Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

BuZa: 181 mensen uit Afghanistan in Nederland aangekomen

BuZa: 181 mensen uit Afghanistan in Nederland aangekomen

DEN HAAG (ANP) - Op luchthaven Eindhoven zijn dinsdagavond 181 mensen uit Afghanistan aangekomen, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Veel van hen zijn in de afgelopen weken de grens met Pakistan overgestoken, waar zij werden opgevangen door de Nederlandse ambassade. Pakistan laat mensen zonder paspoort toch de grens passeren, waardoor meer mensen uit Afghanistan kunnen worden gehaald.

In de afgelopen twee weken zijn in totaal 214 mensen uit Afghanistan naar Nederland gekomen, ook via andere routes. Door de Pakistaanse uitzondering hoopt het kabinet honderden mensen die nog in Afghanistan zitten (onder wie vooral Afghanen) uiterlijk in september naar Nederland over te brengen.

Vorig jaar namen de Taliban de macht over in Afghanistan. Vlak voordat de fundamentalistische beweging de hoofdstad Kabul veroverde, werden honderden mensen geƫvacueerd. Sindsdien zijn zo'n tweeduizend mensen uit Afghanistan naar Nederland overgebracht.

Meer uit Binnenland

Hoger beroep Pegida-voorman uitgesteld

DEN HAAG (ANP) - De behandeling van het hoger beroep in de strafzaak tegen Edwin Wagensveld is uitgesteld. De Pegida-voorman had laten weten niet te verschijnen bij de zitting, omdat hij daarvan te laat op de hoogte zou zijn gebracht. Dat is volgens het gerechtshof niet het geval. Toch besloot de rechter om de zaak uit te stellen tot 24 juli.

9 minuten geleden
31.000 kentekenhouders kregen minstens 10 verkeersboetes

DEN HAAG (ANP) - Zo'n 31.000 kentekenhouders kregen vorig jaar tien of meer verkeersboetes, dat meldt het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) maandag na een beroep op de Wet Open Overheid door BNR. De voorgaande twee jaren schommelde dit aantal ook al rond de 30.000.

41 minuten geleden
Politie afgelopen jaar vaker in de fout bij gebruik zwaar geweld

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft vorig jaar opnieuw vaker zwaar geweld gebruikt dat achteraf is beoordeeld als "niet professioneel". Dit betekent dat het niet voldeed aan de regels of afspraken die hiervoor gelden. Dit blijkt uit cijfers die de politie bijhoudt en die maandag zijn vrijgegeven.

42 minuten geleden
Brand Hengelo onder controle, bewoners weer terug naar huis

HENGELO (ANP) - De brand die in de nacht van zondag op maandag ontstond in een bedrijfspand in het Overijsselse Hengelo is onder controle, meldt de brandweer. Een paar woningen naast het brandende pand in de Molensteeg werden ontruimd. Maar de bewoners die werden opgevangen in een hotel mogen weer terug naar huis.

3 uur geleden
Zeer grote brand in bedrijfspand in binnenstad Hengelo

HENGELO (ANP) - De brandweer is in de nacht van zondag op maandag rond 04.00 uur uitgerukt voor een zeer grote brand in de Molensteeg in de binnenstad van het Overijsselse Hengelo. Volgens de brandweer gaat het om een brand in een bedrijfspand en is de vuurhaard moeilijk te bereiken. Vanwege de brand zijn enkele bovenwoningen ontruimd.

5 uur geleden
PVV, VVD, NSC en BBB moeten knopen gaan doorhakken

DEN HAAG (ANP) - De kabinetsformatie gaat een cruciale fase in. Voor het eerst in bijna twee weken gaan de leiders van PVV, VVD, NSC en BBB weer langs bij de informateurs Richard van Zwol en Elbert Dijkgraaf. De partijen moeten belangrijke beslissingen gaan nemen.

6 uur geleden
Hof behandelt hoger beroep Pegida-voorman over beledigen moslims

DEN HAAG (ANP) - Het gerechtshof in Den Haag behandelt maandag het hoger beroep van Edwin Wagensveld. De voorman van de radicaal-rechtse groepering Pegida werd in november door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot veertig uur taakstraf voor groepsbelediging. Wagensveld had de Koran een fascistisch boek genoemd.

7 uur geleden