Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Café Petticoat in Ede voorlopig dicht na 'afschuwelijke film'

Café Petticoat in Ede voorlopig dicht na 'afschuwelijke film'

EDE (ANP) - Het Edese café Petticoat, waar een 28-jarige man zaterdag vier werknemers urenlang gijzelde, blijft tot zeker na Pasen gesloten. "Wij zijn als Team Petticoat in een afschuwelijke film beland", meldt het café in een verklaring op Instagram. "Aankomende dagen hebben wij nodig voor verwerking."

In de verklaring zegt het cafépersoneel "ontzettend geraakt" te zijn door de steun en het medeleven van horecaondernemers en winkeliers in de buurt. Ook worden de hulpdiensten bedankt voor hun "inzet, begeleiding en nazorg".

De vier jonge werknemers van het café zijn na hun vrijlating opgevangen op een onbekende locatie in Ede, waar ook hun ouders of andere familieleden waren. Burgemeester René Verhulst van Ede zei dat de vier "helemaal van de kaart" waren en zeer emotioneel. Slachtofferhulp Nederland staat hen bij. Fysiek zijn ze ongedeerd.

28-jarige verdachte

De eerste melding over de gijzeling in café Petticoat kwam zaterdagmorgen rond 05.15 uur binnen. Rond 11.30 uur werden drie gegijzelden vrijgelaten. Ongeveer een uur later kwam ook de laatste werknemer naar buiten. Kort daarna kon de politie de 28-jarige verdachte aanhouden.

Na Pasen maakt het café in het centrum van Ede bekend wanneer het weer opengaat.

Meer uit Binnenland

Celstraffen tot 23 jaar voor mislukte aanslag op 'tattookiller'

ZWOLLE (ANP) - Voor een poging de voortvluchtige 'tattookiller' Cor P. in de Dominicaanse Republiek te liquideren heeft de rechtbank in Zwolle dinsdag vier mannen tot celstraffen veroordeeld. P. werd veertien keer getroffen door een schutter op een scooter, maar overleefde de aanslag.

22 uur geleden
Jaar cel voor bedreigen politicus Frans Timmermans

DEN HAAG (ANP) - Een 54-jarige man is dinsdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk, voor het bedreigen van Frans Timmermans en voor wapenbezit. De man had de politicus bedreigd op social media. In zijn huis vond de politie diverse wapens en honderden patronen.

22 uur geleden
2,5 jaar cel voor gooien brandbom naar ambassade Israël

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Den Haag heeft Osama A. dinsdag veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor het gooien van een molotovcocktail naar de Israëlische ambassade in Den Haag. Dat gebeurde op 21 maart van dit jaar. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie

22 uur geleden
Media: Nederlandse motorrijder sterft bij ongeluk in Italië

GENUA (ANP) - Een Nederlandse motorrijder is om het leven gekomen bij een verkeersongeluk in het noorden van Italië. Hij botste tegen een auto op een weg tussen Piana Crixia en Dego, ten westen van Genua, melden Italiaanse media.

22 uur geleden
Negen jaar cel en tbs in hoger beroep voor doodrijden agent

DEN HAAG (ANP) - De vrachtwagenchauffeur die op 7 juli 2021 een motoragent doodreed in Rotterdam is in hoger beroep veroordeeld tot negen jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodslag. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag dinsdag besloten. Na het uitzitten van zijn straf mag de man (49) bovendien tien jaar lang geen motorvoertuig besturen.

22 uur geleden
Zuid-Holland onderzoekt andere bestemming van vliegveld Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - De provincie Zuid-Holland laat onderzoeken wat het betekent als het vliegveld van Rotterdam wordt omgevormd tot een bedrijventerrein, een recreatie- of natuurgebied of een woningbouwlocatie. Zuid-Holland zoekt hiervoor een gerenommeerd bureau op het gebied van maatschappelijke kosten-batenanalyse. Het onderzoek moet eind dit jaar beginnen en Zuid-Holland hoopt in de winter van 2025 de resultaten te kunnen presenteren.

22 uur geleden
Politieman ontslagen na discriminerende teksten op sociale media

DEN HAAG (ANP) - Een politieman van de eenheid in Den Haag is ontslagen omdat hij "zeer ongepaste" uitlatingen deed via een openbaar profiel op sociale media. "Zijn uitingen konden als stigmatiserend, discriminerend, kwetsend, beledigend en als aanzettend tot geweld worden opgevat", meldt de politie.

23 uur geleden