Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgemeester Urk: onrust uitermate triest

Burgemeester Urk: onrust uitermate triest

URK (ANP) - Uitermate triest. Dat vindt burgemeester van Urk Cees van den Bos volgens een woordvoerder van de ongeregeldheden zaterdagavond op het voormalige eiland. Tientallen jongeren veroorzaakten er zaterdagavond onrust. Ze staken vuurwerk af en stichtten brandjes. Politie-eenheden uit omliggende gemeenten werden ingezet om assistentie te verlenen.

"Als je kijkt naar het totale plaatje, keurt de burgemeester dit natuurlijk af. Dit is niet acceptabel", aldus de woordvoerder. Hij geeft aan dat de onrust ook niet was verwacht. "Dit was een bijzonder onaangename verrassing. We hebben wel eens vaker onrustige nachten op Urk, maar dat is al langer geleden. Dit hadden we niet voorzien."

Hij geeft aan dat niet alleen tientallen jongeren brandjes stichtten en met vuurwerk bezig waren, maar dat er ook heel veel mensen op straat waren om te kijken. "Daardoor kon de politie het werk niet goed doen. Ze zijn echt gehinderd in de uitvoering van hun werk door de aanwezigheid van die kijkers."

Zondagavond

De verwachting is niet dat het ook zondagavond weer los gaat, aldus de woordvoerder. "Gisteren rond 23.00 uur verwachtten we dat het rond middernacht wel rustig zou worden, want dan begint de zondag. En dan is het op Urk rustig." De politie liet eerder weten dat er geen aanhoudingen zijn verricht.

Volgens de gemeentewoordvoerder is er nog veel onduidelijk op dit moment. Zo is nog onbekend of er schade is en als die er is, om wat voor bedrag het gaat. Maandagmiddag is er overleg, geeft hij aan, en daarna is er naar verwachting meer over te zeggen.

3 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Bert Kaiser 1 week geleden
het is toch wat, zelfs geen aanhoudingen,nee vandaag lekker naar de kerk(zonder mondkapjes) en dan alles vlug in de doofpot
pwverhelst 1 week geleden
Je had de burgemeester van Urk beter kunnen bellen als je dit al had zien aankomen
GebakkenBanaan 1 week geleden
" Hij geeft aan dat de onrust ook niet was verwacht. "Dit was een bijzonder onaangename verrassing." Iedereen ziet dit aan komen, alles is van ons afgepakt.

Meer uit Binnenland

Aantal mensen in de bijstand blijft stijgen

DEN HAAG (ANP) - Het aantal mensen dat een bijstandsuitkering krijgt, blijft stijgen. Eind september 2020 kregen 423.000 mensen een uitkering en dat zijn er bijna zevenduizend meer dan een jaar eerder. Het aantal bijstandsontvangers is in alle leeftijdsgroepen omhoog gegaan, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

58 seconden geleden
Drankgebruik onder jongeren tussen 2015 en 2019 onveranderd

DEN HAAG (ANP) - Het aantal jongeren tussen 12 en 25 jaar dat weleens alcohol heeft gedronken, is niet wezenlijk veranderd in de periode van 2015 tot en met 2019. Dat geldt voor jongeren van 12 tot 18 jaar, maar ook voor de jongvolwassenen (18 tot 25 jaar). Vorig jaar had 61 procent van de jongeren van 12 tot 25 jaar weleens alcohol gedronken. Dat staat in het jaarrapport van de Landelijke Jeugdmonitor van het CBS.

5 minuten geleden
FVD wil bindend referendum over leiderschap Baudet

DEN HAAG (ANP) - Het partijbestuur van Forum voor Democratie wil onder de leden een "bindend referendum" houden. De vraag "wilt u dat Thierry Baudet de partijleider blijft van FVD?" zal aan leden worden voorgelegd, meldt de partij op Twitter.

1 uur geleden
Burgemeester Roosendaal: broze sociale structuur in gemeenten

HILVERSUM (ANP) - Na een week van rellen en vuurwerkoverlast door jongeren in verschillende plaatsen zoals Urk, Arnhem en Roosendaal, doet de burgemeester van de laatste stad een oproep aan politiek Den Haag: heb oog voor de broze sociale structuur in verschillende middelgrote gemeenten in het land.

1 uur geleden
Nederland vierde bij Junior Eurovisiesongfestival

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse meidengroep UNITY is zondag vierde geworden bij het Junior Eurovisiesongfestival. De winst van de achttiende editie ging naar Frankrijk. Vanwege de coronacrisis traden alle twaalf deelnemers op in een studio vanuit eigen land.

3 uur geleden
Kabinet: nooit verzoek gehad om Black Friday te verbieden

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet heeft nooit het verzoek gehad om Black Friday te verbieden. Dat zegt een woordvoerder tegen het ANP, na uitspraken van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb hierover.

4 uur geleden
'Toestroom Belgische bezoekers speelt rol in drukte'

ARNHEM (ANP) - De toestroom van Belgische bezoekers speelde dit weekend een rol in de drukte bij steden en winkelcentra in het zuiden van het land. Dat stelt het Veiligheidsberaad zondag in een verklaring over de drukte in winkelgebieden.

5 uur geleden