Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cambuur voor tweede keer naar halve finale KNVB-beker

Cambuur voor tweede keer naar halve finale KNVB-beker

LEEUWARDEN (ANP) - Eerstedivisionist Cambuur heeft zich geplaatst voor de halve finale van de KNVB-beker. De Friezen waren op eigen veld met 3-1 te sterk voor Vitesse, dat laatste staat in de Eredivisie. Cambuur is de nummer 8 van de eerste divisie.

Milan Smit was twee keer trefzeker voor de thuisploeg. Hij opende in de 35e minuut de score en bepaalde vlak voor tijd uit een penalty de eindstand. De Algerijn Anis Hadj-Moussa had 10 minuten voor tijd gelijkgemaakt voor Vitesse en Fedde de Jong nam kort daarna de 2-1 voor zijn rekening.

De Jong was de aangever bij de 1-0 van Smit, die de bal met links in de verre hoek plaatste. Die tussenstand bleef lang staan in Leeuwarden, maar in de 79e minuut maakte Hadj-Moussa gelijk met een schot, waar keeper Yannick van Osch zich op verkeek.

Penalty

De Jong was kort daarna zelf trefzeker, na goed voorbereidend werk van Thomas Poll. Kort daarna viel de beslissing vanaf 11 meter. De penalty werd toegekend na een handsbal, die werd geconstateerd na het bekijken van de beelden door de VAR.

In het seizoen 2016/2017 reikte Cambuur ook tot de laatste vier van de KNVB-beker. Destijds was AZ in Alkmaar na penalty's te sterk. Dinsdag plaatste NEC zich al voor de halve eindstrijd van de beker door winst op ADO Den Haag. De andere duels in de kwartfinales gaan tussen Feyenoord en AZ en FC Groningen en Fortuna Sittard.

De loting voor de halve finales wordt zaterdagavond verricht. De bekerfinale is zondag 21 april in Rotterdam.

Meer uit Voetbal

Koopmeiners komt laatste competitieduel voor EK schadevrij door

BERGAMO (ANP) - Teun Koopmeiners is de laatste competitiewedstrijd met Atalanta schadevrij doorgekomen. De middenvelder verloor met zijn elftal van Fiorentina (2-3) en deed de gehele wedstrijd mee. Koopmeiners komt nu naar Zeist, waar hij zich met het Nederlands elftal gaat voorbereiden op het EK. Koopmeiners doet donderdag nog niet mee in het oefenduel met Canada, meldde bondscoach Ronald Koeman deze week.

23 minuten geleden
NAC ondanks ruime nederlaag bij Excelsior terug in Eredivisie

ROTTERDAM (ANP) - NAC Breda keert na vijf jaar afwezigheid terug in de Eredivisie. De Brabanders verloren het tweede duel in de finale van de play-offs met 4-1 bij Excelsior. NAC promoveert omdat had het de thuiswedstrijd vijf dagen eerder met 6-2 had gewonnen.

49 minuten geleden
Saint-Étienne na twee jaar afwezigheid terug in Franse Ligue 1

METZ (ANP) - De voetballers van Saint-Étienne zijn na twee seizoenen op het tweede Franse niveau teruggekeerd in Ligue 1. In de play-offs werd over twee duels afgerekend met Metz, dat daardoor degradeert.

50 minuten geleden
Engelse bondscoach Southgate geeft Bellingham een week vrij

DARLINGTON (ANP/RTR) - De Engelse bondscoach Gareth Southgate heeft middenvelder Jude Bellingham in aanloop naar het EK een week vrij gegeven, zo liet hij zondag weten tijdens een persmoment. De 20-jarige Bellingham won zaterdag met Real Madrid de Champions League na een 2-0-zege op Borussia Dortmund.

1 uur geleden
Belgische voetbalbond hoopt Courtois na EK weer te verwelkomen

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische voetbalbond hoopt dat Thibaut Courtois na het komende EK in Duitsland zijn interlandloopbaan weer wil vervolgen. De doelman, die zaterdag met Real Madrid de Champions League won, ligt niet op één lijn met bondscoach Domenico Tedesco. Courtois was vorig jaar juni boos omdat hij na de blessure van Kevin De Bruyne niet werd gekozen tot aanvoerder van de Belgen.

1 uur geleden
Poolse vedette Lewandowski heeft 'positief gevoel' over EK

WARSCHAU (ANP) - Robert Lewandowski wil komend EK voetbal met Polen niet als opvulling dienen. De 35-jarige sterspeler weet dat de poule met Nederland, Frankrijk en Oostenrijk loodzwaar is, maar gaat uit van eigen kracht.

2 uur geleden
AA Gent plaatst zich met zege op Genk voor Conference League

GENK (ANP/BELGA) - AA Gent mag komend seizoen meedoen aan de tweede voorronde van de Conference League. Het elftal van trainer Hein Vanhaezebrouck, die voor het laatst op de bank zat bij Gent, won in de finale van de play-offs met 1-0 bij Racing Genk. De Deen Andrew Hjulsager maakte na een uur spelen met een afstandsschot het doelpunt.

2 uur geleden