Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'ByteDance bereidt beursgang Chinese versie TikTok voor'

'ByteDance bereidt beursgang Chinese versie TikTok voor'

PEKING (ANP/BLOOMBERG) - Het Chinese technologiebedrijf ByteDance, bekend van de populaire filmpjesapp TikTok, is met voorbereidingen begonnen voor een beursgang van verschillende bedrijfsonderdelen. Het gaat onder meer om de Chinese binnenlandse TikTok-kloon Douyin, aldus bronnen.

ByteDance heeft adviseurs in de arm genomen en zou willen kiezen voor een beursgang in Hongkong of in New York. Naast Douyin zou de onderneming ook de Chinese nieuwsapp Toutiao en het videoplatform Xigua naar de beurs willen brengen. Voor TikTok zou dan een aparte beursgang worden overwogen, samen met buitenlandse bezittingen van ByteDance.

Naar verwachting kan ByteDance miljarden ophalen met de beursgang van de Chinese bezittingen. Inmiddels zou het socialmediabedrijf worden gewaardeerd op ongeveer 250 miljard dollar, door vertrouwen bij beleggers in de toekomst van de onderneming en in het beleid van topman Zhang Yiming, die ByteDance in 2012 oprichtte.

Nieuwe financieel directeur

Eerder dit jaar nam Zhang nog een nieuwe financieel directeur in dienst, Chew Shou Zi. Chew werkte eerder als financieel topman van de Chinese smartphonemaker Xiaomi en hielp bij de beursgang van dat bedrijf meer dan twee jaar geleden. Zijn benoeming jaagt de speculaties over een beursgang van ByteDance of onderdelen van de onderneming aan.

Vorig jaar kwam TikTok nog onder vuur te liggen van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. Hij betoogde dat TikTok te veel gegevens opslaat, die via ByteDance bij de Chinese overheid zouden terechtkomen. Trump eiste dat de Amerikaanse activiteiten van TikTok aan een Amerikaanse partij worden verkocht, anders zou de app in de Verenigde Staten op zwart moeten gaan. Onder de huidige president Joe Biden werd dat verbod voorlopig opgeschort.

Meer uit Financieel

Bekende belegger Warren Buffett brengt belang in Apple fors terug

OMAHA (ANP/RTR) - De bekende belegger Warren Buffett heeft zijn belang in Apple flink verkleind. Dat meldt de inmiddels 93-jarige Amerikaan in de kwartaalcijfers van zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway.

3 uur geleden
Kredietwaardigheid Turkije omhoog door normaler economisch beleid

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar S&P Global is positiever geworden over de financiële gezondheid van Turkije. Vooral het feit dat er bij de Turkse regering eindelijk weer sprake is van een orthodoxer economisch beleid, wordt door het toonaangevende ratingbureau gewaardeerd.

4 uur geleden
Blokker stelt toekomst veilig door akkoord met geldverstrekker

AMSTERDAM (ANP) - Blokker heeft een akkoord bereikt over een belangrijke herfinanciering, waardoor de toekomst van de winkelketen is veiliggesteld. Dankzij de lening kan de keten de komende jaren haar plannen bekostigen en hoeft Blokker niet te worden verkocht.

7 uur geleden
Franse justitie onderzoekt TotalEnergies om terreuraanval

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse justitie is een onderzoek gestart naar olie- en gasconcern TotalEnergies. Het Franse bedrijf heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan dood door schuld tijdens een jihadistische aanval in Mozambique in 2021.

7 uur geleden
Schiphol verwacht weer druk, maar beheersbaar vakantieweekend

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol verwacht wederom een druk weekend vanwege de meivakantie. Inmiddels keren vakantiegangers ook terug, waardoor het bij de paspoortcontroles drukker kan zijn. "We verwachten dat het druk wordt, maar beheersbaar", voorziet een woordvoerder.

16 uur geleden
Apple wint na kwartaalcijfers, banenrapport stuwt beurzen New York

NEW YORK (ANP) - Techbedrijf Apple heeft vrijdag aan beurswaarde gewonnen na goed ontvangen kwartaalresultaten. De omzetdaling als gevolg van mindere iPhone-verkopen was minder erg dan analisten hadden verwacht. Ook kondigde Apple aan om voor 110 miljard dollar aan eigen aandelen in te kopen, een beloning voor de aandeelhouders.

21 uur geleden
NAM wijst rekening extra kosten schadeafhandeling Groningen af

ASSEN (ANP) - De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) wil niet opdraaien voor extra kosten bij de afhandeling van aardbevingsschade in Groningen die voortvloeien uit een nieuwe aanpak van het kabinet. Het ontbreekt namelijk aan een goede onderbouwing waarom die extra miljarden voor rekening komen van de NAM, schrijft het bedrijf dat gas won uit het Groningenveld in zijn jaarverslag.

22 uur geleden