fabriek van de autofabrikant niet verder uit te breiden. Dat deed de bond wel bij fabrikanten General Motors (GM) en Stellantis. De stakingen begonnen vorige week vrijdag, nadat de onderhandelingen over een nieuwe cao-overeenkomst in een impasse zijn geraakt.

1 dag geleden
ING en ABN onderuit op Damrak om verhoging bankbelasting

AMSTERDAM (ANP) - ING en ABN AMRO zijn vrijdag met stevige koersverliezen gesloten op de Amsterdamse beurs. Beleggers reageerden negatief op de goedkeuring door de Tweede Kamer van het voorstel om de bankbelasting te verhogen. ING en ABN AMRO leverden daarop tot 6,4 procent in. Verzekeraars Aegon, ASR en NN Group gingen mee omlaag en daalden tot 2,6 procent.

1 dag geleden
Autovakbond VS breidt stakingen bij GM en Stellantis uit

DETROIT (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De stakingen bij autofabrieken van General Motors (GM) en Stellantis in de Verenigde Staten, die afgelopen vrijdag begonnen, worden uitgebreid. Dat heeft Shawn Fain, voorzitter van autovakbond UAW, vrijdag bekendgemaakt. Daarmee wordt het werk neergelegd in nog eens 38 fabrieken, verspreid over twintig Amerikaanse staten.

1 dag geleden