Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'ByteDance zoekt nieuwe baas voor TikTok'

'ByteDance zoekt nieuwe baas voor TikTok'

PEKING (ANP/BLOOMBERG) - Het Chinese softwarebedrijf ByteDance is naar verluidt op zoek naar een nieuwe baas voor zijn TikTok-divisie, het onderdeel dat ook achter de populaire videodeelapp zit. De app TikTok wordt door Amerikaanse politici als potentiële bedreiging voor de staatsveiligheid gezien.

Volgens bronnen heeft ByteDance al met verschillende kandidaten gesproken. De baas van TikTok gaat werken vanuit de Verenigde Staten, mogelijk ook om spanningen weg te nemen. Daarbij zal hij of zij mogelijk ook zeggenschap krijgen over niet-technische functies zoals het werven van adverteerders.

TikTok is met name onder jongeren zeer populair en wordt kritisch gevolgd in de Verenigde Staten. Vorig jaar schikte ByteDance voor het hoogste bedrag ooit (5,7 miljoen dollar) met marktwaakhond FTC voor het ongevraagd verzamelen van kinderdata.

De huidige TikTok-baas Alex Zhu zou vanuit China de leiding krijgen over productie en ontwikkeling van de divisie. TikTok heeft wereldwijd meer dan een miljard gebruikers. Het heeft van ByteDance de waardevolste start-up ter wereld gemaakt en een geduchte concurrent voor bijvoorbeeld Facebook.

Meer uit Financieel

Noodlijdende vliegmaatschappij SAS dieper in de rode cijfers

STOCKHOLM (ANP/AFP) - De noodlijdende Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS is in het afgelopen kwartaal dieper in de rode cijfers gedoken. Het nettoverlies kwam uit op 1,9 miljard Zweedse kroon, omgerekend 175 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg het verlies 1,2 miljard kroon.

5 minuten geleden
Franse minister: EU moet massaal gaan investeren in AI

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Europese landen moeten volgens de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire massaal investeren in kunstmatige intelligentie (AI). Ze dreigen anders te afhankelijk te worden van Amerikaanse techbedrijven.

26 minuten geleden
Novo Nordisk sleept Amerikaanse navolgers voor de rechter

BAGSVAERD (ANP/RTR) - De Deense medicijnfabrikant Novo Nordisk sleept twee Amerikaanse farmaceutische bedrijven voor de rechter. De bedrijven maken producten die hetzelfde bestanddeel bevat als het razend populaire afslankmedicijn Wegovy van Novo Nordisk.

1 uur geleden
Topman energieconcern Uniper: Europa heeft meer lng nodig

BERLIJN (ANP) - Europa heeft veel meer import nodig van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) omdat de markt nog steeds erg krap is na het wegvallen van leveringen van Russisch gas door de oorlog in Oekraïne. Dat heeft topman Michael Lewis van het grote Duitse energieconcern Uniper gezegd in een interview met persbureau Bloomberg.

1 uur geleden
Tesla levert eerste Cybertrucks af aan klanten

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla levert na twee jaar van vertragingen en productieproblemen donderdag zijn eerste Cybertrucks af. Volgend jaar moet het futuristisch uitziende voertuig in massaproductie gaan, maar of dat gaat lukken is de vraag.

2 uur geleden
Gokbedrijf achter BetCity beboet om overtreden antiwitwasregels

DEN HAAG (ANP) - Gokbedrijf Betent, in Nederland bekend van de onlinekansspelen van BetCity, heeft een boete van 3 miljoen euro gekregen vanwege het overtreden van de antiwitwasregels. Volgens de Kansspelautoriteit (Ksa) moeten gokbedrijven hun klanten goed controleren om witwassen en de financiering van terrorisme tegen te gaan, maar hierin is Betent tekortgeschoten. Het gaat om de eerste openbaar gemaakte boete van de Ksa om een dergelijk vergrijp.

2 uur geleden
Marktonderzoeker: pc-markt herstelt zich weer

SINGAPORE (ANP) - De verkoop van pc's lijkt zich na bijna twee jaar weer te herstellen. Marktonderzoeker Canalys verwacht dat de markt in het laatste kwartaal van dit jaar met 5 procent zal groeien.

3 uur geleden