Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgemeesters zijn 'welwillend' over overlooplocaties Ter Apel

Burgemeesters zijn 'welwillend' over overlooplocaties Ter Apel

UTRECHT (ANP) - De burgemeesters van het Veiligheidsberaad reageren "welwillend" op het verzoek van staatssecretaris Eric van der Burg (Asielbeleid) om drie tot vier locaties te leveren die aanmeldcentrum Ter Apel kunnen ontlasten. Maar de bewindsman verwacht niet dat het over een maand al geregeld is.

Deze overlooplocaties moeten plek bieden aan zo'n vijfhonderd mensen en voorkomen dat weer asielzoekers in Ter Apel de nacht buiten moeten doorbrengen. De eerste overlooplocatie wordt volgende maand in de Expo Assen geopend. In juli hoopt Van der Burg het akkoord van nog een gemeente te krijgen, zei hij na het overleg.

Verder hebben de 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad de staatssecretaris laten weten dat ze stoppen met de coördinatie van de crisisnoodopvang. Die wordt overgedragen aan de provincies, zei voorzitter Wouter Kolff (burgemeester van Dordrecht) van het beraad. Het Veiligheidsberaad kan het niet tot in de lengte der jaren regelen, zei hij.

Van der Burg zei begrip te hebben dat de burgemeesters stoppen met de crisisnoodopvang. Ze waren al verscheidene keren akkoord gegaan met een verlenging. Een aantal gemeenten blijft wel crisisnoodopvang bieden, in andere gemeenten neemt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) de noodopvang over. En in weer andere gemeenten verdwijnt de crisisnoodopvang, zei Van der Burg.

Meer uit Politiek

Van der Plas hoopt dat er voor de zomer een kabinet is

NIEUWEGEIN (ANP) - BBB-leider Caroline van der Plas hoopt dat er voor de zomer een nieuw kabinet is. Ze waarschuwde de leden tijdens de algemene ledenvergadering in Nieuwegein ook alvast voor de compromissen die de BoerBurgerBeweging zal moeten sluiten in de formatie.

2 dagen geleden
Advocaat Knoops bereidt zaak tegen Staat voor over PFAS

AMSTERDAM (ANP) - Advocaten Geert-Jan en Carry Knoops bereiden een zaak tegen de Nederlandse overheid voor om de hoge PFAS-waardes in de grond. Komende week vindt eerst nog een gesprek plaats met de overheid. Daarna worden de eisen opgesteld in samenspraak met deskundigen, zei Geert-Jan Knoops na berichtgeving in De Telegraaf.

2 dagen geleden
Greenpeace spant kort geding tegen staat aan om stikstofuitstoot

AMSTERDAM (ANP) - Greenpeace spant een kort geding aan tegen de Nederlandse overheid om snel de stikstofuitstoot te verminderen. Er loopt al maanden een rechtszaak van Greenpeace om het Nederlandse stikstofbeleid, maar als de staat pas na het vonnis in die zaak in actie komt, is dat volgens de milieuorganisatie "te laat".

3 dagen geleden
Haagse wethouder doet aangifte van klap ondernemer rondom debat

DEN HAAG (ANP) - De Haagse wethouder Robert Barker (Partij voor de Dieren) gaat toch aangifte doen tegen de boze ondernemer die hem donderdagavond geslagen heeft. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente na berichtgeving door Omroep West.

3 dagen geleden
Nog geen aangifte Haagse wethouder tegen boze ondernemer

DEN HAAG (ANP) - De Haagse wethouder Robert Barker (Partij voor de Dieren) die donderdagavond werd geslagen door een boze ondernemer heeft nog geen aangifte gegaan bij de politie, laat zijn woordvoerder vrijdag weten. Of hij dat nog gaat doen, is nog onzeker. Mogelijk hangt dit af van een onderzoek dat momenteel gedaan wordt naar het incident door de gemeente, zegt hij.

3 dagen geleden
Vertrouwenspersonen voor bewindslieden met integriteitsvragen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet heeft twee vertrouwenspersonen aangesteld voor ministers en staatssecretarissen. Bij integriteitsvragen waar de bewindspersonen in hun werk tegenaan lopen, kunnen zij terecht bij Winnie Sorgdrager of Jaap de Hoop Scheffer, zo heeft demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) vrijdag bekendgemaakt.

3 dagen geleden
De Jonge: schandalig dat wethouder is geslagen bij debat

DEN HAAG (ANP) - Het is schandalig en ontoelaatbaar dat de Haagse wethouder Robert Barker (Partij voor de Dieren) is geslagen door een boze ondernemer, vindt demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken). Dat gebeurde donderdag in de marge van een raadsvergadering over het beleid rond strandhuisjes. "Een debat voer je met woorden, niet met de vuist", zegt de minister op het sociale medium X.

3 dagen geleden