Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cambuur rest van seizoen zonder hoofdtrainer De Jong

Cambuur rest van seizoen zonder hoofdtrainer De Jong

LEEUWARDEN (ANP) - Henk de Jong ontbreekt de rest van het seizoen bij SC Cambuur. De hoofdtrainer van de Friese club uit de Eredivisie heeft te veel fysieke klachten, waardoor hij niet optimaal kan functioneren. Eind vorig jaar werd een cyste ontdekt in het hoofd van De Jong. Volgens zijn artsen is een operatie niet nodig.

De 57-jarige trainer ontbrak voor de winterstop een tijdje bij Cambuur, maar De Jong hervatte begin januari zijn werkzaamheden in Leeuwarden. Hij keerde ook terug op de bank bij de wedstrijden. De fysieke klachten van De Jong leken volgens Cambuur de afgelopen weken wat minder te worden, maar hij blijkt nu toch te veel last te hebben om zijn werk uit te voeren. De trainer richt zich de komende maanden volledig op zijn herstel en gezondheid.

"We hoeven er geen zielig verhaal van te maken, want er zijn momenteel veel ergere dingen aan de hand in de wereld", aldus De Jong. "Voor mij en voor ons is dit wel heel vervelend, maar op dit niveau kun je niet maar voor een deel functioneren. Ik ga er nu alles aan doen om weer helemaal topfit te worden en dan hoop ik er bij de start van het nieuwe seizoen weer volledig te zijn."

De cyste is vrij groot en zit vrij diep in zijn hoofd, zei De Jong begin dit jaar. De doktoren adviseerden de cyste te laten zitten. "Als ik toch weer klachten krijg, kunnen ze daar wat aan doen, zonder een ingrijpende grote operatie", aldus De Jong in januari.

Tijdens de eerste afwezigheid van De Jong, die afgelopen jaar zijn contract bij Cambuur verlengde tot de zomer van 2023, was assistent-trainer Pascal Bosschaart de eindverantwoordelijke. De clubleiding gaat zich nu "intern beraden" over de invulling van de technische staf voor de rest van het seizoen.

"Hoe vervelend dit ook is, de gezondheid van Henk staat natuurlijk voorop en in goed overleg hebben we besloten dat hij daar nu alle tijd en ruimte voor krijgt", aldus algemeen directeur Ard de Graaf. Cambuur staat op de achtste plaats in de Eredivisie.

Meer uit Voetbal

Voetbalclub Union Berlin ontslaat na een half jaar coach Bjelica

BERLIJN (ANP) - Voetbalclub Union Berlin heeft na een half jaar afscheid genomen van trainer Nenad Bjelica. De taken van de coach worden voorlopig waargenomen door jeugdtrainer Marco Grote, die in november ook al even interim-coach was.

56 minuten geleden
PSG-coach Enrique heeft geen haast in CL-duel met Dortmund

PARIJS (ANP/AFP) - Trainer Luis Enrique van Paris Saint-Germain zal zijn spelers niet aansporen om twee keer te scoren tijdens de return tegen Borussia Dortmund in de halve finale van de Champions League. De Franse ploeg verloor het eerste duel met 1-0 in Duitsland, maar de Spaanse coach heeft met het oog op een eventuele verlenging en strafschoppen geen haast. "Het doel is niet om voor twee treffers te gaan, maar om door te gaan", zei Enrique een dag voor het duel in Parijs.

1 uur geleden
Ook doelman Schlager aan de kant bij Oranje-opponent Oostenrijk

SALZBURG (ANP/Belga) - Het nationale voetbalelftal van Oostenrijk, een van de tegenstanders van Oranje tijdens het aankomende EK, kampt opnieuw met tegenslag. Doelman Alexander Schlager van RB Salzburg ondergaat maandag een operatie aan zijn knie. Volgens zijn club is zijn seizoen voorbij. Het is nog onduidelijk of hij ook een streep door het EK moet zetten.

2 uur geleden
Gemeente: Stadhuisplein Eindhoven vol voor huldiging PSV

EINDHOVEN (ANP) - De gemeente Eindhoven adviseert PSV-supporters naar het 18 Septemberplein of de Markt te gaan. Rond 15.00 uur was het Stadhuisplein, waar rond 19.00 uur de selectie van PSV arriveert, vol. Niemand wordt nog toegelaten, meldt de gemeente. Op het plein is plek voor 19.500 fans.

2 uur geleden
Koopmeiners speelt door schorsing niet meer voor Almere City FC

ALMERE (ANP) - Peer Koopmeiners komt de laatste twee wedstrijden van dit seizoen niet meer in actie voor Almere City FC. De middenvelder kreeg afgelopen vrijdag in de wedstrijd tegen sc Heerenveen (1-1) een directe rode kaart voor een overtreding en is voor drie wedstrijden geschorst, waarvan een voorwaardelijk. Dat meldt de club, die dertiende staat in de Eredivisie.

2 uur geleden
Huldiging Bayer Leverkusen na historisch seizoen op 26 mei

LEVERKUSEN (ANP/DPA) - Bayer Leverkusen wordt op 26 mei gehuldigd voor het nu al historische seizoen, waarin het voor het eerst het kampioenschap van Duitsland veroverde. Een dag voor het feest speelt het elftal van succescoach Xabi Alonso nog de Duitse bekerfinale, terwijl de ploeg ook een goede kans maakt de eindstrijd van de Europa League op 22 mei te bereiken.

2 uur geleden
Club Brugge mist Nederlandse back Meijer rest van seizoen

BRUGGE (ANP) - Club Brugge kan tijdens het restant van het seizoen geen beroep meer doen op Bjorn Meijer. De Nederlandse verdediger heeft zondag een knieblessure opgelopen en zal "meerdere maanden" niet beschikbaar zijn, meldde de club.

4 uur geleden