Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bussen met asielzoekers vertrokken vanuit Ter Apel naar Den Haag

Bussen met asielzoekers vertrokken vanuit Ter Apel naar Den Haag

TER APEL (ANP) - Zo'n honderd geregistreerde asielzoekers zijn zondagmiddag rond 13.30 uur met twee bussen vertrokken vanuit Ter Apel naar Den Haag om daar opgevangen te worden in het NH Hotel in de wijk Kijkduin. De nood bij het aanmeldcentrum in de Groningse plaats was dit weekend zo hoog dat asielzoekers dreigden op het gras te moeten slapen. Door de "zeer acute situatie" liet de gemeente Den Haag weten zo'n honderd tot honderdtwintig mensen op te vangen.

Hoeveel mensen daadwerkelijk worden opgevangen aan het Deltaplein is volgens de gemeente afhankelijk van de instroom. Er zijn vijftig tot zestig kamers beschikbaar voor volwassen mannen, vrouwen en stellen. Er is geen plek voor kinderen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zorgt voor de begeleiding van de groep, betaalt de kosten en wordt ondersteund door het Rode Kruis.

De opvang vindt uiterlijk tot 15 januari plaats. Omwonenden werden per brief op de hoogte gesteld. Hart voor Den Haag liet zaterdag weten een spoeddebat aan te vragen over de opvang. Gemeenteraadslid Coen Bom van Hart voor Den Haag hekelde dat omwonenden geen inspraak hadden. "Het is ronduit schandalig dat omwonenden voor een voldongen feit worden gesteld. Nul inspraak, nul overleg."

Meer uit Binnenland

Oorlogsslachtoffers zwemsport herdacht bij Olympisch Stadion

AMSTERDAM (ANP) - Bij de jaarlijkse Nationale Sportherdenking bij het Olympisch Stadion in Amsterdam is stilgestaan bij de slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog uit de zwemsport. Alleen al bij de Amsterdamse club De Watervrienden werden circa tweehonderd Joodse leden vermoord. NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg was een van de sprekers bij het beeld van Prometheus voor het stadion.

49 minuten geleden
Grote kans op buien tijdens Nationale Herdenking op de Dam

HOUTEN (ANP) - Op de Dam in Amsterdam, maar ook elders in het land, is zaterdagavond grote kans op regen. Weeronline heeft de buiensituatie rond 20.00 uur in kaart gebracht en meldt dat de hevigste buien in Noord-Holland, Flevoland, Utrecht en Gelderland plaatsvinden.

1 uur geleden
Voorzitter Bosma herdenkt oorlogsslachtoffers in de Tweede Kamer

DEN HAAG (ANP) - In de Tweede Kamer heeft voorzitter Martin Bosma de oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Hij bracht in zijn toespraak een hommage aan de helden van de oorlog.

2 uur geleden
410 lokale 4 mei-herdenkingen aangemeld voor herdenkingskaart

AMSTERDAM (ANP) - Dit jaar hebben zich 410 organisatoren gemeld voor de zogeheten 'digitale herdenkingskaart', laat een woordvoerder van het Nationaal Comité 4 en 5 mei weten. Via deze online kaart kunnen mensen direct zien waar in Nederland herdenkingen plaatsvinden.

3 uur geleden
Vrouw slaat andere vrouw op hoofd met plastic bierpul in Breda

BREDA (ANP) - De politie heeft vrijdagavond laat een vrouw opgepakt omdat zij in een horecagelegenheid in Breda een andere vrouw op haar hoofd sloeg met een plastic bierpul. Het slachtoffer, een 26-jarige Bredase, werkt in een horecazaak aan de Havenmarkt. Rond 23.55 uur gooide de vrouw "uit het niets" bier over haar heen en sloeg met de bierpul van hard plastic tegen haar hoofd, verklaarde ze tegenover de politie. Ze liep daarbij een hoofdwond op.

3 uur geleden
Brand Oss onder controle, pand gecontroleerd uitgebrand

OSS (ANP) - De brand bij het distributiecentrum Vice Versa aan de Kanaalstraat in Oss is na ruim 28 uur onder controle, meldt de veiligheidsregio Brabant-Noord zaterdag. Het hele pand is verloren gegaan. Het was een grote loods van 300 bij 150 meter die vol stond met levensmiddelen. Er wordt nog nageblust.

4 uur geleden
Treinen sloegen vorig jaar bijna 2800 keer station over

UTRECHT (ANP) - Treinen van NS zijn vorig jaar 2788 keer voorbijgereden aan een station waar ze eigenlijk hadden moeten stoppen. Op een totaal aantal stops van 12 miljoen is dat 0,02 procent, meldt de NS zaterdag.

6 uur geleden