Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cabinepersoneel Ryanair dreigt met zomerstaking door heel Europa

Cabinepersoneel Ryanair dreigt met zomerstaking door heel Europa

DUBLIN (ANP/BLOOMBERG) - Cabinepersoneel van Ryanair dreigt deze zomer actie te gaan voeren door heel Europa. Directe aanleiding daarvoor is het vastlopen van de onderhandelingen in Spanje. Daar liep de budgetluchtvaartmaatschappij weg bij gesprekken over betere arbeidsvoorwaarden met twee vakbonden.

Die willen nu samen met vakbonden in België, Frankrijk, Italië en Portugal samenwerken bij acties als de Ierse maatschappij niet snel terugkeert naar de onderhandelingstafel. Ryanair heeft na een eerder conflict met vakbonden geen basis meer in Nederland.

Een grote actie in meerdere landen kan het herstel van Ryanair na de coronacrisis stevig dwarsbomen. Op de piek van het komende zomerseizoen wordt een vergelijkbaar aantal reizigers verwacht als in 2019, voordat corona de reissector in een diep dal stortte.

Ryanair is volgens Bloomberg weggelopen van de onderhandelingstafel nadat de Spaanse vakbonden waren gaan dreigen met stakingen. Het persbureau baseert zich op een brief van personeelsdirecter Darrell Hughes van de prijsvechter. Hughes zegt daarin dat de vakbonden "onrealistische eisen" stelden en "weigerden om echt in gesprek te gaan".

In Italië staakten piloten en cabinepersoneel van verschillende budgetluchtvaartmaatschappijen, waaronder Ryanair, woensdag al. Daar wil het personeel beter betaald worden en onder meer makkelijker verlof kunnen aanvragen.

Meer uit Financieel

Grote drukte bij Belastingdienst op eerste dag aangifte

UTRECHT (ANP) - Het aantal mensen dat op de eerste dag van maart aangifte doet, is aanzienlijk hoger dan voorheen. Door de drukte was het soms onmogelijk in te loggen.

9 minuten geleden
Topman Ryanair bevestigt schrappen vluchten deze zomer

DUBLIN (ANP) - De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat deze zomer minder vaak vliegen tussen enkele van zijn bestemmingen, bevestigt topman Michael O'Leary. Eerder waarschuwde hij al dat de grootste luchtvaartmaatschappij van Europa tijdens de zomervakantie mogelijk vluchten zou moeten schrappen. Dat komt volgens Ryanair omdat het minder nieuwe toestellen van vliegtuigfabrikant Boeing krijgt aangeleverd dan gehoopt.

13 minuten geleden
Gasunie maakt minder winst door lagere omzet en meer personeel

GRONINGEN (ANP) - Gasunie heeft vorig jaar minder winst gemaakt, meldt het bedrijf in zijn jaarverslag. Dat komt volgens het bedrijf omdat er minder binnenkwam, maar ook omdat de kosten voor personeel en voorinvesteringen in de energietransitie hoger waren.

24 minuten geleden
Op eerste ochtend al 100.000 belastingaangiften binnen

UTRECHT (ANP) - De Belastingdienst heeft donderdagochtend voor 08.00 uur al meer dan 100.000 aangiften binnengekregen. Sommigen zaten er al vroeg klaar voor. De eerste aangifte was 3,5 minuut na middernacht binnen.

1 uur geleden
Deutsche Bank wil volgens bronnen bankroet Chinese vastgoedreus

SHANGHAI (ANP/RTR) - Deutsche Bank wil het faillissement aanvragen van de noodlijdende Chinese vastgoedontwikkelaar Shimao. Het is zeer ongebruikelijk dat een buitenlandse bank hiertoe overgaat.

1 uur geleden
Duitse fabrikant van vliegende taxi's mag productie starten

BRUCHSAL (ANP/DPA) - De Duitse fabrikant Volocopter heeft van de luchtvaartautoriteit in Duitsland goedkeuring gekregen om de eerste serie van zijn vliegende taxi's te produceren. Topman Andreas Fehring spreekt van "een belangrijke mijlpaal", al mag er vooralsnog niet gevlogen worden met de luchttaxi's. Zodra die goedkeuring er is, kunnen de vliegtuigen worden geleverd aan klanten.

1 uur geleden
IMCD aan kop in hogere AEX, Aegon onderaan na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - IMCD was vrijdag de sterkste stijger in de AEX-index op het Damrak, die positief begon aan de nieuwe beursmaand. De chemicaliëndistributeur zag de omzet en nettoresultaat vorig jaar afnemen. Het bedrijf had al gewaarschuwd voor de uitdagende macro-economische ontwikkelingen in 2023 en dat het de resultaten van het sterke jaar 2022 niet zou evenaren. Volgens analisten van zakenbank Jefferies viel de jaarwinst van IMCD desondanks hoger uit dan verwacht. Het aandeel steeg dik 7 procent.

1 uur geleden