Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgerinitiatief neemt langer de tijd om stuk HEMA te bemachtigen

Burgerinitiatief neemt langer de tijd om stuk HEMA te bemachtigen

AMSTERDAM (ANP) - Het burgerinitiatief Koop de HEMA geeft particulieren langer de tijd om een stukje HEMA te bemachtigen. De initiatiefnemers hebben de sluitingsdatum van het investeringsfonds dat hiervoor is opgericht verlengd tot eind maart. Dit omdat gesprekken met de nieuwe eigenaren in januari staan gepland.

Achter Koop de HEMA zit de stichting HENA, wat staat voor Het Enige Nederlandse Alternatief. De stichting geeft particulieren via de alternatieve beurs Nxchange de kans om te beleggen in HEMA.

De nieuwe eigenaren van HEMA, investeerder Parcom en Mississippi Ventures, het investeringsvehikel van de Jumbo-familie Van Eerd, zeiden eerder open te staan voor investeringen in de warenhuisketen door Koop de HEMA. Eind november hadden er volgens HENA 1300 personen geïnvesteerd, hoeveel geld er is opgehaald, kon het niet zeggen.

Ton van Veen, financieel directeur van Jumbo en vertegenwoordiger van Mississippi, zei eerder enthousiast te zijn over het initiatief. Achter HENA zit onder anderen PvdA-senator Mei Li Vos.

Meer uit Financieel

Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

9 minuten geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

17 uur geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiële injecties gekregen van Amazon en Samsung.

18 uur geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

20 uur geleden
Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte" omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder is het zaterdag een van de drukste dagen van de zomerperiode.

22 uur geleden
Aantal sekswerkers in Duitsland blijft onder pre-coronaniveau

FRANKFURT (ANP/DPA) - Het aantal geregistreerde sekswerkers in Duitsland neemt toe, maar blijft onder het niveau van voor de coronapandemie. Dat volgt uit cijfers die het Duitse statistiekbureau heeft vrijgegeven.

23 uur geleden
Wall Street sluit met winst, grote banken lager na cijfers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten het weekend ingegaan. De aandacht van beleggers op Wall Street ging onder meer uit naar cijfers over de Amerikaanse producentenprijzen en de kwartaalresultaten van grote Amerikaanse banken.

1 dag geleden