Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cabinepersoneel KLM wil 1,5 meterregel op vluchten

Cabinepersoneel KLM wil 1,5 meterregel op vluchten

AMSTERDAM (ANP) - Op vluchten van KLM moet geregeld worden dat tussen passagiers onderling en tussen passagiers en personeel 1,5 meter afstand is, zoals de coronarichtlijnen voorschrijven. Volgens cabinevakbond VNC is het niet langer verantwoord om met volle machines te vliegen. Verder zet de bond vraagtekens bij de vluchten naar coronabrandhaard New York die KLM zeven keer per week in het schema heeft staan.

Volgens de VNC zijn er al wel maatregelen genomen om de veiligheid te verbeteren. Zo verblijft personeel dat naar New York vliegt bijvoorbeeld in hotels op de luchthaven zelf. Verder hoeven zij minder lang op de terugvlucht te wachten. Maar deze maatregelen zijn volgens de bond niet voldoende.

De cabinebond wijst erop dat met vluchten van en naar New York er een grotere kans is dat KLM passagiers vervoert die besmet zijn met het virus. Daarmee wordt het cabinepersoneel ook blootgesteld aan een "niet uit te leggen" risico. Volgens de bond zou KLM per direct moeten stoppen met vluchten naar New York, zoals de maatschappij eerder deed met vluchten naar China toen daar het virus sterk om zich heen greep.

KLM was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar. Ook VNC zegt in afwachting te zijn van een reactie van de maatschappij.

Meer uit Financieel

Randstad onderuit, AkzoNobel daalt in hogere AEX na resultaten

AMSTERDAM (ANP) - Randstad ging dinsdag ruim 6 procent onderuit op de Amsterdamse beurs. De uitzender zag de omzet en winst afgelopen kwartaal dalen. Topman Sander van 't Noordende sprak van aanhoudende lastige marktomstandigheden in het eerste kwartaal, vooral in Noord-Amerika en Noord-Europa. De topman verwacht dat de macro-economische onzekerheden aanhouden, maar stelt dat Randstad klaar is voor groei, wanneer de markt weer aantrekt. Een concrete verwachting voor dit jaar werd niet gegeven.

29 minuten geleden
Boeing ziet productie 787 gehinderd door tekort onderdelen

NORTH CHARLESTON (ANP/DPA) - Boeing heeft te maken met tekorten aan onderdelen bij de productie van de 787 Dreamliner. De vliegtuigbouwer kan daardoor de productie van dat toestel minder snel verhogen dan was bedoeld. Dat meldde het bedrijf in een memo aan het personeel, aldus zakenzender CNBC.

49 minuten geleden
Renault houdt vast aan stabiele verkoopprijzen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Renault gaat de verkoopprijzen van zijn auto's niet verlagen, na de recente prijsverlagingen door Tesla. Het Amerikaanse Tesla, dat kampt met tegenvallende verkopen, wil daarmee de vraag naar zijn elektrische voertuigen aanjagen. De verkopen van het Franse Renault overtroffen in het eerste kwartaal echter de verwachtingen, dankzij een sterke vraag naar modellen als de vernieuwde Clio, Sandero en de elektrische Megane E-Tech.

58 minuten geleden
Viaplay ziet abonnementen met bijna een vijfde afnemen

STOCKHOLM (ANP) - Viaplay heeft de abonnementen in de eerste drie maanden van het jaar met bijna een vijfde zien afnemen vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Het is niet de enige tegenvaller voor het Zweedse streamingplatform, dat onder andere verantwoordelijk is voor de Formule 1-uitzendingen in Nederland. Ook de schulden en stijgende kosten drukken op de financiƫle resultaten over het eerste kwartaal.

1 uur geleden
Aandacht voor resultaten Randstad en AkzoNobel op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht dinsdag onder meer uit naar de resultaten van uitzender Randstad en verfconcern AkzoNobel. Randstad zag de omzet en winst afgelopen kwartaal dalen. Topman Sander van 't Noordende sprak van aanhoudende lastige marktomstandigheden in het eerste kwartaal, vooral in Noord-Amerika en Noord-Europa.

1 uur geleden
Aandeel elektrische auto's in de wereld blijft groeien, zegt IEA

PARIJS (ANP) - Het aandeel elektrische auto's in de wereld neemt ook dit jaar flink toe, stelt het Internationaal Energieagentschap (IEA). De verwachting is dat dit jaar 17 miljoen elektrische auto's worden verkocht, tegen 14 miljoen vorig jaar.

1 uur geleden
'Uitdagende markt' blijft drukken op prestaties Randstad

DIEMEN (ANP) - Uitzendconcern Randstad heeft zijn omzet wereldwijd zien dalen in het eerste kwartaal van dit jaar. Bij de presentatie van de jaarresultaten eerder dit jaar merkte Randstad al dat bedrijven voorzichtiger waren met het aannemen van personeel door moeilijkere economische omstandigheden. Ook nu stelt topman Sander van 't Noordende dat de marktomstandigheden begin dit jaar "uitdagend bleven".

1 uur geleden