Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ByteDance stuurt Brussel document over risico's TikTok Lite

ByteDance stuurt Brussel document over risico's TikTok Lite

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - ByteDance, het moederbedrijf van TikTok, heeft bij de Europese Commissie een document ingediend over de risico's voor minderjarigen bij het gebruik van TikTok Lite. Eerder deze week stelde Brussel het socialemediabedrijf een ultimatum om de mogelijk verslavende werking van TikTok Lite. De commissie dreigde ook met een boete en een mogelijk verbod op een beloningstoepassing in de app.

Binnen 24 uur moest TikTok de commissie informeren over de analyse die het Chinese internetbedrijf naar verslavingsrisico's had uitgevoerd. ByteDance meldt dat het document is ingeleverd voordat de deadline verstreek.

De zaak is echter nog niet afgerond. Deze opdracht vormt een eerste stap in een proces om te bepalen of TikTok de Europese Digitale Dienstenwet, de Digital Services Act (DSA), schendt. Bovendien kreeg TikTok van Brussel 48 uur de tijd om zich te verdedigen tegen een voorlopig verbod van een onderdeel van de app.

Tot nu toe is TikTok Lite in de EU alleen uitgebracht in Frankrijk en Spanje. Volgens de ontwikkelaars is de app bedoeld voor gebruikers met beperkte data of die verbinding maken met 2G- of 3G-netwerken. De Europese Commissie maakt zich vooral zorgen over het app-onderdeel waarbij gebruikers vouchers of cadeautjes ontvangen naarmate ze opdrachten vervullen en dus langer online blijven. Dat kan verslavend werken, is de voorlopige conclusie van de commissie.

Meer uit Financieel

Vattenfall voert winst op, ondanks moeilijke situatie warmtenetten

SOLNA (ANP) - Energieleverancier Vattenfall is er in de eerste helft van dit jaar in geslaagd de winst op te voeren. De energieprijzen zijn weliswaar flink gedaald, maar het bedrijf heeft zijn tarieven met name in Scandinavische landen voor langere tijd vastgezet. "Dit compenseerde een moeilijkere situatie voor het Nederlandse warmtebedrijf", zegt topvrouw Anna Borg.

1 uur geleden
CrowdStrike onderuit op Wall Street na wereldwijde computerstoring

NEW YORK (ANP) - CrowdStrike ging vrijdag ruim 12 procent onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Luchthavens, luchtvaartmaatschappijen, banken en televisiezenders kampten wereldwijd met computerstoringen, die werden veroorzaakt door problemen bij het Amerikaanse cyberbeveiligingsbedrijf. Een cyberbeveiligingsupdate leidde tot storingen in verschillende apps en clouddiensten van Microsoft. CrowdStrike liet daarop weten de update terug te draaien.

1 uur geleden
Computerstoring ontregelt internationaal handelsverkeer

NEW YORK (ANP) - De wereldwijde computerstoring heeft het internationale handelsverkeer ernstig ontregeld. Financiële instellingen in grote delen van de wereld ondervonden problemen met hun computersystemen, waardoor transacties moesten worden uitgesteld, blijkt uit een rondgang van persbureau Bloomberg.

2 uur geleden
ACM stelt maatregelen tegen overbelasting stroomnet vast

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een besluit genomen over een drietal maatregelen die ervoor zorgen dat grootverbruikers goedkoper uit zijn als zij het stroomnet niet of minder gebruiken tijdens piekmomenten. Hierdoor maken zij ruimte voor andere verbruikers en producenten van duurzame elektriciteit. De toezichthouder kondigde in april al een breed pakket maatregelen aan om de problemen rond netcongestie, de overbelasting van het elektriciteitsnet, tegen te gaan.

5 uur geleden
Euronext-beurzen hebben geen last van computerstoring

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De handel op de aandelenbeurzen van Euronext wordt niet beïnvloed door de wereldwijde computerstoring, meldt de eigenaar van de beurzen in Amsterdam, Brussel, Parijs, Lissabon en Milaan. "We zijn op de hoogte van de huidige Microsoft-storing. Het heeft echter geen impact op de handel op onze markten en we houden de situatie nauwlettend in de gaten", stelt de beursexploitant in een verklaring.

6 uur geleden
Gasunie investeert 8 miljard in opslag waterstof, CO2 en groen gas

GRONINGEN (ANP) - Gasunie investeert tot 2030 bijna 8 miljard euro in transport en opslag van waterstof, CO2, warmte en groen gas. Dat meldt het bedrijf bij de publicatie van de halfjaarcijfers.

6 uur geleden
Crowdstrike bevestigt crashes op Windows-besturingssystemen

SYDNEY (ANP/RTR) - IT-beveiligingsbedrijf Crowdstrike laat via een tefefonisch bericht aan klanten weten "op de hoogte te zijn van meldingen van crashes op Microsofts Windows-besturingssystemen".

7 uur geleden