Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgemeesters lijken voor een mondkapjesplicht

Burgemeesters lijken voor een mondkapjesplicht

UTRECHT (ANP) - De burgemeesters van het Veiligheidsberaad lijken voor een mondkapjesplicht te zijn. Voorafgaand aan hun vergadering in het provinciehuis in Utrecht lieten meerdere bestuurders weten dat mondkapjes kunnen helpen het snel oplopende aantal coronabesmettingen te stoppen. "Mijn voorstel is om dit zoveel mogelijk generiek te doen. Dat is helder voor de handhaving en communicatie. Het is verwarrend als zo'n plicht in de ene regio wel en de andere niet van kracht is", aldus John Jorritsma van Eindhoven.

Pieter Broertjes van Hilversum vindt dat wij "toe zijn aan mondkapjes in de openbare ruimte, winkels en supermarkten". "Baat het niet, dan schaadt het niet. Het geeft vorm aan de urgentie."

Het aantal besmettingen loopt flink op en mensen moeten zich volgens burgemeesters bewust worden dat zij zich aan de maatregelen houden. Mondkapjes kunnen hierbij helpen. "Ons gedrag moet veranderen, dat is wel duidelijk", beklemtoont burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch. "Er moet een offer worden gebracht om corona tegen te gaan", stelt Annemarie Penn-te Strake van Maastricht.

Voorzitter Hubert Bruls houdt zich nog op de vlakte en laat de beslissing over mondkapjes over aan het kabinet. Volgens hem werken die mondkapjes alleen ondersteunend. "Dat wij actie moeten ondernemen om het tij te keren, lijkt mij evident. De getallen lopen op. Vooral het stijgende aantal ziekenhuisopnames baart zorgen", aldus de burgemeester van Nijmegen.

Om 19.00 uur maken premier Mark Rutte en 'coronaminister' Hugo de Jonge tijdens een persconferentie bekend welke aanvullende maatregelen tegen corona van kracht gaan worden.

Meer uit Binnenland

Vrouw overleden na aanrijding taxibusje en scooter in Urk

URK (ANP) - Bij een aanrijding tussen een taxibusje en een scooter dinsdagochtend in Urk is een 35-jarige vrouw overleden. Het gaat om de bestuurder van de scooter, meldt de politie.

1 uur geleden
Entertainer Sven Ratzke wint Johan Kaart Prijs

AMSTERDAM (ANP) - Sven Ratzke heeft dit jaar de Johan Kaart Prijs gewonnen. De zanger, entertainer en acteur krijgt de theaterprijs voor zijn "vakmanschap op het gebied van spel, zang en performance", aldus de jury in een persbericht. De Duits-Nederlandse Ratzke is behalve in Nederland ook veel in het buitenland actief.

1 uur geleden
Vier aanhoudingen voor mogelijke betrokkenheid bij schietpartijen

VLISSINGEN (ANP) - De politie heeft dinsdagochtend in Vlissingen vier mannen aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij verschillende schietpartijen. Het gaat om mannen van 20, 23, 25 en 28 jaar. Alle vier worden verdacht van bezit van vuurwapens, twee van hen ook van poging moord of doodslag.

2 uur geleden
Rijopleidingen verplicht, en meer nieuwe regels voor rijscholen

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet wil rijopleidingen verplicht maken. Het is een van een reeks nieuwe regels die minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) voorstelt om misstanden bij rijscholen tegen te gaan en het slagingspercentage op te krikken. Momenteel zijn alleen rijexamens nog verplicht.

3 uur geleden
Opnieuw lange file op A7

PURMEREND (ANP) - Op de A7 tussen Hoorn en Zaandam staat dinsdagochtend opnieuw een lange file. Rond 06.20 uur had de file al een lengte van 8 kilometer en een vertraging van meer dan een half uur, meldt de ANWB.

4 uur geleden
Man omgekomen nadat hij met auto te water raakte in Vierpolders

ROTTERDAM (ANP) - Bij een verkeersongeval in het Zuid-Hollandse Vierpolders is maandagavond een man om het leven gekomen, meldt de politie dinsdag. Door onbekende reden kwam de man met een auto te water. Hij raakte daarbij een zogeheten betonnen duiker, waarna het voertuig vlam vatte.

5 uur geleden
Aantal buitenlandse studenten groeit nauwelijks meer

DEN HAAG (ANP) - Iets meer dan 128.000 studenten uit het buitenland volgen een volledige studie op een universiteit of hogeschool in Nederland. Dat is ongeveer 5 procent meer dan het vorige collegejaar. Het is de laagste toename in negen jaar tijd, aldus Nuffic, een organisatie die zich bezighoudt met internationalisering van het onderwijs.

5 uur geleden