Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cabaretier Jeroen van Merwijk heeft darmkanker

Cabaretier Jeroen van Merwijk heeft darmkanker

DEN HAAG (ANP) - Cabaretier, liedjesschrijver en kunstschilder Jeroen van Merwijk lijdt aan darmkanker en de ziekte is uitgezaaid. Dat heeft hij donderdagavond bekendgemaakt op Instagram.

De 64-jarige Van Merwijk voelde onlangs na een optreden iets in zijn buik en ging naar de dokter. "Afgelopen vrijdag ben ik begonnen met een levensverlengende chemokuur, die ervoor moet zorgen dat ik nog een poosje onder de mensen ben", schrijft hij.

Van Merwijk werkte in de jaren tachtig en negentig bij radioprogramma's als Rauhfaser en Krachtvoer (KRO) en Spijkers met Koppen (VARA). Hij is bekend van theaterprogramma's als Er zijn nog kaarten, Van Merwijk legt het nog één keer uit en Ik ben blij dat ik mezelf niet ben. In 2015 stond hij op het toneel samen met Harrie Jekkers, die met het duo-optreden na vijftien jaar zijn rentree op het podium maakte.

Meer uit Binnenland

Explosie in Rotterdam bij recent beschoten woning

ROTTERDAM (ANP) - Bij een woning aan de Kerkhoflaan in Rotterdam-Crooswijk is in de nacht van vrijdag op zaterdag een explosie geweest. Niemand is gewond geraakt. Diezelfde woning was twee weken geleden beschoten, waarvoor zes mannen zijn opgepakt. Dat bevestigt de politie.

15 minuten geleden
Oekraïense vlag gehesen bij Tweede Kamer

DEN HAAG (ANP) - De Oekraïense vlag is zaterdagochtend in top gehesen bij de Tweede Kamer. Het is zaterdag precies twee jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel.

3 uur geleden
Mark Rutte richt zich in video tot Oekraïners na twee jaar oorlog

DEN HAAG (ANP) - "Jullie zijn niet alleen. Wij staan achter jullie", zegt demissionair premier Mark Rutte in een Engelstalige videoboodschap aan de Oekraïners. Zaterdag is het precies twee jaar geleden dat Rusland het land binnenviel.

3 uur geleden
Meerdere bijeenkomsten ter herdenking van begin oorlog Oekraïne

UTRECHT (ANP) - Op meerdere plekken in het land komen zaterdag mensen samen om stil te staan bij de oorlog in Oekraïne, die precies twee jaar geleden begon. Zo is er in Utrecht aandacht voor de vluchtelingen van de oorlog.

7 uur geleden
Klimaatactivisten willen ondanks verbod A10 blokkeren

AMSTERDAM (ANP) - Klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) willen zaterdag rond het middaguur voor de tweede keer de A10 in Amsterdam blokkeren, ter hoogte van het voormalige ING-hoofdkantoor in Amsterdam-Zuid. Ze eisen dat ING stopt met alle financiering van, en dienstverlening aan de fossiele industrie. De Amsterdamse driehoek (burgemeester, politie en OM) vindt de actie levensgevaarlijk en heeft deze verboden.

8 uur geleden
Jaar van de draak verwelkomd tijdens viering Chinees Nieuwjaar

DEN HAAG (ANP) - Het Chinees Nieuwjaar wordt zaterdag gevierd. In het centrum van Den Haag is het de hele dag feest. Het is het belangrijkste feest van het jaar in de Chinese cultuur en vindt altijd eind januari of begin februari plaats. Het jaar 4722 staat in het teken van de draak.

8 uur geleden
Kuipers had nog geen nieuwe baan toen hij uit kabinet stapte

DEN HAAG (ANP) - Voormalig zorgminister Ernst Kuipers had nog geen nieuwe baan toen hij begin dit jaar opeens uit het demissionaire kabinet stapte. Hij wilde ingaan op een aanbieding uit Singapore om daar voor een gerenommeerde technische universiteit te komen werken. En om te solliciteren kun je in zijn ogen niet nog als minister dienen, bovendien moest hij vaak naar Singapore voor gesprekken.

11 uur geleden