Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgemeesters: we gaan handhaven, er is geen excuus meer

Burgemeesters: we gaan handhaven, er is geen excuus meer

NIJMEGEN (ANP) - De politie en andere handhavers zijn in het komende paasweekeinde extra alert op samenscholingen, of dat nou op de motor, op de fiets of te voet is. Ze gaan daar zonder pardon boetes voor uitdelen. Ook recreanten die tijdelijke afzettingen en gebiedsverboden opzettelijk negeren kunnen op een bekeuring rekenen.

"Er is geen excuus meer. Er is nu zo vaak gewaarschuwd dat niemand nog verrast kan zijn als hij een boete oploopt voor het negeren van coronamaatregelen", aldus Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van het Veiligheidsberaad van burgemeesters. "Een wandelingetje in de buurt mag best, met zijn tweeën en op 1,5 meter afstand van elkaar. Maar laat traditionele paasuitjes dit jaar nou achterwege. Niet naar de meubelboulevard, niet naar tuincentra, geen tochtjes gaan maken. Zoek elkaar niet op, blijf thuis."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Vion zet meer dan 50 touringcars in om medewerkers te vervoeren

APELDOORN (ANP) - Vleesverwerker Vion zet vanaf donderdag meer dan 50 touringcars in om medewerkers naar het werk te brengen. Het dragen van mondkapjes in de bussen is verplicht. Dat is een van de maatregelen die het bedrijf neemt na het gesprek van dinsdag met landbouwminister Carola Schouten.

1 uur geleden
Controle Vion Apeldoorn afgerond

APELDOORN (ANP) - De controle op het terrein van slachterij Vion in Apeldoorn werd woensdagavond rond 20.00 uur afgerond. Op het terrein zijn woensdag 500 werknemers gecontroleerd. Een groot deel van hen was die ochtend niet conform de coronamaatregelen in busjes naar het bedrijf gekomen, meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.

1 uur geleden
Meer hulp voor van opzet beschuldigde toeslagenouders

DEN HAAG (ANP) - Ouders van wie de kinderopvangtoeslag is stopgezet omdat ze ervan werden beschuldigd te hebben gesjoemeld met hun aangifte, krijgen te horen waarom de Belastingdienst ze het stempel 'opzet of grove schuld' hebben gekregen. Op aandringen van de Tweede Kamer belooft staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Toeslagen) deze ouders meer hulp te bieden als zij om compensatie vragen.

2 uur geleden
Politie schiet verdachte dood in Hilversum

HILVERSUM (ANP) - Een politieagent heeft bij de Beresteinseweg in Hilversum een verdachte doodgeschoten. De man bezweek ter plekke aan zijn verwondingen nadat hij was geraakt, zei een woordvoerder van de politie. De identiteit is nog niet bekend.

3 uur geleden
Friesland als laatste provincie nu ook regenboogprovincie

LEEUWARDEN (ANP) - In Friesland wordt voortaan op Coming Out Dag, de internationale dag voor acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (lhbt), de regenboogvlag gehesen. Een meerderheid van de fracties in de Provinciale Staten stemde woensdag in met een motie. Friesland was als laatste provincie in Nederland nog geen regenboogprovincie.

3 uur geleden
De Jonge sluit eerdere versoepeling verpleeghuizen niet uit

DEN HAAG (ANP) - Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) sluit niet uit dat mensen in verpleeghuizen al vóór 15 juli weer meerdere mensen op bezoek kunnen krijgen. Tegelijkertijd temperde de minister woensdag de verwachtingen. "We doen het heel stapsgewijs, en dat moeten we blijven doen", aldus De Jonge.

4 uur geleden
Branchevereniging NL-Actief had liever eerder open gewild

AMSTERDAM (ANP) - NL-Actief, de brancheorganisatie voor sportscholen, reageert met gemengde gevoelens op het besluit dat sportlocaties en sauna's onder voorwaarden op 1 juli open mogen in plaats van 1 september. Liever had NL-Actief gezien dat de sport- en fitnesscentra al in juni open mochten.

4 uur geleden